A 2007-2008. évi országos gyom felvételezési adatokból tudjuk, hogy az első 10-15 legfontosabb gyomnövény között találunk magról kelő és évelő egy- és kétszikű gyomnövényeket is. A gyomnövények szabályozása az egyik legfontosabb eleme a kukorica termesztéstechnológiának, hiszen a gyomnövények akár a teljes termésveszteséget is okozhatnak. Számunkra azt jelenti, hogy csak komplex gyomirtási megoldások alkalmazásával tudunk hatékonyan védekezni ellenük.

A Belchim Crop Protection Kft. javaslata Meristo Extra csomag, ami egy hatékony és rugalmas megoldást biztosít a gyomnövények ellen.

A Meristo Extra-ban található termékek - Samson Extra 6 OD + Meristo Plus + Tipo - kombinációjának köszönhetően a kukoricában problémát okozó gyomnövények széles spektruma ellen hatékony. A Samson Extra 6 ODhatékony a magról kelő egyszikűek – kakaslábfű, köles, perje és muhar fajok – és évelő egyszikűek – tarackbúza, fenyércirok ellen. A Meristo Plus kombinációja pedig a magról kelő és évelő kétszikűek elleni hatásának köszönhetően teszi teljessé a gyomnövények elleni spektrumot. Valamint ne feledkezzünk el, a mezotrion talajon keresztül is gátolja számos kétszikű gyomnövény csírázását. A talajon keresztüli hatáshoz szükséges a megfelelő mennyiségű bemosó csapadék a kezelést követő két héten belül.

A Meristo Extra-t a gyomnövények kelésekor javasoljuk kijuttatni a kukorica 6 leveles állapotáig. A kezelést a gyomok fejlettségéhez kell igazítani. A kétszikű gyomnövények 2-4 leveles az egyszikűek 1-3 leveles – gyökérváltás előtti – állapotban legyenek. Az évelő egyszikűek átlagos magassága 10-20 cm legyen a kezelés idején. Száraz időjárás esetén a gyomirtó hatás 3-4 kg/ha nitrogén tartalmú műtrágyával fokozható.

Meristo Extra hatékonysága kezelés után 29 nappal (Pázmámd 2016)
Kezeletlen

Meristo Extra

A címben extra előnyöket fogalmaztunk meg, melyek is ezek:

  • Egyedi OD formulációs nikoszulfuron
  • Két szinergista hatóanyag kétszikűek ellen gyári kombinációban
  • Levélen és talajon keresztüli hatás kétszikűek ellen
  • Rugalmas felhasználhatóság
  • 5 hektáros csomag

Tegye próbára Ön is!

Az Ön partnere a növényvédelemben

(x)



További híreink

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Zajlik a szezon, itt az első nyári hónap gépes összefoglalója

2024.07.03.

A gépek témájához kapcsolódóan hoztunk híreket júniusból, hogy egy helyen összegyűjtve is böngészhetőek legyenek a tartalmak.

Már csak néhány napig lehet szavazni a 2024-es Év Szaktanácsadója címre

2024.07.02.

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is keresi az Év Szaktanácsadóját. A cím odaítélésének első lépése a jelöléssel kezdődött.

Bővül a cseh és magyar szövetség: együttműködési megállapodást kötött az Agrofert és a Széchenyi István Egyetem

2024.07.02.

A Széchenyi István Egyetem stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást kötött az Agrofert, a.s. vállalattal Csehország fővárosában, Prágában, a cégcsoport székhelyén.

Megnövelték a Gazdahitel költségvetését Romániában

2024.07.02.

Bővül a romániai Gazdahitel kerete: az eredetileg megszabott 815,5 millió lejről (65 milliárd 200 millió forint)  646 millió lejjel 1461,5 millió lejre, mintegy 116 milliárd 920 millió forintnyira nő a program költségvetése.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás