Nem tudja még, hova menjen húsvétkor? Még nincs késő, sőt, még segítünk is a döntésben! Összeszedtük, hogy országszerte milyen programlehetőségek kínálkoznak a hosszú hétvégén húsvét alkalmából.

Az időjárás előrejelzések nem éppen biztatóak. Jó hír, hogy inkább kisebb esőket, záporokat jósolnak csak. Bízzunk a szerencsénkben, de azért indulás előtt javasolt bekészíteni a táskába esernyőt, esőkabátot, és felkészülni egy B-tervvel is. Napközben 6-13 Celsius fok lehet napközben a hosszú hétvégén.

Fussa át a listát! Azonban javasoljuk, hogy indulás előtt nézzen utána részletesebben is a programoknak a neten! Például időjárás miatt nem marad-e el.

Nyugat-Magyarország

Balaton, Gyenesdiás – Piactér, tematikus- és családbarát programok, valamint a Balaton halkínálata várja az idelátogatókat szombaton 14 órától.

Gemenc – Ápr. 5-én, Nagyszombaton vehetünk részt egy különleges túrán (7 és 9 km), ami Gemenc déli kapujából, a pörbölyi Ökoturisztikai Központból, valamint Keselyűsből, az északi kaputól indulnak. Túravezetők segítenek megismerkedni a növény- és állatvilággal, utazhatunk erdei vasúttal. Indulás 9:30-kor az északi kaputól, 10 órakor a déli kaputól.

Balaton, Siófok – Mind a három napon sétahajózás, állatsimogató, légvár, arcfestés, kirakodóvásár, játszóház, kézműves vásár és gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket a Hajókikötőnél (Rózsakert).

Balaton, Szigliget – A Szigligeti várban Várkapunyitó rendezvényt szerveznek, idén hatodik alkalommal. A gyerekeket végvári apróddá avatják, lesznek zenés programok, bábjáték. A felnőtteket szórakozási lehetőségek várják: harcászati és fegyverbemutatók, néptáncegyüttesek, zene, hastánc, vásári komédia.

Budapest és környéke

Húsvéti Bárányfesztivál a Vajdahunyadvárban. Kézműves vásárral, locsoló versennyel, főzőversennyel, állatsimogatóval, húsvéti street fooddal várják az érdeklődőket. A belépés ingyenes.

Budai Vár- Húsvéti családi rendezvény kínálata: kézműves-, népművészeti- és gasztronómiai vásár, műhelybemutatók, meselabiritintus, ügyességi játékok, tojásgurítás, tojáskapkodás, kézműves alkotóház, játszóház, körhinta, állatsimogató, fészekkereső játék. Hétfőn pedig megsütik az óriás kalácsot. Felnőtt belépő 1600 Ft, gyermekjegy 3-tól 14 éves korig 800 Ft, nyugdíjas jegy 1200 Ft, családi jegy (2 felnőtt, 4 gyerek) 4000 Ft.

Vörösmarty tér – Versenyek, kézműves bemutató és játszóház, színpadi produkciók várják az érdeklődőket.

Városháza park – Iparművészekkel, kézművesekkel és termékeikkel találkozhatunk a Húsvéti Vásárban.

Hősök tere – Ha kicsit kiszakadna a húsvéti kavalkádból, szombaton egy párnacsata keretében levezetheti a feszültséget. Részletek, és egyéb résztvevő városok itt.

Szentendre, Vác – Tavaszi Fesztivál, zenei programok, színházi előadások, izgalmas kiállítások fogadják az ide ellátogatókat.

Kelet-Magyarország

Egerszalók - Szalóki Húsvéton (helyszín: Szalóki Faluház) lesz népi locsolás, tojásfestés, tojásírás, kézműves foglalkozások, néptánc, zene, kisállatsimogató és népi játékok is. Szombaton pedig 10 órától, a turisztikai iroda udvarán várják a kisebbeket programokkal.

Hortobágy – A hosszú hétvége mindhárom napján látogatható a Vásártér, illetve a Pusztai Állatpark. Lesz tojáskeresés és –festés, nyuszi teke, arcfestés, almahalászat, locsolóvers szavaló verseny, rajzverseny, szamaragolás, állatsimogató (újszülött bárányok és nyuszik).

Mezőkövesd – 5-én és 6-án a Hadas városrészben vehetünk részt programokon a Matyó Húsvét keretében: zene, tánc, műsorok, kézműves bemutatók, húsvéti ételszentelés, húsvéti ételek, kóstolás, locsolkodás, tojásfestés. A Mezőgazdasági Gépmúzeum udvarára húsvéti állatudvar települ, ahol meg is lehet simogatni a nyuszikat, csibéket és bárányokat. Ugyanitt Kovácstalálkozó is lesz hétfőn. A belépés és parkolás ingyenes, a múzeumok, kiállítóhelyek is nyitva lesznek. Valamint városnéző kisvonatot is igénybe vehetünk.

Hollókő – A 3-napos Hollókői Húsvéti Fesztivál arról híres, hogy az ide ellátogató hölgyek biztosan nem maradnak szárazon! Felelevenednek a palóc hagyományok, népszokások, lesz folklór program kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai különlegességek, népi gyermekjátékok. Helyszínek: Ófalu és a vár. Felnőtt belépő 2500 Ft, diák (18 éves korig) 1500 Ft, gyermekeknek 10 év alatt ingyenes, amely tartalmazza a múzeumok, kiállítások és a vár belépődíját is.

Palkonya - A villányi borvidék falujában udvarházak műemlék pincék és családi pincészetek várják a látogatókat. Kóstolhatunk borokat, kemencés és grill ételeket, házi süteményeket, de lesznek programok is.

Szarvas – A nyuszik uralkodása alá hajtott Mini Magyarországról (Szarvasi Arborétum) már írtunk ebben a cikkben.

Megosztás

További híreink

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partner

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

2024.07.04.

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás