Az őszi és tavaszi Huminisz-technológia alkalmazásával a káposztarepcében mennyiségi és minőségi szempontból egyaránt kimagasló eredményt érhetünk el. Az őszi kezelés homogén, jól fejlett állományt eredményez, ami kiváló télállóságot biztosít. A két tavaszi kezelés hatására közel 20%-kal növekszik a virágzó oldalágak száma és a becőszám.
Őszi káposztarepce, Dominkó Zsolt, Orosháza (2016. június)
Dominkó Zsolt: „Idén hetedik éve használjuk sikeresen repcében is a Huminisz Kft. huminsav alapú Kondisol termékcsaládját kombinálva a Solvitis lombtrágyákkal. Több levéltrágyát és biostimulátort kipróbáltunk már korábban, illetve összehasonlítottuk ezekkel a termékekkel. Elmondhatom, hogy a Huminisz-technológiába vetett bizalmunk töretlen, hiszen minden évben kiemelkedő a jövedelmezősége. A jövőben is használni fogjuk növénykultúráinkban.”

Dominkó Zsolt

Zomba, Nagytormás puszta (2016. november)
Győrvár (2016. november)
Az őszi, 4-6 lombleveles fenológiai fázisban a Huminisz-kezelést kapott állomány jól fejlett karógyökérrel (átlagosan +10%), gyökérnyakkal (+0,5-3 mm) és optimális mértékben megerősödött föld feletti résszel megy a télbe. A huminsavak hatására a fotoszintézis is fokozódik. A Kondisolos őszi kezelés hatására sok esetben már 1-2 napon belül jelentkezik a „zöldítő hatás”. A kezelt növényekben átlagosan 15%-kal magasabb a klorofill A-B koncentráció (SPAD mérés), ebből adódóan intenzívebb az asszimiláció, a tápanyag-beépítés.
Huminisz-technológia:
1. kezelés ősszel 6-8 leveles állapotban:
5l/ha Kondisol + 1l/ha Solvitis Bór Extra + regulátor
Ménfőcsanak (2016. november)
A Kondisolban található humin- és fulvosavak, enzimek, illetve egyéb szerves molekulák az alkalmazott regulátor készítménnyel szinergiában eredményezik a képen látható pozitív változást a kezeletlen állományhoz képest.
Huminisz-technológia:
1. kezelés ősszel, 5-6 leveles állapotban:
5 l/ha Kondisol + 1 l/ha Solvitis Bór Extra
2. kezelés tavasszal, tőlevélrózsás állapotban:
5 l/ha Kondisol B+S + 2 l/ha Solvitis Bór Extra + 1 l/ha Solvitis Zn
3. kezelés tavasszal, virágzáskor:
4 l/ha Kondisol B+S + 1 l/ha Solvitis Bór Extra
kezelt kontroll:
2 alkalommal növénykondicionáló + 3 alkalommal 3 l/ha bór
tartalmú lombtrágya
Szentgál (2017. június)
A képen is jól látható és a vizsgálati eredmények is igazolják, hogy a Huminisz-kezelés hatására pozitív növekedés mutatkozott a szárátmérőben (+5%), a fertilis oldalágak tömegében (+18%) és a fertilis oldalágak számában (+2%). A fenti összehasonlításban 4,6 t/ha-os termésszinten a  Huminisz-technológia 7.700 Ft/ha-ral alacsonyabb ráfordítás mellett 5%-kal magasabb olajhozamot eredményezett. A fenti helyszíneken elvégzett fenometriai mérések is igazolják hogy, mind a zöld tömegben, mind a fertilis oldalágak darabszámában a kontroll üzemi adatokhoz képest 5-15%-os növekedés érhető el. A 2015/2016. és a 2016/2017. évi repceszezonban az ország közel 20 üzemében állítottak be üzemi tesztet régi és új partnereink. A diagram adataiból látható, hogy már egy őszi kezelésnek pozitív hatása van a termésnövekedésre, teljes technológia alkalmazásakor, átlagosan 8-10% termésnövekedést lehetett realizálni 2016. és 2017. évben.
Huminisz technológiával kezelt virágzó repcetábla
Gyenes Gábor, Jászdózsa (2017. április)
Több éve használom üzemi szinten őszi káposztarepcében és más kultúrákban a Huminisz Kft. termékeit. Csak pozitív tapasztalataim vannak a Kondisol növénykondicionáló és a Solvitis lombtrágya termékcsaláddal. A növények fejlődése kora tavasszal nagyon intenzíven indul, majd egységesen és tovább virágoznak, a betakarítás időpontja azonban nem tolódik ki. A Huminisz-termékek megtérülése is kiemelkedő, jó szívvel ajánlom gazdatársaimnak.”

Gyenes Gábor

Más növénykultúrák mellett az őszi káposztarepce és őszi búza üzemi teszt és kísérleti eredményeit áttekintheti a 2010/2011. szezontól kezdve honlapunkon, a www.huminisz.hu/eredmenyek.htm címen. (x)

Megosztás

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás