A precíziós gazdálkodás eszközeit ma minden termelő ismeri és alkalmazza, akik a reménykedésnél biztosabb üzleti tervet szeretnének az extrém világban. Van azonban egy, a hozam bebiztosításához nélkülözhetetlen lépcsőfok, ami továbbra is sok helyen hibádzik: a precíziós gazdálkodás szemléletének végre meg kell jelennie a tápanyagok kiválasztásában is! Az újgenerációs műtrágyák és lombtrágyák, amiket az ICL kínálatában is találunk, adalékanyagaikkal és kiegészítéseikkel ugyanis kritikus lépéselőnyt biztosítanak a termelékenység fenntartásához, körülményektől függetlenül. A precíziós gépekhez hasonlóan csökkentik a munkaórákat és a tápanyagveszteségeket.

Mire gondolunk? Kritikus hetekkel kitolt aszálytűrés és talajnedvességtartalom-megőrzés vagy épp a tápanyagveszteségeket minimalizáló új, részben burkolt starter műtrágyák. Az ICL műtrágyák eredményességét évtizedek óta igazolják nagyüzemi kísérletek Európa-szerte, lássuk az itthonra ideális lehetőségeket!

Az újgenerációs ICL műtrágyák elhozzák a tápanyagok terén is a precíziós gazdálkodást: kevesebb kijuttatás, kevesebb tápanyagveszteség, mégis több plusz termés, mint a hagyományos termékkel!

1., Időjárástól független biztos indítás nitrogénveszteségek nélkül: Agromaster és Agromaster Start Mini

Az ICL kínálatában elérhető burkolt NPK műtrágyák bevonata a talajhőmérséklethez igazodva szabályozza a tápanyagleadás ütemét, így se kimosódástól, se elillanástól nem kell tartanunk, a tápanyag mégis ott lesz, amikor a növényünk „megugrana”. A termékcsaládban az Agromaster burkolt műtrágyák között találunk 1-2, 2-3, 4-5 és 5-6 hónapos hatóidejű termékeket is, ahogy a vetéssel egy menetben kijuttatható mini szemcseméretű startert is. Az Agromaster Start mini esetében már 30 kg/ha dózisban kijuttatott 21-21-5+2MgO+15SO3 összetétellel is szép eredményekről számoltak be a magyar gazdák.

2., Káliumban gazdag termékek a környezeti stresszek fokozott kivédéséhez: Polysulphate vagy PotashpluS

Az ICL műtrágyagyár a világon egyedüliként kínál 100%-ban természetes, polihalit ásványi alapú trágyákat, amelyeket Anglia partjainál termelnek ki 1200 méteres mélységből. A termékek gyorsan és 60 napon át felvehető szulfátos formában tartalmaznak ként, emellett könnyen felvehető káliumot, magnéziumot és kalciumot. Ezzel képesek kitolni a növények stressztűrését, javítják a nitrogénfelvételt, elősegítik a gyökérfejlődést. A termékben kiemelt fontosságú a kén, amely általánosságban javítja a nitrogénfelvételt, hiányában a növények a nitrátot nem tudják ammóniummá alakítani, ami fejlődési problémákat okozhat. Az európai előállítással a termékek beszerezhetősége állandó, az árakat pedig kevésbé érinti az energiaválság.

Az ICL burkolt és részben burkolt műtrágyái szabályozott tápanyagleadással hosszú hónapokon át táplálják optimálisan a növényeket. A termés egységes, hatalmas, „piacosabb”!

3., Aszálybiztos táplálás, jobb gyökeresedés az Agroleaf Power lombtrágyákkal

Az ICL lombtrágyák sem nélkülözik a hatékonyságnövelő speciális adalékanyagokat. Az M-77-kiegészítéssel a hagyományos termékeknél gyorsabban válik felvehetővé az Agroleaf Power lombtrágyák valamennyi tápanyaga, a kezelések így aszályos időben is szinte azonnal javítják a stressztűrő képességet. Az ICL DPI (Double Power Impact) technológia fokozza az anyagcsere-folyamatokat, a tápelemek jobb hatásfokkal épülnek be a növényekbe. A kísérleti eredmények szerint a lombtrágyák jobb kondícióba hozzák a növényeket, ami növeli a gyökértömeget és annak aktivitását is. A gyökeresedés támogatására kiválóak az olyan foszfortúlsúlyos lombtrágyák, mint az Agroleaf Power High P.

4., Speciális tápoldatok, amik szántóföldi kultúráknál is kivédik a termésdepressziót aszály idején

Az ICL kínálatában elérhető Solinure termékekkel a sorok mellé kiadott „csekély” oldott komplex tápanyagok is jobban és gyorsabban hasznosulnak, mint a szilárd társaik, ráadásul reális hektárköltségekkel. A termelői visszajelzések még az aszályos nógrádi térségekből is arról szóltak, hogy a sorok közé kifecskendezett Solinure GT vízoldékony műtrágyái közül a 18-11-11+2MgO +TE segítségével az állomány tartotta magát, végül 7-8 t/ha átlaggal arathattak nem öntözött táblákon.

A H2Flo talajnedvesítőszer különleges összetevőivel a csapadék hetekkel tovább megmarad a talajban.

5., Egy talajnedvesítőszer, ami ér annyit, mint egy jó eső: H2Flo

A H2Flo olyan különleges, felületaktív összetevőket tartalmazó keverék, amellyel a csapadék gyorsabban, mélyebbre képes hatolni a talajba. A technológiával kevesebb a talajfelületről az elpárolgás-elfolyás, a javuló gyökérterjedésnek köszönhetően növekszik a vízfelvétel, kevesebb víz szivárog el a talaj mélyebb rétegeibe. Segítségével 2-3 héttel tovább őrizhető meg a talajnedvesség, a növények számára már akár 10 mm-es csapadékot is megőriz, megtart a gyökérzónában.

Bővebb információért látogassa meg az ICL Műtrágyatudástár weboldalt, amihez kattintspn ide!

(x)

További híreink

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Zajlik a szezon, itt az első nyári hónap gépes összefoglalója

2024.07.03.

A gépek témájához kapcsolódóan hoztunk híreket júniusból, hogy egy helyen összegyűjtve is böngészhetőek legyenek a tartalmak.

Már csak néhány napig lehet szavazni a 2024-es Év Szaktanácsadója címre

2024.07.02.

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is keresi az Év Szaktanácsadóját. A cím odaítélésének első lépése a jelöléssel kezdődött.

Bővül a cseh és magyar szövetség: együttműködési megállapodást kötött az Agrofert és a Széchenyi István Egyetem

2024.07.02.

A Széchenyi István Egyetem stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást kötött az Agrofert, a.s. vállalattal Csehország fővárosában, Prágában, a cégcsoport székhelyén.

Megnövelték a Gazdahitel költségvetését Romániában

2024.07.02.

Bővül a romániai Gazdahitel kerete: az eredetileg megszabott 815,5 millió lejről (65 milliárd 200 millió forint)  646 millió lejjel 1461,5 millió lejre, mintegy 116 milliárd 920 millió forintnyira nő a program költségvetése.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás