A GNSS antennák a fejlett mezőgazdasági technológiák, például a pilóta nélküli légi járművek (UAV), a szántóföldi robotok, a robotfűnyírók és az autonóm traktorok működésének szerves részét képezik. Lehetővé téve a precíz műveleteket és a navigációt. A GNSS helymeghatározó antennamegoldások vezető márkájaként a Harxon nagy pontosságú GNSS megoldásokat kínál különféle alkalmazásokhoz.

UAV-okhoz

Az UAV-k átalakuló technológiává váltak a mezőgazdaságban. A nagy pontosságú GNSS antennák számos műveletet végeznek, mint például a termésfigyelés, a permetezés, az ültetés és az adatgyűjtés. Lehetővé teszi az UAV számára, hogy a helyzetének, magasságának és sebességének meghatározásával navigáljon, ami felhasználható az UAV távoli nyomon követésére vagy irányítására, gyakran automatizált irányítórendszerrel kombinálva.

A Harxon egy sor multifunkcionális helix antennát kínál kis tömeggel, kis mérettel és alacsony energiafogyasztással. Az egy-, két-, három- és teljes sávos GNSS-konfigurációban elérhető antennák milliméteres szintű pozicionálási pontosságot biztosítanak, ideális UAV-mérnökök és rendszerintegrátorok számára.

Terepi robotokhoz

A GNSS antennák szántóföldi robotokba való integrálása növeli a pontosságot és a hatékonyságot a különböző mezőgazdasági műveletekben. Pontos helyadatokat biztosít, lehetővé téve a szántóföldi robotok számára, hogy pontosan végezzenek olyan feladatokat, mint a vetés, a trágyázás és a betakarítás.

A pontos GNSS adatokkal a terepi robotok optimalizálhatják útvonalaikat, csökkentve az olyan feladatok átfedését, mint a permetezés. Ezzel erőforrásokat és időt takarít meg. Ezekhez a terepi robotokhoz a Harxon rugalmas beépítésű (mágneses rögzítésű, csavaros rögzítésű és pólusra szerelhető) GNSS antennákat és masszív GNSS antennákat kínál IP69K robusztus házzal és fém talppal. Ezek lehetővé teszik, hogy ellenálljon a nagy ütéseknek és rezgéseknek.

Robotfűnyírókhoz

A robotfűnyírók fokozatosan a fűnyíróipar fő fejlesztési irányává válnak. A helymeghatározás, a navigáció és az akadálykerülés a robotfűnyírók kulcsfontosságú pontja. A fúziós pozicionálási technológia, mint például az RTK+ultrahang/IMU/vision, jelenleg a fűnyírók egyik fő technológiája.

A robotfűnyírók fokozatosan a fűnyíróipar fő fejlesztési irányává válnak. A helymeghatározás, a navigáció és az akadálykerülés a robotfűnyírók kulcsfontosságú pontja. (Fotó: Pixabay)

Az RTK technológia és a különféle szenzorok fúziója valós időben, akár centiméteres pontosságú pozícióinformációkat is nyújthat, lehetővé teszi virtuális gyepvonal generálását, útvonaltervezést, akadályelkerülést. A Harxon OEM GNSS antennákat, rádiómodemet és RTK-modulokat kínál , amelyek testreszabottak és könnyen integrálhatók, kielégítve a robotfűnyírók nagy pontosságú helymeghatározási, kommunikációs és miniatürizálási igényeit.

Önálló traktorokhoz

Az automatikus kormányrendszerek kulcsszerepet játszanak a traktorok precíziós gazdálkodásában. Ezek a rendszerek GNSS és RTK technológiát használnak a traktorok és egyéb mezőgazdasági gépek 2,5 cm alatti pontosságú navigálásához, biztosítva, hogy minden áthaladás optimálisan legyen beállítva. A GNSS intelligens antenna pedig az automatikus kormányrendszerek adatgyűjtési folyamatának döntő része.

A Harxon nagy teljesítményű intelligens antennákat kínál , amelyek a helyzetadatok gyűjtéséért, valamint a műholdakról és a differenciálkapcsolatokról érkező jelek feldolgozásáért felelősek a pontos pozíció meghatározásához. A mezőgazdasági OEM-ek, a precíziós ag-megoldásokat fejlesztő integrátorok és az autonóm megoldások szállítói számos alkalmazásban integrálhatják a Harxon intelligens antennát a precíziós mezőgazdasági rendszerbe, beleértve a félautonóm vagy autonóm alkalmazásokat is.

(Forrás: futurefarming.com)

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Zajlik a szezon, itt az első nyári hónap gépes összefoglalója

2024.07.03.

A gépek témájához kapcsolódóan hoztunk híreket júniusból, hogy egy helyen összegyűjtve is böngészhetőek legyenek a tartalmak.

Már csak néhány napig lehet szavazni a 2024-es Év Szaktanácsadója címre

2024.07.02.

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is keresi az Év Szaktanácsadóját. A cím odaítélésének első lépése a jelöléssel kezdődött.

Bővül a cseh és magyar szövetség: együttműködési megállapodást kötött az Agrofert és a Széchenyi István Egyetem

2024.07.02.

A Széchenyi István Egyetem stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást kötött az Agrofert, a.s. vállalattal Csehország fővárosában, Prágában, a cégcsoport székhelyén.

Megnövelték a Gazdahitel költségvetését Romániában

2024.07.02.

Bővül a romániai Gazdahitel kerete: az eredetileg megszabott 815,5 millió lejről (65 milliárd 200 millió forint)  646 millió lejjel 1461,5 millió lejre, mintegy 116 milliárd 920 millió forintnyira nő a program költségvetése.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás