Számunkra fontos, hogy minden vetőmag növénnyé fejlődjön, ezért intenzíven teszteljük vetőmagcsávázási megoldásainkat laboratóriumi és szántóföldi körülmények között, hogy megtaláljuk azt az optimális kombinációt, amely pontosan azt nyújtja a növényeknek, amire valóban szükségük van.

A vetőmagcsávázás az egyik fontos tényezője az erős és egészséges növények fejlődésének. A megfelelő csávázás védelmet nyújt a magnak, és támogatja a fiatal növényeket. Ezáltal a vetőmagcsávázás fontos szerepet játszik a homogén és erős növényfejlődésben.

Előnyök:

  • Tökéletes növényfejlődés
  • A gyökérrendszer optimális fejlődése
  • Erőteljesebb kezdeti fejlődés
  • Egységes és erőteljes növények
  • A korai stresszhatásokkal szembeni jobb ellenálló-képesség

A vetőmagcsávázás alapvető tényezője az egészséges és erőteljes növények termesztésének. A fiatal növények védelmének és támogatásának biztosításával megalapozzuk az erőteljes és harmonikus fejlődést, amelynek eredménye az egészséges növényállomány és a sikeres betakarítás. Az INITIO jelentősen javítja a fiatal növények gyökérfejlődését. Az INITIO-val kezelt repcenövényeknek gyökere mélyebbre hatol és több oldalgyökeret fejlesztenek, nagyobb gyökérfelülettel rendelkeznek. Minél nagyobb a gyökérfelület, a növények annál jobban fel tudják venni a tápanyagokat és a nehezen elérhető tápanyagok is hozzáférhetővé válnak. Minél nagyobb a gyökérszőrök száma és minél nagyobb az aktív gyökérzet abszorpciós felülete, ez a hatás annál erősebb. A jól fejlődött gyökérrendszernek betakarítás után is megvannak az előnyei.

A jó gyökérrendszer lazítja a talajt, még a mélyebb rétegekben is. A repce után termesztett növények is élvezik ennek előnyét, és általában magasabb terméshozamot érnek el. Például az őszi búza repcét követően 0,5-1 t/ha-ral nagyobb terméshozamot képes elérni.

Prémium, kalibrált vetőmagok a KWS kínálatában

Az őszi káposztarepce termesztés egyik legfontosabb technológia eleme a vetés. A megfelelő időben, gondosan kivitelezett vetés fontos előfeltétele a magas és biztos terméshozamnak. A repce tél beállta előtti fejlődése egyértelműen hatással van a betakarított termésmennyiségre, ezért e munkaművelet hibáit későbbiekben kijavítani már nincs lehetőség. A gyors és homogén kelés fontos feltétele a porhanyós, finommorzsás, rögmentes de nem túl laza talaj.

A KWS az egyenletes őszi állomány elérésében a gyors őszi fejlődésű hibridjei mellett kalibrált vetőmagokkal is a termelők rendelkezésére áll. A kalibrált vetőmagjaink, magas ezermagtömegű, válogatott, egységesebb méretű vetőmagot jelentenek. A kalibrált vetőmag lehetőséget biztosít precíziós, szemenkénti és gabonavetőgéppel végzett vetéshez is.  Csapadék szegény vetési körülmények között a talajból hiányzó nedvesség és a hagyományos vetőgépek hatására a talaj vissza tömörödhet. A szemenkénti vetőgépek előnye, hogy csak a magárokba helyezett vetőmag felett tömörít a sorok között nem. Így a sorok közötti terület laza marad, kevesebb nedvesség párolog el. A gondosan osztályozott prémium vetőmag egységes méretének köszönhetően a vetőmag egyenletes vetésmélységbe helyezése kedvező körülményeket teremt az egyenletes kezdeti fejlődéshez. A homogén kelés, egyenletes fejlődés a repcében történő növényvédelmi beavatkozások hatékonyságát is elősegíti, valamint az érésre is befolyással van. Az ősszel egyenetlenül kelt állományban, ahol 6-8 leveles repce mellett előfordulnak kelőfélben lévő vagy 2-4 leveles növények is a repcebecők érése nem lesz egyöntetű.

A legmagasabb technológiai igényeket kielégítendő KWS GRANOS, UMBERTO KWS és FELICIANO KWS hibridjeink prémium vetőmag minőségben is elérhetők, mely magas ezerszemtömegű, homogén vetőmagot biztosít. Az egyenletes kelést a gyors kezdeti fejlődés hibridek, kalibrált vetőmagok mellett a KWS innovatív INITIO vetőmag csávázószerével is támogatja.

Prémium vetőmagjainkat azon termelőknek ajánljuk, akik magas elvárásokat támasztanak a vetőmag és a vetés kivitelezésével szemben.

(x)

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partner

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

2024.07.04.

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás