DR GREEN a kalászos technológiákban

A kalászosok az egyedfejlődésük kezdeti időszakában (kelés-bokrosodás vége) felveszik a nitrogénszükségletük több mint 50%-át, káliumigényüknek pedig több mint 80%-át. Ez az érték a foszfor esetében nem haladja meg a 30%-ot. A korai vetésű őszi búzánál számolni kell azzal, hogy már ősszel jelentősen előrehalad a tenyészőkúp (kalász) differenciálódása. A differenciálódás kedvező alakulása érdekében fontos, hogy a búza nitrogénellátottságát kielégítsük, ami úgy biztosítható, hogy az őszi időszakban a tervezett nitrogénmennyiség 30-50%-át juttatjuk ki. A nitrogén mellett fontos a növények mikroelem-ellátottsága is. Ebben az időszakban elsősorban a vas, a mangán és a réz mikroelemek szükségesek a növény zavartalan fejlődéséhez.

A kalászosok javasolt DR GREEN technológiája

A kalászosok tápanyag-utánpótlási technológiájának összeállítása során vegye figyelembe, hogy 1 tonna terméshez és a hozzá tartozó szalmamennyiséghez a növény az alábbi tápanyag mennyiségeket igényli:

A DR GREEN termékekkel lombon keresztül kijuttatható hatóanyag mennyiség/kezelés

A táblázat jól szemlélteti, hogy a DR GREEN termékek alkalmazása kiváló lehetőséget biztosít a mikro- és makroelemek lombon keresztüli utánpótlásában, amely egyaránt befolyásolja a mennyiségi és minőségi paraméterek alakulását.

Őszi búzában elvégzett kísérletünkben a következő kezeléseket alkalmaztuk:

Kalászhossz (cm) alakulása a kezelések hatására
 (Forrás: Növénypathyka Kft., Kaposvár)

A DR GREEN technológia alkalmazásával 5-8 %-os kalászhossz-növekedést tapasztaltunk. A kalászok tömege átlagosan 4-5 %-kal volt magasabb a kezeletlen növényekhez viszonyítva. A beltartalmi paramétereket (fehérje, sikér, Zeleny-szám) a CPR Europe laboratóriumában mérték. A DR GREEN kezelések hatására magasabb értékek voltak, mint a kezeletlen parcellában. A DR GREEN Gabona + DR GREEN Start, valamint a DR GREEN Gabona + DR GREEN Energy kezelés 7 %-kal növelte a fehérjetartalmat, 12 %-kal a sikértartalmat, és 21 %-kal a Zeleny-számot.

A DR GREEN technológiák a fehérje-, sikértartalmat és a Zeleny-szám értékét is növelték

A DR GREEN technológia alkalmazása június 22-én is vitálisabban tartotta az állományt, így a növények jobban tolerálták a stresszhatásokat (Növénypathyka Kft., Kaposvár, 2022.06.22.).

A termékekben lévő oldódási aktivátor a DR GREEN termékek tökéletes oldódási folyamatát biztosítja, míg a pH-stabilizátor a permetlé megfelelő kémhatásának (4,0-4,5 pH) kialakulását segíti elő.

Próbálja ki Ön is és alkalmazza a növénytermesztési technológiájában a DR GREEN termékeket!

A DR GREEN termékek kiszerelése 4 kg-os zsák-20 kg/karton

Valcum Agro Kft.
www.valcumagro.com
+36 30 217 9256

(x)

További híreink

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Zajlik a szezon, itt az első nyári hónap gépes összefoglalója

2024.07.03.

A gépek témájához kapcsolódóan hoztunk híreket júniusból, hogy egy helyen összegyűjtve is böngészhetőek legyenek a tartalmak.

Már csak néhány napig lehet szavazni a 2024-es Év Szaktanácsadója címre

2024.07.02.

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is keresi az Év Szaktanácsadóját. A cím odaítélésének első lépése a jelöléssel kezdődött.

Bővül a cseh és magyar szövetség: együttműködési megállapodást kötött az Agrofert és a Széchenyi István Egyetem

2024.07.02.

A Széchenyi István Egyetem stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást kötött az Agrofert, a.s. vállalattal Csehország fővárosában, Prágában, a cégcsoport székhelyén.

Megnövelték a Gazdahitel költségvetését Romániában

2024.07.02.

Bővül a romániai Gazdahitel kerete: az eredetileg megszabott 815,5 millió lejről (65 milliárd 200 millió forint)  646 millió lejjel 1461,5 millió lejre, mintegy 116 milliárd 920 millió forintnyira nő a program költségvetése.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás