Egy fürt különleges minőségű, zamatos és lédús vörös szőlőért 3,2 millió forintnyi helyi pénzt (1,2 millió jen) fizettek az elindult idei aukciós szezon nyitányaként Japánban. Ezzel az utóbbi évek rekordja is megdőlt. 

A Ruby Roman nevű, több mint 18%-os cukortartalmáról híres szőlőfajta 12 éve jelent meg a piacon, és azért is külön figyelmet érdemel, mert a valaha volt legmagasabb áron kel el évről évre. Különlegessége azzal is magyarázható, hogy a fürt mind egyes szeme 20 grammnál nagyobb súlyú - írja a winelovers.blog.hu.

A Ruby Roman egy fürtjének minden egyes szeme 20 grammnál nagyobb súlyú

A szőlőfajta piacra lépésének 12. évfordulója tiszteletére a Hjakurakuszo cég 1,2 millió jent ajánlottak egy fürtért. A vállalat vendégeinek szeretnék majd magmutatni a szőlőt, amire roppant büszkék. 

Sokan ugyan aggódtak, hogy a június végi rossz idő miatt romlik a nemes fajta minősége, de a július szerencsére melegedést hozott Ishikawa prefektúrában, ahol a különlegességet termesztik. Zsendülés közben folyamatosan figyelik a szőlő súlyát és cukortartalmát, 2010-ben például összesen csak 6 fürt kapta meg a prémium minősítést, 2011-ben pedig egy sem. A várakozások szerint 2019-ben mintegy 26 ezer további fürt Ruby Romant adnak el szeptember végéig.

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Kiskerti vetés szeptemberben: több zöldségnek is jó most az alkalom

2024.09.07.

A szeptemberi ültetés azért jó ötlet, mert így tavasszal hamarabb lesz termésünk és időt takaríthatunk meg a tavaszi ültetések idején.

A borászok figyelmét kéri a Nébih, veszélyes lehet az erjedés során keletkező mustgáz

2024.09.07.

Fokozottan kell figyelni a borászoknak, mert veszélyes lehet az erjedés során keletkező mustgáz a borkészítés során.

Digitalizáció, munkakönnyítés és fejlődés az agrárszakképzésben: Nagy István nyitotta az évet

2024.09.07.

Az agrárszakképző intézményekbe 3532 diák iratkozott be a 2024-2025-ös tanévre, a felnőttoktatásban résztvevőkkel együtt 4200-an kezdik meg a tanulmányaikat ezen a területen.

A szövetség szerint túl olcsó a tojás – az áremelés átléphetné a lélektani határt

2024.09.06.

A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége szerint emelés nélkül veszélybe kerülhet a tojástermelés. A Vas Népe munkatársai körbekérdezték a vasi termelőket, ők terveznek-e emelni szeptembertől.

Partner

Megbízhatóság és hatékonyság a Pantera 40EC-vel ősszel is

2024.09.06.

A kombájnok rostaaljából kikelt, zöld sávokban megjelenő gabona árvakelés a gyenge kelő repcét teljesen kiszoríthatja, elpusztíthatja. A Pantera 40 EC hatékony megoldás lehet.

Az aktuális magyarországi aszálytérképnél szomorúbbat nem biztos, hogy lát a mai nap folyamán

2024.09.06.

Szeptember első napjaiban az időjárásban továbbra sem történt változás, a hőség és az aszály változatlanul tartott, és még az előző héten néhol előforduló záporok is elmaradtak. Pénteken várható lassú változás, először a Dunántúlon és a déli régióban, majd a jövő hét elejétől más területeken is megjelenhet a csapadék, a hőmérséklet pedig csökkenni fog. Ez a változás a kapásnövények terméseredményein már nem segít, de a repce vetéséhez nélkülözhetetlen a talaj nedvességtartalmának javulása.

Partnerhírek
Partner

Megbízhatóság és hatékonyság a Pantera 40EC-vel ősszel is

2024.09.06.

A kombájnok rostaaljából kikelt, zöld sávokban megjelenő gabona árvakelés a gyenge kelő repcét teljesen kiszoríthatja, elpusztíthatja. A Pantera 40 EC hatékony megoldás lehet.

Partner

Hány aszályos év kell még, hogy a gondolkodás megváltozzon?

2024.09.05.

Dunapatajon tartotta idei szakmai napját a Kukorica Kör Egyesület, ahol a jelenlévő gazdálkodók az agrárium elismert képviselőinek előadásait hallgathatták meg impozáns környezetben augusztus végén.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren

Magro.hu Piactér

Több mint 2.800 hirdetés 40 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás