Több hírünket olvashatta októberben a mezőgazdasági gépek témájában. Szó volt újdonságokról, fejlesztésekről, traktorokról, és a szilázskészítésről is. Összefoglaltuk, milyen cikkek jelentek meg a gépekről az elmúlt hónapban. Tartson velünk, és olvassa el, miről szól a mezőgazdasági gépek késő őszi hírösszefoglalója!
Főleg Fendt traktorokat javít az EuroSkills nehézgépszerelő magyar versenyzője – interjú
Véget ért az EuroSkills, a szakmák olimpiája, a 31 fős magyar csapat tagja volt az AXIÁL Kft. szervizszerelője, Szerletics Máté is, akit kollégája, Karagity István szervizmérnök készített fel. A magyar versenyző a 9. helyen végzett.
Szerletics Máté nehézgépszerelő dolgozik az EuroSkills 2018 2. napján a Budapesti Hungexpo rendezvényközpontban
Videón a jövő traktora – sofőr nélkül, elektromos motorral
Vezető nélkül, applikáció segítségével irányíthatják majd a mezőgépeket 2040-ben egy finn traktortervező szerint. A jövő traktora az olasz feltaláló elképzelései alapján elektromos motor hajtású lesz, a külseje pedig ívesebb és letisztultabb lesz a ma ismert megjelenéseknél.
Így nézhet ki a jövő traktora 2040-ben - vezető nélkül, hidrogén üzemanyagcellával
Új Kuhn-technológiák: elektromos fúvókák permeteznek, és okos eke szántja a táblákat – fotók és videók
A Kuhn a világ élvonalába tartozik a munkagépek tervezésében és gyártásában. Talajművelők, zöldtakarmány kezelő és betakarító gépek, takarmány- és trágyakezelők, valamint a növényvédelem gépei is megtalálhatók a kínálatukban. A Bábolnai Gazdanapokon a Kuhn értékesítő menedzsere, Nagy-Balázs András vezette körbe a Magro.hu stábját az adapterek között. A szakember beszélt a kiállított munkaeszközökről, a szezonális termékekről és a vállalat hamarosan megjelenő új fejlesztéseiről is.
Ilyen a szilázskészítés, ha nagyban csinálják – videó
Nem kiemelt a kukorica jelentősége a kalászosokhoz viszonyítva Németországban. Azonban vannak olyan nagyméretű gazdaságok, ahol figyelemre méltó területen termesztik, és nagyban megy a szilázskészítés is. Az alsó-szászországi Lüchov-Dannenbergben készült videóban tekintélyes a gazdák gépparkja. A biogázüzem ellátásához ugyanis tényleg nagy teljesítményű gépekre van szükség. A silókukorica szecskázáshoz, behordásához és tömörítéséhez főként a Claas, a Fendt és a John Deere legnagyobb teljesítményű gépeit veszik igénybe.
Keresse a megfelelő vetőgépet, erőgépet, ekét az őszi munkákra a Lakkos Kft. kínálatából!
A Matermacc és Solano Horizonte vetőgépek egyaránt megoldást nyújtanak azoknak, akik hagyományos, esetleg minimum till vagy no-till megoldásokat keresnek. A különböző típusú vetőgépek elérhetők 1 tárcsás vagy két tárcsás kivitelben egyaránt, 500 literes magtartálytól egészen akár 6000 literes magtartályig. ISOBUS rendszerrel, vagy bármilyen elektronika nélkül, műtrágya kijuttatással vagy anélkül a legmodernebb anyagminőséget felhasználva és makulátlan kivitelezéssel.
Jövőre jöhet a permetezőgépek felülvizsgálata
A tervek szerint jövőre várhatóan újra napirendre kerül a permetezőgépek kötelező felülvizsgálatának bevezetése. Az is szóba került, hogy az állam is beszáll a költségekbe, de a rendszer létrejötte elsősorban a gazdák érdeke. Szakértők szerint a permetezőgépek időszakos (3 évenkénti) felülvizsgálatának előnye, hogy jobb a permetezés hatékonysága, ezzel csökken a vegyszerpazarlás és a környezetszennyezés. Emiatt pedig javul a permetfedettség és közvetetten az élelmiszerbiztonság, továbbá egyenletesebb növényállomány fejlődik.
Olaszországban kiderül, melyik lesz az Év Traktora
2018. november 7-én az EIMA nemzetközi mezőgazdasági és kertészeti kiállításon hirdetik ki az Év Traktora-díj 2019-es győzteseit. A mezőgazdasági gépészeti szakújságírókból álló zsűri idén is négy kategóriában választja meg az Év Traktorát az olaszországi Bolognában. Összesen 10 traktor került be a döntőbe: a kategóriákban 3, 4, illetve 3 jelölt van, a legjobb formatervezésért járó Arany Traktor díjért pedig az összes jelölt versenyez.
Vajon a Massey Ferguson MF 6713 lesz az Év Traktora 2018-ban?

Megosztás

További híreink

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás