Szerdán megérkezik hozzánk az a hidegfront, amely hosszú idő után nemcsak érinti hazánkat, hanem át is vonul fölöttünk. Mögötte több fokkal hűvösebb levegő érkezik, valamint több helyen kell záporra, zivatarra is számítani. Az ezt követő napokban megnyugszik felettünk a légkör, de ismét melegszik is.

 

A hidegfront szerdán éri el hazánk térségét és gyorsan át is robog felettünk. Mögötte hűvösebb, valamint szárazabb léghullámok érkeznek a Kárpát-medence térségébe. Az ezt követő napokban ismét egyre inkább anticiklonális hatások fognak dominálni nálunk. A szerdára virradó éjszakán változóan felhős égképre kell számítani. Ez annak az eredménye, hogy a kedd délután képződő gomolyfelhők fokozatosan összeesnek, ellaposodnak, de nem mindenütt szűnnek meg. Illetve a hajnali, reggeli óráktól kezdve északnyugat felől már eléri hazánk térségét a hidegfront felhőzete is. Ami a csapadékot illeti, az esti óráktól kezdve fokozatosan csökken a záporok, zivatarok számossága, de nem mindenütt szűnik meg a csapadéktevékenység. Illetve a reggeli óráktól kezdve az északnyugati tájakon is helyenként előfordulhat zápor, zivatar - közölte előrejelzésében a HungaroMet.

 

valószínűségi előrejelzés_hőmérséklet

 

A minimum hőmérséklet az előző napokhoz hasonlóan általában 17 és 23 fok között alakul majd, de természetesen a hidegre hajlamos helyeken ennél néhány fokkal alacsonyabb érték is előfordulhat. Szerda délelőtt, ahogy a hidegfront fokozatosan halad kelet felé, úgy egyre többfelé kell számítani záporra, illetve zivatarra. Leginkább még csak a délnyugati, illetve a középső harmadban, majd az idő előrehaladtával a csapadéktevékenység egyre inkább az ország keleti felére, illetve harmadára összpontosul. A zivatarokat felhőszakadás is kísérheti. A csúcsérték már egyre alacsonyabb értéket vesz fel látható módon, általában 25 és 30 fok közötti értékeket mérhetünk a délután folyamán, a legmelegebb a délkeleti tájakon lesz.

 

A hidegfront mögött sokfelé megélénkül az északnyugati szél, valamint az Észak - Dunántúlon meg is erősödik, és természetesen a zivatarokat is kísérhetik erős, esetleg viharos széllökések.

 

Csütörtökön, illetve pénteken még helyenként kialakulhat zápor, zivatar, legnagyobb eséllyel az ország keleti, illetve északkeleti részein. Az ezt követő időszakban egyre naposabbra fordul az idő, megnyugszik felettünk a légkör, és ismét melegszik a levegő. A hétvégére, illetve a jövő hét elején újra akár 35 fok körüli értékeket mérhetünk, és az éjszakák is egyre melegebbek lesznek.

Megosztás

További híreink

Digitalizáció, munkakönnyítés és fejlődés az agrárszakképzésben: Nagy István nyitotta az évet

2024.09.07.

Az agrárszakképző intézményekbe 3532 diák iratkozott be a 2024-2025-ös tanévre, a felnőttoktatásban résztvevőkkel együtt 4200-an kezdik meg a tanulmányaikat ezen a területen.

A szövetség szerint túl olcsó a tojás – az áremelés átléphetné a lélektani határt

2024.09.06.

A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége szerint emelés nélkül veszélybe kerülhet a tojástermelés. A Vas Népe munkatársai körbekérdezték a vasi termelőket, ők terveznek-e emelni szeptembertől.

Partner

Megbízhatóság és hatékonyság a Pantera 40EC-vel ősszel is

2024.09.06.

A kombájnok rostaaljából kikelt, zöld sávokban megjelenő gabona árvakelés a gyenge kelő repcét teljesen kiszoríthatja, elpusztíthatja. A Pantera 40 EC hatékony megoldás lehet.

Az aktuális magyarországi aszálytérképnél szomorúbbat nem biztos, hogy lát a mai nap folyamán

2024.09.06.

Szeptember első napjaiban az időjárásban továbbra sem történt változás, a hőség és az aszály változatlanul tartott, és még az előző héten néhol előforduló záporok is elmaradtak. Pénteken várható lassú változás, először a Dunántúlon és a déli régióban, majd a jövő hét elejétől más területeken is megjelenhet a csapadék, a hőmérséklet pedig csökkenni fog. Ez a változás a kapásnövények terméseredményein már nem segít, de a repce vetéséhez nélkülözhetetlen a talaj nedvességtartalmának javulása.

Málna helyett füge és banán, új haszonállatok - készüljünk a jövő magyar mezőgazdaságára

2024.09.06.

A Kárpát-medencében a klímaváltozás hatására egyre több növényfaj tűnhet el, amelyek korábban jól alkalmazkodtak a régió éghajlatához. Míg a málna szinte teljesen eltűnt, addig olyan mediterrán növények, mint a füge és néhány banánfajta, egyre gyakrabban fordulnak elő Magyarországon.

Milliónyi turista étkezte végig a nyári szezont

2024.09.06.

Az európai turizmus jelentős hatást gyakorol az élelmiszerpiacra, különösen a szezonális kereslet területén, a sertéshús, a tenger gyümölcsei, a friss zöldségek és a gyümölcsök iránti kereslet látványosan megugrik a nyári hónapokban.

Partnerhírek
Partner

Megbízhatóság és hatékonyság a Pantera 40EC-vel ősszel is

2024.09.06.

A kombájnok rostaaljából kikelt, zöld sávokban megjelenő gabona árvakelés a gyenge kelő repcét teljesen kiszoríthatja, elpusztíthatja. A Pantera 40 EC hatékony megoldás lehet.

Partner

Hány aszályos év kell még, hogy a gondolkodás megváltozzon?

2024.09.05.

Dunapatajon tartotta idei szakmai napját a Kukorica Kör Egyesület, ahol a jelenlévő gazdálkodók az agrárium elismert képviselőinek előadásait hallgathatták meg impozáns környezetben augusztus végén.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren

Magro.hu Piactér

Több mint 2.800 hirdetés 40 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás