Most van a tavaszi növények vetési időszaka, de ugye tudja, hogy a vetőmaggal együtt a pénze is a földbe került? Ha minden jól megy, akkor kifejlődik a növény, meghozza a termést és utána Ön betakarítja, eladja és hozzájut a pénzéhez és ahhoz a haszonhoz is, amiért keményen megdolgozott.

De mi történik akkor, ha a pénze a földben marad?

Mert aszály miatt nem fejlődik a növény. Mert elveri a jég és csak fele akkora hozama lesz? Jön egy vihar és tönkretesz mindent? Ön elesik a haszontól és veszteséget is termelhet a gazdasága.

Fotó: Pixabay

Az időjárás kiszámíthatatlan.

Nem tudjuk egyelőre, lesz-e aszály, mint tavaly. Ha lesz, nem tudja, fogja-e érinteni Önt. Biztos, hogy lesznek viharok, felhőszakadások, jégesők – csak az a kérdés, hogy hol?

Ha tönkreteszik a termését, mivel tud védekezni?

Első körben a növénybiztosítással.

Minimális befektetéssel komoly védelmet nyújt az időjárási károk pénzügyi veszteségei ellen. Akár 0% önrésszel is köthet biztosítást, így a (jég és vihar kockázatoknál) a teljes kára is megtérülhet. Az állam továbbra is támogatja az idén is, hogy a gazdák növénybiztosítást kössenek: a támogatási keret 14,3 milliárd Ft. Nézze meg, mennyibe kerülne a védelem az Ön számára, egy rövid pár perces kalkulációval!

A növénybiztosítás díjának akár 70%-át is támogatja az állam

Ez azt jelenti, hogy (ha úgynevezett A csomagos biztosítást köt), minden, a biztosítási díjra befektetett 3 forintjából akár több mint kettőt vissza fog kapni. A pontos számokat még nem tudjuk, ami törvényi előírás: B és C csomagos növénybiztosításnál minimum 40% a díjtámogatás, maximum 70%; A csomagosnál minimum 55% és maximum 70%.

Az előrelátó gazdák közé szeretne tartozni?

Jelenleg a hazai gazdálkodók kb. fele rendelkezik valamilyen agrárbiztosítással. A többiek egyelőre nem kötöttek. Ezzel kiteszik magukat a tervezhetetlen időjárási kockázatoknak és akár annak is, hogy súlyosan veszteséges lesz idén a gazdálkodásuk. Vajon miből tudják fedezni ezt a veszteséget? Ha Ön növénybiztosítást köt, kár esetén nem kell hitelt felvennie, nem kell eladnia a „családi ezüstöt” és – egy kisebb zökkenő után – tovább folytathatja a gazdálkodást és a tervei megvalósítását.

Nézze meg, milyen összeget kellene befektetnie a biztonsága érdekében, kalkuláljon magának egy díjat, most!

Segítünk a döntésben!

A tavalyi aszálykárok után a biztosítók kicsit „behúzták a kéziféket”. Nem csoda, hiszen 52,9 milliárd forint növénybiztosítási kárt fizettek ki, miközben 34,6 milliárd forint díjbevételük volt. Ez Önt annyiban érinti, hogy bonyolultabbá váltak a feltételek. Lettek korlátozások, melyik biztosító hol, mire köt és mire nem köt. Ezért jobban jár, ha beszél velünk. Díjmentesen adunk tanácsot és megtaláljuk a legjobb megoldást az Ön számára. Csak annyi dolga van, hogy kalkuláljon magának egy díjat, adja meg a telefonszámát, felhívjuk és beszélünk.

Ha kérdése van a növénybiztosítással kapcsolatban, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 766 45 33-as számon és kollégáink szívesen segítenek.

(x)

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás