A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ingyenes szakmai programsorozatának részeként az őszi félévben is meghirdette a „Tanuljunk együtt! – Zöldség-gyümölcs feldolgozás” rendezvényét. A NAK Élelmiszeripari Igazgatósága lehetőséget biztosít a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás területén működő gazdák szakmai ismereteinek bővítésére. Az esemény 2018. október 26-27-én lesz Budapesten, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán. A rendezvény célja egy olyan elméleti és gyakorlati tudás átadása, melynek során az első napon bemutatják a vonatkozó jogszabályokat, előírásokat, élelmiszerbiztonsági és higiéniai követelményeket. A résztvevők megismerhetik az alapanyagokra vonatkozó előírásokat, a zöldség- és gyümölcstartósítás alapjait, a használható adalékanyagokat, valamint az esetleges kiváltásuk lehetőségét. Elsajátítják a feldolgozást követő címkézési előírásokat, és megismerkedhetnek a legújabb innovációs eljárásokkal, trendekkel, fejlesztési javaslatokkal. A FruitVeb anyagát szemléztük.
A zöldség- és gyümölcsfeldolgozás elméletét és gyakorlatát ingyen tanulhatják meg a résztvevők a NAK kétnapos, budapesti rendezvényén
A második napon a gyakorlati programok bontott csoportokban zajlanak. A gyümölcsfeldolgozás során a lekvár- és befőttfélék, a levek, a szörpök és az aszalt termékek gyártását szemléltetik. A zöldségfeldolgozásban pedig főként a savanyítást, a zöldséglevek és zöldségcsipszek készítését mutatják be. Az érdeklődőket az általános gyakorlatokon kívül termékfejlesztési javaslatokkal és szemléletformáló, hasznos ötletekkel várják.
20 fő vehet részt, regisztrálni szükséges
Fontos, hogy a programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az utazás és az egyéb, a rendezvényhez kapcsolható költségek (a szállás, valamint a programban foglalt ellátáson kívüli étkezések) a résztvevőket terhelik. A részletes programtervet tartalmazó meghívó és a regisztrációs link itt érhető el.
A programon összesen 20 fő részvételét tudják biztosítani, 10 fő zöldségfeldolgozó és 10 fő gyümölcsfeldolgozó csoportbontásban, így a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. A jelentkezést követően a szervezők felveszik Önnel a kapcsolatot, további kérdés esetén pedig a polczer.katalin@nak.hu email-címre küldött levélben érdeklődhet.

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás