Ízletes halászlé pontyból és apróhalakból
Sok családban a karácsony elmaradhatatlan étele szenteste a halászlé. Vannak tradicionális halászlé receptek, mint például a Bajai halászlé, (amely idén került a hungarikumok közé), de vannak hagyományos receptek is, melyek általában apáról fiúra szállnak. A most következő recept is ilyen.
Hozzávalók
- 2 kg pontyszelet,
- 1,5 kg apróhal (keszeg, kárász)
- 3 nagyobb fej vöröshagyma,
- 2 db paprika,
- 2 db paradicsom,
- olaj vagy sertészsír,
- só,
- bors,
- őrölt fűszerpaprika,
- ízlés szerint erős paprika,
- amennyiben szükséges, 2-3 db halászlékocka.
Első lépésként az apróhalakat megpucoljuk, megmossuk, majd bő vízben megfőzzük. Amíg a keszegek és a kárászok puhára főnek, addig a vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. Így teszünk a paprikával és a paradicsommal is. Az így előkészített zöldségeket olajon, de inkább zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát ízlés szerint, majd levesszük a tűzről.
Hirdetés
Ha megfőttek a halak (ezt onnan tudjuk, hogy a húsuk elválik a szálkáktól), a lehető legtöbb szálkát eltávolítjuk belőlük. Ezt követően egy tiszta lábasra tesszük a passzírozót (a legalkalmasabb egy nagyon apró lyukakkal ellátott zöldségpasszírozó használata) és a lepirított zöldségeket, illetve a nagyjából szálkátlanított halakat átpasszírozzuk. Nem kell megijedni, ha kellően apró lyukú a passzírozó, a szálkák és a nem kívánatos részek nem fognak belekerülni a levesünkbe. A passzírozást könnyítendően a folyamat közben a főzővizet is hozzáadjuk az átpasszírozott halhoz, de ezt is a passzírozón keresztül, hogy az esetlegesen a vízben maradt szálkák is fennakadjanak rajta.
Az így kapott alaplevet feltesszük főni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve ha nem elég ízes, adhatunk hozzá halászlékockát is. Amikor elkezd forrni az alaplé, a már megtisztított és megmosott pontyszeleteket beledobjuk a lébe és addig főzzük, amíg a szeletek meg nem puhulnak. Ha a szeletek már kellően puhák, el is készült az ízletes halászlé!
Tipp |
Az ínyencek a halszeletek hozzáadásával egyidőben ikrát, valamint haltejet is beledobhatnak a halászlébe. Ízük rendkívül egyedi, nem is mindenki szereti, de különleges ízt képesek kölcsönözni a levesnek. |
Jó étvágyat kívánunk!
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Baromfi Mintatelep és Látogatóközpont: az Agrofeed új mérföldköve a fenntartható állattenyésztésben
Az Agrofeed Kft. nagy hangsúlyt fektet olyan mintatelepek létrehozására, amelyeken az elvégzett etetési tesztek tapasztalatai alapján hatékonyabb takarmányt tud a partnerei számára ajánlani.
Útmutató a talajmintavételhez, mésztrágyázáshoz és a meszezéshez
Most, a tavaszi vetések betakarítása és az őszi vetések befejezése után ráérősen foglalkozhatunk két, a növénytermesztés hatékonyságát megalapozó, mégis méltatlanul elhanyagolt kérdéssel, illetve azok gyakorlati megvalósíthatóságával. Az egyik a talajmintavétel, a másik a mésztrágyázás és meszezés kérdésköre.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatAMG Pro-tech mikrogranulált talajkondicionáló készítmény (10kg)
12 940 HUF / zacskó
+ áfaTöbb mint 3.100 hirdetés 91 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés