Az ültetvényes, szűkített nyomtávú traktorszéria területén a New Holland nagy hagyományokkal és komoly múlttal rendelkezik. Elég csak a magyar szőlőültetvényeket, a gyümölcsösöket nézni, kiderül, közkedvelt a márka. Az idei AGROmashEXPO-ra megérkezett az új Holland T4 F/N/V ültetvényes széria, amely azonnal elnyerte a Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat.

A tavalyi év kimaradt a piacon, mutatott rá Molnár István, az Agrotec Magyarország Kft. New Hollandra szakosodott termékmenedzsere. Az előző széria gyártása és az új széria bemutatása között ugyanis több mint fél év telt el.. A szakember kiemelte, a hosszabb fejlesztői munka egy alapjaiban megújult gépet eredményezett. A középen futó kardánalagutat megszüntették, így síkpadlós lett a kabin, ennek köszönhetően „nagytraktoros” érzés vezetni.

Jóval kisebb helyen lehet megfordulni, ami nagy előnyt jelent az ültetvényekben. Sokkal kevesebb munkába és fáradságba telik egy szűkebb forduló megtétele (Forrás: YouTube)

Új opciókkal a még nagyobb kényelemért

Megjelent a jobb oldali kezelői kartámasz, az új első érintőképernyős monitor, és ezen kívül további olyan opciók, amelyek eddig nem voltak elérhetők.

A New Hollandhoz kötődik a már legelejétől fogva közkedvelt 76 fokos bekormányzási szöget garantáló SuperSteer első híd.

Míg egy normál traktor esetében 50-55 fokos bekormányzási szög lehetséges, ebben az esetben 76 fokos bekormányozási szög is elérhető. Nemcsak az első kerekek fordulnak, hanem a híd is elfordul egy csap körül.

Így jóval kisebb helyen lehet megfordulni, ami nagy előnyt jelent az ültetvényekben. Sokkal kevesebb munkába és fáradságba telik egy szűkebb forduló megtétele. Ezen túl a New Holland T4 F/N/V ültetvényes traktor méretéhez képest nagy tengelytávval rendelkezik, ezáltal nagyobb stabilitást nyújt az első és hátsó függesztésű munkagépek tekintetében. Ami még újdonságnak számít, hogy a 80-120 lóerős emissziós erőforrás a legszigorúbb környezetvédelmi szabványoknak is megfelel. Ugyanabban a háromféle felépítménytartományban lesz elérhető, ahogyan a korábbiak is.

„Természetesen a traktorcsaládon belül változtathatók a kerékméretek, ezzel biztosítható a minimális, illetve a maximális szélesség. A magyarországi felszereltség része a percenként 82 liter átfolyást biztosító hidraulikaszivattyú, amelyhez akár 4 pár elektronikus vezérlésű hátsó hidraulikaszelep és oldalsó hidraulika-szeleptömb is párosítható” – hívta fel az előnyökre a figyelmet Molnár István.

A gépkezelő egészségére is ügyelve

Kétfajta kabinszűrős, Blue Cab technológiával érhető el a gép, amely túlnyomással juttatja be a friss levegőt a kabinba. Ez poros munkáknál, permetezéskor kiemelt szerepet tölt be a gépkezelő egészségvédelmének szempontjából.

Szinte minden tekintetben specializált erőgépről van szó, amely piacvezetővé és etalonná tette a New Holland ültetvényes traktorokat ebben a piaci szegmensen. A gazda a T4 sorozattal egy ültetvénytraktort kap egy nagy erőgép komfortjával.

(Forrás: magyarmezogazdasag.hu)

Megosztás

További híreink

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partner

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

2024.07.04.

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata

2024.07.04.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata, érdemes figyelni a szabályokra és a környezetre.

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás