A Belarus traktorgyár még a 2009-es Agritechnica kiállításon mutatta be a 295 LE teljesítményű 3023 típusú traktorát, amely elektromos hajtással és választhatóan elektromos TLT-vel is rendelkezett. Ám a bemutatót aztán nagy csend követte, miközben a versenytársak sorra jelentkeztek a dízel-elektromos hibrid hajtású, sőt a teljesen elektromos/ akkumulátor hajtású változatokkal is. A cég a tavalyi Agritechnica kiállításon sem az elektromos hajtásról beszélt, hanem az új, 466 LE teljesítményű, Caterpillar motoros 4522 típusjelű prototípusát reklámozta. Hamarosan viszont jön a dízel-elektromos MTZ traktor. A háttérben azonban dolgoztak az elektromos projekt fejlesztési munkálatain a Minsk Tractor Works központjában. Ez tette lehetővé azt, hogy a cég amerikai és kanadai képviselője, az MTZ Equipment Ltd. bejelentse, hogy szeptemberben megkezdi az első dízel-elektromos traktor forgalmazását. A hírt Fehérororszország fővárosában, Minszkben, a közelmúltban tartott sajtótájékoztatón jelentették be, ahol bemutatták az MTZ 3623 típusú traktort, amelynek 270 kW teljesítményű generátorát igény szerint egy 360 LE-s QSL9 Cummins vagy egy 373 LE-s OM470 Mercedes motor működteti - írta az Agrofórum.
Az első dízel-elektromos MTZ traktor 2018 őszén mutatkozik be - forrás: mtzequipment.com
Az elektromos „CVT” lehetővé teszi a fokozatmentes sebességváltást két tartományban (0-15 km/h szántóföldön és 0-50km/h közúton), amelynek következtében szántóföldön 15, közúton 30 százalék hajtóanyag-megtakarítás érhető el. Opcióként 55 kW (73 LE) teljesítményű, 1000/min fordulatszámú TLT és Windows alapú diagnosztikai szoftver is a traktor rendelkezésre áll. [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=JEsdcnZ_Ez0[/embedyt]
Nem állnak meg egynél az MTZ traktorok fejlesztői
Az MTZ 3623 várható ára (elektromos TLT-vel) 330.000 amerikai dollár, mintegy 88,5 millió forint lesz. A fejlesztés azonban nem állt le, a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a közeljövőben két újabb dízel-elektromos traktor bemutatása várható: a 450 LE teljesítményű MTZ/Belarus ET-450 MK és a 455 LE teljesítményű törzscsuklós Kirovets. [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=0IgUj51qDAw[/embedyt]

Megosztás

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás