Az Agrár Élet magazin és a Magro.hu a Bábolnai Gazdanapok 2019 mezőgazdasági kiállításon az oda ellátogató gazdák megkérdezésével felmérte, hogy közöttük mely traktormárkák a legkedveltebbek. Az adatok kiértékelése után kiderült, hogy a vizsgált 20 márka közül a John Deere lett a legnépszerűbb, a Fendt és a JCB előtt. Lássuk a részleteket.

A válaszadók egy 20 márkát tartalmazó listáról jelölhették ki az általuk leginkább kedvelt 10-10 nevet és azokat egy 1-től 10-ig tartó skálán értékelték. A 10-es értéket a kiválasztottak közül a legkedveltebb márka kapta, míg az 1-es értéket a legkevésbé kedvelt. A felmérésben a következő traktorokat lehetett minősíteni szimpátia alapján:

  • Case IH
  • Challenger
  • Claas
  • Deutz Fahr
  • Fendt
  • JCB
  • John Deere
  • Kubota
  • Lamborghini
  • Landini
  • Massey Ferguson
  • McCormick
  • MTZ
  • New Holland
  • Rába Steiger
  • SAME
  • Steyr
  • Ursus
  • Valtra
  • Zetor
A Kubota márka egyre népszerűbb a gazdálkodók körében, a felmérésben is az élmezőnyben végzett (Fotó: Magro.hu)

A traktorok között az összesített pontszámok alapján az amerikai John Deere végzett az élen, megelőzve a német Fendt és az angol JCB márkát. E három dobogós egyaránt 8-as feletti átlagot ért el, de jelentős különbségek voltak közöttük. Míg a John Deere értéke 8,85 és a Fendté 8,64, addig a JCB-é már „csak” 8,19 lett. Ezt pedig már igen csak megközelítette a középmezőny eredményét.

A Massey Ferguson (7,97), a Claas (7,87), a magyar klasszikus, a Rába Steiger (7,79), a Kubota (7,51), a Steyr (7,39), a Valtra (7,35), a Case IH (7,30), a Deutz Fahr (7,27), a New Holland (7,11) és a sportautóként is népszerű Lamborghini (7,04) jelenti az erős derékhadat.

Hiába a régi kötődés, a Zetor már nem tartozik a legnagyobb kedvencek közé (Fotó: Magro.hu)

A Challenger (6,97), a Landini (6,95), a Zetor (6,86), a McCormick (6,80), az MTZ (6,67) és a SAME (6,11) traktor márkák 6-os és 7-es közötti átlagot értek el a kedveltségi listán, míg a többitől messze leszakadva az Ursus (5,02) zárta a sort.

Fontos megjegyezni, hogy a John Deere és a Fendt külön „kasztot” képvisel a gazdálkodók fejében, mert ez a két márka szignifikánsan jobb értékelést kapott, mint az összes többi.

További híreink

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Zajlik a szezon, itt az első nyári hónap gépes összefoglalója

2024.07.03.

A gépek témájához kapcsolódóan hoztunk híreket júniusból, hogy egy helyen összegyűjtve is böngészhetőek legyenek a tartalmak.

Már csak néhány napig lehet szavazni a 2024-es Év Szaktanácsadója címre

2024.07.02.

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is keresi az Év Szaktanácsadóját. A cím odaítélésének első lépése a jelöléssel kezdődött.

Bővül a cseh és magyar szövetség: együttműködési megállapodást kötött az Agrofert és a Széchenyi István Egyetem

2024.07.02.

A Széchenyi István Egyetem stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást kötött az Agrofert, a.s. vállalattal Csehország fővárosában, Prágában, a cégcsoport székhelyén.

Megnövelték a Gazdahitel költségvetését Romániában

2024.07.02.

Bővül a romániai Gazdahitel kerete: az eredetileg megszabott 815,5 millió lejről (65 milliárd 200 millió forint)  646 millió lejjel 1461,5 millió lejre, mintegy 116 milliárd 920 millió forintnyira nő a program költségvetése.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás