A kérődző haszonállataink minőségi és gazdaságos tenyésztése csak a jó minőségű takarmányforrásokra alapozható. Ez a szálastakarmányok minőségét megőrző szántóföldi technológiai előírások és az agrotechnikai követelmények betartásával, valamint magas színvonalú műszaki kiszolgálással és új, korszerű, megbízható gépek alkalmazásával lehetséges. Ezek betartása azért fontos, mert a betakarított szálastakarmányok minősége már a szántóföldön eldőlhet. Azt a betakarítás optimális időpontban történő elvégzése lényegesen meghatározza.

A szálastakarmány-betakarítás műveletéhez szükséges gépeket gyárt az ír McHale családi vállalkozás. A magyarországi, szolnoki gyárban készülő körbálázói mellett az utóbbi években bővült a termékkör, lefedve így a szálastakarmány-betakarítás teljes műveletét. A korábban a bálacsomagolók, körbálázók, bálabontók és a bálák mozgatásához, szeleteléséhez szükséges adapterek fejlesztésére, gyártására specializálódott cég kínálatában mára a tárcsás fűkaszák és rendkezelők is megtalálhatók. Az élvonalban járó gépek minőségükkel, teljesítményükkel, értékállóságukkal a világ több mint 55 országában bizonyítottak, mely előnyöket számos hazai gazdálkodó is tapasztalja és alátámasztja.

McHale Pro Glide tárcsás fűkasza kombináció.

A termékkínálatban szereplő körbálázók változókamrás, illetve fixkamrás kivitelben egyaránt készülnek. A gépek alapfelszereltségként rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyek szükségesek az üzembiztos, nagyteljesítményű, jó minőségű bálakészítéshez. Ilyenek – csak néhányat említve - a 2,1 méter munkaszélességű rendfelszedő, a traktorból vezérelhető eltömődésgátló, az aprítókések, az automatikus láncolajzás, a kenhető csapágyazás, a hálókötözés, a robusztus és masszív kialakítás. A McHale bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására.

McHale V6750 változókamrás bálázó
McHale F5500 fixkamrás bálázó

Az elmúlt évek csapadékos időszakai beigazolták, hogy a bálacsomagolás útján, a veszteségek minimalizálása mellett, jóval értékesebb takarmány állítható elő, szemben a szénakészítéssel. Ehhez kínál bálacsomagoló gépeket a McHale, melyekkel optimális időben, hatékonyan, üzembiztos körülmények között lehetséges kiváló minőségű takarmányt készíteni. A bálacsomagolás során igény merülhet fel a csomagolt bálák kíméletes mozgatására. Az ehhez szükséges megfogó adapterek szintén megtalálhatóak a McHale kínálatában.

McHale 991BE bálacsomagoló

A szálastakarmány betakarításhoz közvetve kapcsolódnak a bálák felhasználását megkönnyítő, bálabontó gépek és bálaszeletelő adapterek. A McHale bálabontók egyaránt alkalmasak száraz anyagok kifújására, például almozáshoz, de szintén alkalmasak a nedves anyagok, szenázsbálák kiosztására is. A McHale bálaszeletelőkkel a bálák félbe vagy kisebb részekre vághatóak, leegyszerűsítve a bálák kiosztását vagy elősegítve a takarmánykeverőkkel történő keverék készítését.

McHale C460 bálabontó

A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz- és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot a hazai gyártóbázis támogatása. Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat vagy hívjon bennünket a megadott elérhetőségek egyikén!

www.mchale.net
Telefon: +36 56 527 112
mchale@mchale.hu

(x)

További híreink

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás