A mezőgazdasági eseményeknek Szentlőrincen több évtizedes hagyománya van. Ezt megtartva 2024. augusztusában ismét agrárprogramot rendeznek Szentlőrinci MEZŐGÉPNAPOK néven, melynek fókuszában a mező- és agrárgazdasági gépek bemutatása lesz.

Szentlőrinci MEZŐGÉPNAPOK 2024. augusztus 7-én és 8-án, azaz két napon keresztül technikák és technológiák színe-javát vonultatja fel a mezőgazdaságban tevékenykedő, a gazdálkodás újdonságai iránt érdeklődő agrárgazdálkodók számára.

A rendezvény fókuszában két fő program, az állógép bemutató, illetve a szántóföldi gyakorlati bemutató állnak; változatlanul fontosnak éreztük, hogy a mezőgazdasági gépesítés innovációi, új gyakorlatai, precíziós megoldásaiból lehetőség szerint mind több bemutatásra kerüljön.Baranya vármegyében 2024-ben ez lesz az első komplex szakmai esemény, amely a szántóföldi termelés gépi és technológiai újdonságaival várja az érdeklődőket.

A rendezvény fókuszában két fő program, az állógép bemutató, illetve a szántóföldi gyakorlati bemutató állnak, mert a szervezők változatlanul fontosnak érzik, hogy a mezőgazdasági gépesítés innovációi, új gyakorlatai, precíziós megoldásaiból lehetőség szerint mind több bemutatásra kerüljön.

Baranya vármegyében 2024-ben ez lesz az első komplex szakmai esemény, amely a szántóföldi termelés gépi és technológiai újdonságaival várja az érdeklődőket.

A gépmustra (központi mezőgép kiállítótér) helyszíne: Szentlőrinci Rendezvény Centrum

A szántóföldi gyakorlati gépbemutatók koordinátái: É:46.038118 – K:17.977139 (megközelítés a Madách Imre utcából, táblák jelzik a bemutató terület bejáratát) (a bemutatóteret Wilhelm Csaba gazdálkodó biztosította)

Időpont: 2024.08.07. (szerda) és 2024.08.08. (csütörtök)

A Szentlőrinci Gazdanapok 2023-ban

Megközelíthetőség és parkolás

A rendezvény területek megközelítését Szentlőrincre érkezve útbaigazító táblákkal segítjük. A Pécs felől érkezőknek a forgalomirányító lámpát elhagyva az első balra kanyarodási lehetőségnél kell lehajtaniuk, míg a Szigetvár felől érkezőknek a felüljáró előtti jobbra kanyarodási lehetősénél kell lehajtaniuk.

Parkolni a Szentlőrinci Rendezvény Centrum főbejárati parkolójában lesz lehetőség.

Az álló-, valamint a mozgógép bemutatók egymástól 4-5 perces sétával közelíthetők meg.

Jelentkezés:

https://bmvk.hu/szolgaltatasok/rendezvenyszervezes/szentlorinci-mezogepnapok/

A programmal kapcsolatos híreket, új információkat továbbra is megtalálják web és Facebook oldalainkon!

www.bmvk.hu

www.facebook.com/BaranyaMegyeiVallalkozoiKozpont/

 

(x)

Megosztás

További híreink

Édes és savanyú: az európai cukorpiac küzdelmei a változó kereskedelmi feltételek között

2024.08.27.

A globális cukorpiac alakulása jelentős hatással van mind a nemzetközi kereskedelemre, mind az európai gazdaságokra. Az elmúlt hónapokban tapasztalható ármozgások különösen fontosak a cukortermelők és -feldolgozók számára, hiszen ezek az árak meghatározzák a piaci versenyképességet és a gazdasági döntéseket. Az alábbi elemzés bemutatja a fehér- és nyerscukor világpiaci és európai árainak változásait, valamint az Európai Unió cukorimportjának és -exportjának legfrissebb adatait.

A szójabab, a repce- és napraforgómag árainak alakulása a nemzetközi piacokon

2024.08.27.

Az elmúlt hónapokban jelentős árváltozások történtek a szójabab, repcemag és napraforgómag piacán. Június közepétől július közepéig az amerikai szójabab ára folyamatos csökkenést mutatott, míg Brazíliában vegyes tendenciák voltak megfigyelhetők, az argentin piac pedig emelkedést mutatott. A repcemag ára Németországban és Ukrajnában emelkedett, míg Oroszországban csökkent, Kanadában és Ausztráliában pedig stabil növekedés volt tapasztalható. A napraforgómag piaca viszonylag stabil maradt, de Franciaországban és Bulgáriában eltérő árváltozások történtek.

Változatlanul súlyos aszály és hőség várható – kihívás lesz a repcevetés

2024.08.27.

Az elmúlt hét meleg és többnyire száraz időjárása tovább súlyosbította a július eleje óta tartó aszályt Magyarországon. Az ország területének kétharmadát jelenleg súlyos vagy jelentős aszály sújtja. A nyári kapásnövények terméskilátásain már egy nagyobb eső sem segítene, de a repce vetéséhez sürgősen szükség lenne csapadékra. Az előttünk álló héten azonban továbbra is kevés helyen várható jelentős eső, a nyár utolsó hete folytatja a meleg és száraz időszakot, keddre és a hétvégére elszórtan lehet számítani záporokra, zivatarokra.

Az idei év vastag és vészjósló kérdőjelet rakott a magyarországi kukoricatermesztés mögé

2024.08.27.

Mi vezetett idáig, hogy az előrejelzések szerint a kukoricatermés akár 15-20%-kal is elmaradhat az átlagostól? Ez a visszaesés a hazai kukoricatermelést a közelmúlt legsúlyosabb, a 2022-es aszály idején elért szintjének közelébe süllyesztheti. Igaz, a belföldi igényeket várhatóan még így is kielégíti a termés, de az exportlehetőségek korlátozottabbak lehetnek.

Megvannak a Kertészet- ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása kiírás részletei

2024.08.27.

Megvannak a Kertészet- ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása kiírás részletei, érdemes átolvasni ezeket. 

Nyári záporok és forró napsütés váltakozik a héten

2024.08.27.

Kedden napközben váltakozva fátyol- és gomolyfelhők borítják az eget, de több órán át élvezhetjük a napsütést is. A reggeli órákra megszűnnek az éjszakai záporok, majd délutántól újabb zivatarok alakulhatnak ki, különösen a keleti területeken. Az északról érkező szél helyenként erősen megélénkül, különösen zivatarok környezetében. A hőmérséklet napközben 28 és 35 fok között alakul, estére 19 és 26 fok közé hűl a levegő.

Partnerhírek
Partner

„A jó szervizesnek álmából felkeltve is tudnia kell, az idő pénz a gazdának” – New Holland szerviztitkok Marcaliból

2024.08.27.

Az elmúlt évtized szédítő tempóban hozta az átalakulásokat gazdaszemmel – GPS-vezérelt robotkormányzás, differenciált dózisú műtrágya-kijuttatásra képes műtrágyaszórók, precíziós, szemenkénti vetőgépek, gumihevederes járószerkezettel szerelt erőgépek, végül megérkeztek az agroinformatikai és távsegítségnyújtási rendszerek is. A New Holland hivatalos márkakereskedői csapatából azonban, Leibinger László területi műszaki vezető szerint, a sikeres munkához tartozó alapelv mégis ugyanaz maradt: a szervizes és márkakereskedői csapat értse, hogy a gazdának az idő pénz.

Partner

Szakmai napot tart a Kukorica Kör Egyesület Dunapatajon

2024.08.24.

Augusztus 30-án Dunapatajon szakami napot tart a Kukorica Kör Egyesület, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 2.900 hirdetés 66 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás