Most, hogy beadhatóak az egységes kérelmek, a növénybiztosítása állami díjtámogatására is oda kell figyelnie. Ha nem jelöli be, hogy „igen”, kéri az akár 70% állami támogatást a növénybiztosítása díjához, akkor nem fogja megkapni. Ha viszont bejelöli, akkor automatikusan megkapja, nincs pályázat, nincs elbírálás – ez az egyik legkönnyebben megszerezhető állami támogatás.

Még ha nem is tervez egyelőre növénybiztosítást kötni, akkor is jelölje be – nem tudhatja, mit hoz a jövő.

Európa negyedének területén már áprilisban beütött az aszály

A múlt héten jelent meg az Európai Aszálymegfigyelő Központ jelentése, mely szerint a megfigyelt terület 25%-án volt hiányos a talaj nedvességtartalma és 3,57%-án még súlyosabb a helyzet: már rendellenes a növényzet fejlődése, ami a legmagasabb riasztási fokozat. Víz is alig van: Európa folyóinak kétharmada az átlagos szint alá esett, és öt köbkilométernyi jég tűnt el az alpesi gleccserekről.

Fotó: Pexels

Vajon ez Önt is érinteni fogja?

Magyarországon az áprilisi esőzések miatt egyelőre nincs aszály. De ez nem biztos, hogy így is fog maradni.

Ahogy az egyik gazda fogalmazott a telefonban: „Nagyon szélsőséges az időjárás, a terményárak is olyanok, hogy ezt biztosítás nélkül nem lehet végigvinni.”

Ha felmennek még a betakarításig a terményárak, akkor azért fontos, hogy megvédje magát és a gazdaságát a veszteségtől. Ha nem, akkor még fontosabb, mert egy komolyabb elemi kár esetén még azt a kisebb bevételt is elveszti.

Április elején Bács megyében már volt jég és érkeztek is a kárbejelentések repcére. Ez is korábban jött, mint ahogy az előző években szokott. Ha Ön is így jár, mert mondjuk egy jégeső keresztülhúzza a számításait, akkor ott áll majd az input anyagokba és a munkádba befektetett pénzzel és idővel, a haszon meg sehol. Csak a veszteség.

Van olyan ügyfelünk, akinek az intenzíven és gondosan művelt szőlőjét tavaly nyáron gyakorlatilag tönkretette egy szupercellában keletkező jégeső. 70%-os jégkárt állapítottak meg nála. A kárérték – a számításaink szerint – meghaladta az 50 millió forintot. Tavaly még nem volt biztosítása és – pont az intenzív művelés miatt – a Kárenyhítésből sem kapott semmit a rendszer sajátosságai miatt. Idén az elsők között kötött egy komoly növénybiztosítást.

Ugye Ön nem szeretne így járni?

Szeretné a lehető legnagyobb biztonságban tudni gazdasága és végső soron a családja pénzügyi helyzetét?

Nézze meg, mennyibe kerülne az Ön számára a védelem, amit egy növénybiztosítás nyújt!

Néhány adat megadása után egy 5 perces kalkulációval megtudhatja, hogy akár négy biztosító is mennyiért adná Önnek ezt a védelmet.

De itt még nincs vége! Ha nem tette volna meg eddig, adja meg a telefonszámát, felhívjuk. Válaszolunk a kérdéseire és megnézzük, milyen kedvezményeket adhatunk még. Javaslatokat teszünk, milyen kockázatokra érdemes és milyenekre nem érdemes biztosítást kötnie.

Segítünk a döntésben, hogy jobban jár-e, ha a Kárenyhítési rendszert is igénybe veszi vagy érdemes növénybiztosításban gondolkodnia. Mindez díjmentes. Sem a díjkalkulációért, sem a tanácsadásért nem kérünk pénzt, ezért kockázatmentesen, minden kötelezettség nélkül megteheti.

Kalkuláljon egy díjat most – és tudni fogja, mi az ára annak, hogy nyugodtan alhasson!

Ne várjon! Az idei növénybiztosítási szezon más, mint az eddigiek voltak!

A biztosítók vállalási kereteket határoztak meg és simán lehet, hogy – pont az aszályra köthető „A” csomagra – korábban zárnak, mint tavaly. Egyes biztosítók bizonyos földrajzi területeken már most nem kötnek pl. kukoricára „A” csomagot. És ez csak rosszabb lehet.

Ha kérdése van a növénybiztosítással kapcsolatban, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 766 45 33-as számon és kollégáink szívesen segítenek.

Addig is kalkuláljon magának díjat, most!

(x)

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás