Kedden általában sok napsütésre van kilátás, a felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, a csapadékgócok száma átmenetileg csökken. Főleg késő délutántól törhetnek egyre magasabbra a képződő gomolyfelhők, és előbb a déli országrészben valószínű zápor, zivatar, miközben nő a számosságuk. Néhol felhőszakadás is előfordulhat. Az északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 27 és 33, a késő esti hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű. Az északi megyék kivételével elsőfokú riasztás van érvényben az országban.

Estétől erőteljes lesz a felhőképződés, és dél felől egyre többfelé - legkésőbb és legkisebb eséllyel északkeleten - várható zápor, zivatar, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő átmenetileg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között várható - írja a HungaroMet.

figyelmeztető előrejelzés

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre is számíthatunk. Többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordul. A keleti szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik, zivatar térségében viharossá is fokozódhat. A csúcshőmérséklet 24 és 33 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb. A teljes ország területén elsőfokú riasztás van érvényben az országban.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre számíthatunk. Többfelé kialakulnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. A keleti, délkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarban megerősödhet vagy viharossá fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban 14, 20, délután 24, 31 fok között várható. A teljes ország területén elsőfokú riasztás van érvényben az országban.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Zivatar térségében átmenetileg megerősödhet a szél. Hajnalban 14, 20, a délutáni órákban 26, 32 fokot mérhetünk.

Szombaton napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. A délnyugati, majd a délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik, zivatar környékén meg is erősödhet a légmozgás. A minimum 16, 21, a maximum-hőmérséklet 28, 34 fok között várható.

Vasárnap a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett általában többórás napsütésre van kilátás. Elszórtan előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél. A hajnali 17, 23 fokról 30 és 36 fok közé melegszik fel a levegő.

Hétfőn gomoly- és fátyolfelhők mellett több órára kisüthet a nap. Szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, főleg zivatar térségében helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 17, 23, délután 27, 34 fokot mérhetünk.

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Elfogadható-e, ha egy hektár cseresznyeültetvény évente átlagosan 8 ezer köbméter vizet használ fel?

2024.06.29.

A Cherry Tech 2024, a chilei cseresznyetermesztés legfontosabb technikai eseménye során az egyik legtöbbet vitatott téma a víz hatékony felhasználása és kezelése volt a cseresznyetermesztésben és általában a mezőgazdaságban. A „Víz: elérhetősége, kezelése és hatékony felhasználása a cseresznyetermesztésben” című fórumon a téma öt szakértője, Carlos Tapia agronómus és cseresznye-szaktanácsadó moderálásával osztotta meg véleményét, aggályait és a jelenlegi helyzet elemzését.

A nyári liliomok misztikuma: az igazi szépségek és a név kisajátítói

2024.06.29.

A kertészkedés világában kevés virág ragadja meg a figyelmet úgy, mint a liliom. Elegáns virágai élénk árnyalataikkal és finom szirmaikkal díszei a kerteket. Azonban ebben a botanikai csodaországban gyakran felmerül a zűrzavar. Sok kertészt zavarba hoz a liliomfajok sokasága, és néha összetévesztik más virágokkal. Merüljünk el a nyári liliomok birodalmában és fedjük fel valódi kilétüket a csak nevükben azonos „imposztorok” mellett.

Több mint 41 milliárd forint értékben érkeznek támogatások öntözésfejlesztésre

2024.06.29.

A Vidékfejlesztési Program öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívásának keretében újabb 102 darab, mezőgazdasági termelők által megvalósítani kívánt projektet támogatnak több mint 41,4 milliárd forint értékben.

Irányváltásra van szükség az Európai Unió agrárpolitikájában a V4 agrárkamarái szerint

2024.06.29.

Az Európai Unió agrárpolitikájának jelentősen meg kell változnia, különben kilátástalan helyzetbe kerül az európai mezőgazdaság – írták kommünikéjükben a V4 országok agrárkamarái.

Javult a magyar madárinfluenza helyzet, megszűnt a baromfik kötelező zártan tartása

2024.06.29.

A madárinfluenza járványügyi helyzet kedvező alakulásának következményeként dr. Pásztor Szabolcs országos főállatorvos visszavonta a baromfik zártan tartására vonatkozó előírást.

Fontos lenne, mégsem törődnek eleget a mezővédő erdősávokkal a gazdák

2024.06.28.

A mezővédő erdősávok számos madár, emlős és beporzó rovar számára nyújtanak élőhelyet, amelyek közvetve hozzájárulnak a mezőgazdasági termelés sikeréhez.

Partnerhírek
Partner

Folyamatosan fejlesztve megy előre és minden adódó lehetőséget megragad a NEOCONS Zrt.

2024.06.28.

Folyamatos fejlesztéseikkel mára a magyar takarmánypiac markáns szereplőjévé nőtte ki magát a NEOCONS Zrt., amely saját, egyedi receptúrák alapján készült termékein túl a világpiacon ismert és elismert termékeket kínál a takarmányipar és az állattenyésztés szereplőinek. Bódi Zsolt tulajdonos-vezérigazgató válaszolt a Magro.hu kérdéseire.

Partner

Új év, új kihívások a termelésben - az Isterra őszi búzák minden helyzetben megoldást jelentenek

2024.06.26.

Az elmúlt évek szántóföldi vetésszerkezete 2024-re némi visszarendeződést mutat. Jóval több kukorica (874 ezer ha) és leginkább szója (112 ezer ha) került elvetésre idén tavasszal, mint egy évvel korábban. Ez a szója esetében soha nem látott területnövekedés, közel megduplázódott az előző évhez képest. Az őszi búza vetésterülete 18%-kal csökkent. Nem véletlen, hiszen a tavalyi év értékesítési problémái sokakat megrémítettek. Mindezek azt mutatják, hogy a gazdák gyorsan reagáltak, és a biztos értékesíthetőség volt a legfontosabb szempont, többek között ezért döntöttek sokan a szója mellett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Jász-Nagykun-Szolnok, Tiszaföldvár

Perard X-Flow 28 és 34

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Jász-Nagykun-Szolnok, Tiszaföldvár

Perard Interbene 46 átrakókocsi

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás