Ma a növénybiztosítás díjával foglalkozunk, ahogy szoktuk, az ügyfélszolgálatunkhoz beérkező valódi kérdések és felvetések alapján.

Néha előfordul, hogy egy érdeklődő kalkulációt végez és megrémül az első látásra magasnak tartott díjtól. És emiatt nem akar kötni, mert úgy érzi, hogy nem fér bele.

Aztán felhívjuk, beszélgetünk, felmérjük a helyzetét és az igényeit. Végül egy olyan díjat tudunk neki ajánlani, amely már sokkal barátságosabb. Úgy, hogy a biztosítás szakmai része, a védelem nem sérül.

Ezért adjuk ingyen a tanácsadást a növénybiztosításához

Tudjuk, hogy a legjobb megoldást szeretné a növényei és a gazdaságát veszélyeztető kockázatok ellen. De azt is tudjuk, hogy Ön nem biztosítási szakértő. Ezért úgy döntöttük, csak akkor tudunk teljes szolgáltatást adni Önnek, ha tanácsadást is nyújtunk mellé.

Ezért kérjük el a telefonszámát és ezért hívjuk fel a kalkuláció után.

Gyorstalpaló: mit kell tudni a növénybiztosítás díjáról?

A biztosítás díja alapesetben két dologtól függ: a biztosítási összegtől és attól, hogy milyen kockázatokra köti.

A biztosítási összeg az az összeg, amelyre megköti a biztosítást. Ezt a kalkulátorunk az első lépés után megmutatja. Például ha van 50 hektár búzája, amelynek 5 tonna a hektáronkénti hozama és egy tonna búzát 110.000.- Ft-ért ad el, akkor a biztosítási összeg 50x5x110.000= 11.000.000.- Ft. Ez az Ön várható termésének várható értéke. Ezt az összeget kockáztatja, amíg le nem arat.

Ha például van egy 50%-os jégkára, akkor 5,5 M Ft fog hiányozni a kasszából a szezon végén, ha nem köt biztosítást.

Ennek a biztosításnak van díja, amely arányos a 11 M Ft-os biztosítási összeggel. (Ebben az esetben konkrétan 84.700.- Ft évente). Ez azt jelenti, hogy e kedvezményes díj befizetése után nyugodtan alhat: ha 5 - 100%-os kára van, a pénzéért cserébe a biztosító megtéríti majdnem a teljes kárt (mert az önrészt levonja).

Tehát a terményei várható értékének kb. 0,8%-áért jut védelemhez.

Hogyan lehet csökkenteni a díjat vagy könnyíteni a díjfizetést?

Az egyik módszer a biztosítási összeg csökkentése. Tehát olyan hozammal és várható eladási árral számol, amely reálisnak látszik. Ez nem könnyű most, mert a tendencia az, hogy emelkednek a terményárak. Ezért inkább a várható hozamot érdemes pontosan belőnie és arra kötni a biztosítást.

A másik módszer az, hogy csak olyan kockázatokra köt biztosítást, amelyet reálisnak és várhatónak tart. Például a fenti példában a jég-tűz-vihar biztosítás díja már (biztosítótól függően) 130.900.- - 154.770.- Ft között van. A példánkban szereplő búzánál ezek is ajánlottak, de lehet, hogy ennek a díját már magasnak tartja. Erre is van megoldás!

Mivel a növénybiztosítások szorosan összefüggenek a Kárenyhítési rendszerrel, ezért itt megteheti azt, hogy csak egy jégbiztosítást köt. Hiszen Ön – bizonyos minimális üzemméret felett – a Kárenyhítési rendszernek úgyis tagja már, alapozhat arra is, hogy onnan is kap kártérítést. Ilyenkor – mivel van biztosítása – a kárenyhítésből kivehető pénzt nem felezik le, így olyan károkra is kaphat pénzt, amelyekre nem kötött biztosítást.

Sőt, vannak olyan kárfajták, amelyekre azt ajánljuk, hogy a kárenyhítést vegye elsősorban figyelembe, mert – a magas önrész miatt – gyakorlatilag nem érdemes növénybiztosítást kötni rájuk.

Ott van még az állami támogatás is. Az állam a biztosítás díját támogatja – csomagonként eltérő mértékben. Tavaly minden csomagra 70% volt a támogatás. A törvényi minimuma 40%. Sajnos – a támogatási rendszer sajátosságai miatt – nem lehet tudni, hogy idén pontosan mennyi lesz ez a támogatás. Valahol 40-70% között. Azt lehet tudni előre, hogy legjobban az úgynevezett „A” csomagos biztosításokat támogatják és a „B” és a „C” kategóriába eső csomagok alacsonyabb támogatást fognak kapni.

Fontos, hogy az állami támogatásra nem kell pályázni, hanem jár, csak be kell jelölnie az egységes kérelmében, hogy kéri.

Végül lehetősége van akár 4 részletben fizetni a biztosítás díját. Így nem akkora teher, mintha egy összegben fizetne. Ez a részletfizetés nem kerül többe, hanem egyszerűen elosztják a teljes éves díjat a részletek számával, így határozzák meg.

Így lehet tökéletes és nem drága növénybiztosításoa

Ahogy látja, egy „tökéletes” növénybiztosítást megkötni nem egyszerű, de legalább bonyolult. J Nem lehet leírni mindent, hogyan válasszon a növénybiztosítások között. Ezért bocsájtjuk rendelkezésére szakértelmünket és tapasztalatainkat. Beszéljünk!

Ennek első lépése, hogy készítsen egy díjkalkulációt, kattintson a gombra!

(x)

Megosztás

További híreink

A magyar EU-s elnökséggel új esély nyílik a gazdák hatékonyabb képviseletére

2024.07.11.

Az élelmezésbiztonság megőrzése érdekében hazánk európai uniós elnöksége során a gazdabarát, a válságálló, a versenyképes, a fenntartható és a tudásalapú európai mezőgazdaság megteremtéséért fog dolgozni.

Fontos növényvédelmi kérdésekre válaszoltak a NAK szakértői

2024.07.11.

A drónok és más precíziós technológiák forradalmasítják a növényvédelmi folyamatot, és potenciálisan csökkenthetik a növényvédőszer-használatot is.

Mától csökkent a gázolaj ára

2024.07.11.

Csütörtöktől csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára, literenként bruttó 4 forinttal kerül majd kevesebbe. A benzin beszerzési ára most nem változik

Már csak néhány napot kell kibírni és utána lassú csökkenés várható a levegő hőmérsékletében

2024.07.11.

Csütörtökön sok napsütés várható fátyol-, és gomolyfelhőkkel. Az északi tájak mellett a déli óráktól máshol is erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan záporok, zivatarok kialakulása várható, legkisebb eséllyel délnyugaton. A szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 40 fok között alakul, északnyugaton lehet pár fokkal alacsonyabb a hőmérséklet, ott 30, 33 fok közötti értékek lesznek a jellemzőek. Késő estére 25 és 32 fok közé csökken a hőmérséklet.

Nézze meg, ma milyen időjárási riasztás van érvényben a megyéjében - mindenki értintett

2024.07.11.

Ma, csütörtökön folytatódik az embertpróbáló időjárás. Az ország minden vármegyéjére valamilyen figyelmeztetés van érvényben.

Digitalizációval teszi hatékonyabbá a nyúlhústermelést egy új magyar fejlesztés

2024.07.11.

Költséghatékony nyúlhústermelést tesz lehetővé az Állatorvostudományi Egyetem és a Tetrabbit Kft. digitális fejlesztése.

Partnerhírek
Partner

Nem Nagy Testvér a távsegítség - sokat várnak a szervizesek a precíziós mezőgazdasági szolgáltatástól az AGROTEC Magyarország Kft.-nél

2024.06.25.

A MyPLM Connect szolgáltatással ellátott New Holland traktorokhoz, kombájnokhoz már több mint egy éve elérhető Magyarországon az új gépállapot-felügyeleti rendszerként a Control Room szolgáltatás, ami újraírja az üzemben tartás szabályait. A hivatalos magyar márkakereskedő AGROTEC Magyarország Kft. komáromi központjából munkaidőben felügyelt rendszerrel ugyanis számtalan bosszantó probléma, ami eddig külön kiszállást, EST diagnosztikai laptoppal traktorban töltött hosszú órákat igényelt a szervizesektől, mára távolról, online is orvosolhatóvá vált. Az olyan tapasztalt szakemberek, mint Szűr Gábor, a Komáromi Területi Központ területi műszaki vezetője szerint az előnyök már most is komolyak, pedig még csak belekóstoltunk a rendszer lehetőségeibe.

Partner

ÁTK, kertészeti, erdészeti és precíziós kivitelű traktorok a SOLIS-tól

2024.05.26.

Egy igazán multifunkcionális traktorokat hozott a magyar piacra az ODISYS. A megfordítható kormányzás lehetőségét is biztosító erőgépek használatával nincs többé kitekeredett nyak és testtartás, legyen az a munka akár targoncázás, szár és nyesedékzúzás, de akár árokásás. Hernek Zoltán, a cég tulajdonos-ügyvezetője mutatta be nekünk.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Hirdetésfeladás