A koronavírus-járvány közepette visszaeső kereslet és ezzel együtt a harmadával alacsonyabb bevétel vesztesége rontotta le a német Deutz haszongépjármű-motorgyártó vállalat eredményét az év első felében. A Deutz értékesítési árbevétele az év első felében 33,3 százalékkal 620 millió euróra csökkent, adózás előtti eredménye 49,9 millió euró hiány lett, nettó eredménye pedig 52,3 millió euró veszteség.

A második negyedévben 280,2 millió euró, az egy évvel korábbinál 41,3 százalékkal kisebb értékesítési árbevétel mellett a Deutz 38,1 millió euró hiányt könyvelt el adó előtti eredmény szinten, nettó eredménye pedig 42,3 millió euró veszteség lett. A második negyedévben a Deutz a járványvédelmi korlátozások miatt üzemleállásra kényszerült, az alacsony kereslet miatt pedig részmunkaidős foglalkoztatást vezetett be.

Nem mentek jól 2020-ban a Deutz eladásai - képünkön egy Deutz-Fahr traktor a Mezőhegyesi Ménesbirtok szántóterületén - Fotó: Magro.hu - CSZS

Jóval kevesebb a motorok vásárlása is

Áprilisban, májusban és júniusban 33,8 ezer motort szállított le megrendelőinek a Deutz. Ez 37,3 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, az év első felében pedig ez a szám 73,9 ezer volt, ami 27,3 százalékkal kevesebb, mint a megelőző év hasonló szakaszának adatai. A beérkezett megrendelési érték a második negyedévben 39,2 százalékkal 266,9 millió euróra, az év első felében 34,6 százalékkal 623,6 millió euróra csökkent.

https://www.youtube.com/watch?v=_su4ZIeZKm4
Kisfilm Kölnről, ahol a Deutz-gyártás is történik

Szebb jövőben reménykednek

A vállalat a koronavírus-járvány egyelőre nehezen felmérhető következményei miatt visszavonta éves eredmény előrejelzését. Ehelyett nem adott ki újat. A cég várakozásai szerint a harmadik negyedévben még érezhetőek lesznek a járvány ipari termelésre gyakorolt kedvezőtlen következményei, bár a második negyedévinél enyhébb mértékben. Megerősítette viszont 2022-re felállított eredménytervét, amelyben 2 milliárd eurót meghaladó értékesítési árbevételt és 7-8 százalékos bevételarányos jövedelmezőséget jelzett előre. Ezen belül a kínai üzletág bevételi előirányzatát 500 millió euróról 800 millió euróra emelte meg. Az év elején életbe léptetett "Transform for Growth" hatékonyságnövelő programjától évi 100 millió eurós költségmegtakarítást remél elérni a Deutz 2022-től. További részleteket német nyelven ezen a hivatkozáson lehet olvasni.

Megosztás

További híreink

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partner

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

2024.07.04.

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata

2024.07.04.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata, érdemes figyelni a szabályokra és a környezetre.

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás