Február 5-én, Gödöllőn tartják meg a Húsmarha-szeminárium rendezvényt, ami továbbképzés jellegű, technológia- és gyakorlatorientált, ezért elsősorban gyakorló szakembereket várnak. A tematikát úgy állították össze, hogy az alapfokú végzettségtől a felsőfokú végzettségig mindenki kapjon hasznosítható információkat a nap folyamán. Itt az alkalom, ha szeretne többet tudni a húsmarha tartásról. A rendezvény mindenki számára nyitott, várják az agrártanulókat is a közép- és felsőfokú szakképzésből egyaránt.
A Húsmarha-szeminárium az agrárképzésben részt vevő tanulókat és a profi szarvasmarhatartókat is várja új tudásanyaggal
A Húsmarha-szeminárium részletes programja a következő:
  • 9.50-10.00 A szeminárium megnyitója: Kövesdi Zsolt (ÁT Kft., ügyvezető igazgató) - Orosz Szilvia (ÁT Kft., Takarmányanalitikai Laboratórium, igazgató) - Mozsgai József (Mozsi Major, tulajdonos)
  • 10:00-10:30 Szelíden (A felnevelés módszerének hatása a viselkedésre és annak gazdasági hasznára) - Mozsgai József (Mozsi Major, tulajdonos)
  • 11:00-11:30 Jó étvággyal (Nedves melléktermékekre alapozott takarmányozás a húsmarhatartásban) - Dobos Ferenc (Delacar Feed Kft. ügyvezető)
  • 12:00-12:30 Külcsín (Küllemi bírálat a gyakorlatban. Hogyan válogassunk?) - Szűcs Márton (Limousin és Blonde d’Aquitaine Tenyésztő Egyesület, ügyvezető)
  • 13:00-14:00 Ebéd
  • 14:00-14:30 Legelőgazdálkodás okosan (A legelő szakszerű karbantartása) - Tasi Julianna, Szent István Egyetem, Állattenyésztés-Tudományi Intézet (ÁTTI), Gyepgazdálkodás, egyetemi docens
  • 15:00-15:30 A karámtól a hamburgerig (Egy hazai vállalkozás története. Profizmus az értékesítésben) - Porkert Krisztián (NPK Charolais Farm Szarvasmarhatenyésztő és Kereskedelmi Kft., társtulajdonos)
  • 16:00 Zárás - Kövesdi Zsolt, Orosz Szilvia, Mozsgai József
A Húsmarha-szemináriumot 2019. február 5-én, kedden rendezik a Tudástranszfer-központban (Mezőgazdasági Gépmúzeum), a Gödöllő, Szentgyörgyi Albert u. 4. címen.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát írásban jelezheti az ÁT Kft. honlapjáról (www.atkft.hu) letölthető regisztrációs lapon. Csak aláírt és lepecsételt regisztrációs lapot tudnak elfogadni. A regisztrációs lapot minden résztvevőre külön kell kitölteni. Regisztráció e-mailben vagy postai úton lehetséges.
  • E-mailben: ÁT Kft., Rácz Henriett, szeminarium@atkft.hu
  • Postai úton: ÁT Kft., Rácz Henriett, 2100 Gödöllő, Dózsa György út 58.
A részvételi díj 2019. január 25-ig történő regisztráció esetén: 18.000 Ft + ÁFA [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=lEJ664ZH8Sg[/embedyt]

További híreink

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás