A Hergon Plus Kft.-ben 2022-ben kezdtük meg az olasz Valentini Antonio gépek forgalmazását. Kínálatunkban a gyár teljes portfóliója elérhető, úgymint a mezőgazdasági felhasználású talajmarók, forgóboronák, szárzúzók és kultivátorok, valamint kőzúzók és az erdészeti célú gépek is. E téren is széles a kínálat.

Felszín alatti munkákhoz 100-350 cm közötti munkaszélességgel kínálunk gépeket, melyek akár 50 cm mélyen képesek a talajba hatolni. Felszínen történő munkálatokhoz 160-220 cm munkaszélességgel kínálunk fixkalapácsos, mechanikus meghajtású zúzókat, melyek 15-40 cm törzsátmérőig használhatók. Erdészeti zúzó kategóriában megoldást kínálunk azon partnereinknek is, akik teleszkópos rakodóval, csúszókormányos géppel vagy éppen kotrógéppel szeretnének zúzni.

Valentini Antonio Lepre 1600
Fotó: HerGon

2024 nyarán érkezett meg Pallagi Gyulához egy Valentini Lepre 1600-as hidrohajtású gép. A tulajdonossal szeptember közepén találkoztunk Gyermelyen, amikor is megosztotta velünk addigi tapasztalatait, és megtekinthettük a gépet munka közben is, erről videót is készítettünk.

 

A Lepre 1600-at egy Wacker Neuson 1101 CP típusú géphez vásárolta Gyula. A gumihevederes gép 3,6 literes motorral 63 kW teljesítménnyel rendelkezik, a hidraulika rendszere pedig 135 l/perc átfolyásra és 210 bar maximális nyomásra képes a 34+19 cm3-es tandemszivattyúnak köszönhetően. A Valentini gép rendelése során figyelembe vettük az eszközhordozó szélességét, a rendelkezésre álló erőforrásait, melyhez a Valentini Antonio gyárában igazították a rendelni kívánt eszköz hidromotorját, csatlakozóit, felfogatását. A gyár eredeti 8-9 hetes vállalást végül mindössze 6 hét alatt teljesítette.

Valentini Antonio Lepre 1600
Fotó: HerGon

A Lepre hivatalosan 15 cm szárátmérőig használható fásszárú növények zúzására, de a való életben, kellő körültekintés mellett ennél többet is tud a gép. Az aprítást 33 darab karbid-volfrám betétes, megfordítható kalapáccsal végzi a gép. A rotort 4 ékszíj hajtja, az üzemi rotorfordulat 2200 rpm. Súlya 750 kg.

Gyula eddigi tapasztalatai szerint a gépkapcsolat jó, kiegyensúlyozott, kellő tartalékokkal rendelkezik. A tulajdonossal készült rövid interjúnkat az alábbiakban tekintheti meg.

 

A Lepre egyébként a gyár kínálatában a belépő modell a hidro-hajtású gépek között. Nagyobb testvérei a Daino és a Gorilla. A Daino 25, míg a Gorilla már 30 cm vastag fákat képes lezúzni 220-240 cm munkaszélességben, a Daino pedig 160-220 cm munkaszélesség között rendelhető.

Raktári készleten egy Valentini Antonio Navajo 2200-as gépünk van, mely üzemeltetéséhez 150 LE körüli teljesítménnyel, mászófokozattal rendelkező traktorra van szükség. Ez a gép 25 cm szárátmérőre van méretezve, melyet magabiztosan tud is a gép. A készletes gépünket igény esetén bérbe is adjuk.

(x)

Kapcsolódó cikkek

További híreink

A mesterképzésekről tart nyílt napot a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara Hódmezővásárhelyen

2024.10.14.

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara Hódmezővásárhelyen MSc Nyílt Nap című rendezvényt tart 2024. október 18-án, pénteken, 9 órától.

Partner

Földmunkához és erdészeti feladatokhoz Valentini Antonio erdészeti zúzók és marók

2024.10.14.

A Hergon Plus Kft. 2022-ben kezdte meg az olasz Valentini Antonio gépek forgalmazását. Kínálatukban a gyár teljes portfóliója elérhető, úgymint a mezőgazdasági felhasználású talajmarók, forgóboronák, szárzúzók és kultivátorok, valamint kőzúzók és az erdészeti célú gépek is.

Közösen fejleszt algoritmust a precíziós gazdálkodáshoz a MATE és a TERRA-COOP

2024.10.14.

Halad a „Szántóföldi növénytermesztés permetezési hatékonyságának növelése, a növényi növekedési periódusok konvolúciós neurális hálózat alkalmazásával történő felismerésével” – című projekt.

A hét második felében éjszaka már megjelenhetnek a mínuszok

2024.10.14.

A hét elején változékony idő várható, napos és felhős időszakok váltakoznak, kisebb eső csak szórványosan fordulhat elő. A hét második felében több napsütésre számíthatunk, de a hőmérséklet reggelente 0 fok köré is hűlhet, míg nappal 12 és 19 fok között alakul.

Az agrártámogatási rendszerben az első lépés a gazdákkal való egyeztetés lenne a MAGOSZ főtitkára szerint

2024.10.14.

A gazdákkal együttműködésben kialakított, a termelőket nem hibáztató, hanem partnerként kezelő agrártámogatási rendszert szeretne látni a közeljövőben Cseh Tibor András, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) főtitkára.

Alapvető útmutató a savas talajba ültetéshez – a kerti talajok pH-értékének megértése

2024.10.13.

Ahogy a csípős őszi levegő beköszönt az ültetési szezonba, előfordulhat, hogy különféle növényekkel bővíthető a kert, beleértve azokat is, amelyek a savanyú talajban virágoznak. Alapvető fontosságú, hogy megértsük, hogyan teremtsünk megfelelő környezetet ezeknek a savkedvelő növényeknek, hogy virágozhassanak, és életet vigyenek a környezetünkbe.

Partnerhírek
Partner

Földmunkához és erdészeti feladatokhoz Valentini Antonio erdészeti zúzók és marók

2024.10.14.

A Hergon Plus Kft. 2022-ben kezdte meg az olasz Valentini Antonio gépek forgalmazását. Kínálatukban a gyár teljes portfóliója elérhető, úgymint a mezőgazdasági felhasználású talajmarók, forgóboronák, szárzúzók és kultivátorok, valamint kőzúzók és az erdészeti célú gépek is.

Partner

Szárbontás az AÖP tükrében

2024.10.10.

A BIOFIL Szárbontó négy különböző baktériumtörzset is tartalmaz, ami biztosítja, hogy a termék szélsőséges körülmények között is kifejtse hatását.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX - Syncro
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX - Syncro

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 700 hirdetés 103 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás