A Kenja® egy új és innovatív termék, amelyet partnerünkkel az Ishihara Sangyo Kaisha Biosciences-szel együttműködve fejlesztettünk ki. A Kenja® egyedülálló tulajdonságaival új megoldást kínál a gazdálkodók számára a növények jobb védelme érdekében, maximálisan ügyelve a környezet védelmére.

Hatásmódját tekintve az izofetamid a kórokozók sejtjébe behatolva a szukcinát-dehidrogenáz (SDHI) enzim működését gátolja a mitokondriumokban. Az SDHI a mitokondriális elektrontranszport lánc kulcsfontosságú enzimje, mely befolyásolja a légzési lánc által termelt energia (ATP) felhasználását a Krebs-ciklusban. Az SDHI enzim gátlása a kórokozók elpusztulásához vezet.

Egyedülállóan rugalmas molekulaszerkezete egyedi tulajdonságokat kölcsönöz neki, ami megkülönbözteti a hatóanyagcsoport többi tagjától. Ez a tulajdonság az SDH-enzimhez való biztosabb kapcsolódást segíti elő.

Isofetamid

Más SDHI hatóanyag

Érzékeny törzs

Rezisztens törzs

A szerkezeti tulajdonságának köszönhetően az izofetamid jobban alkalmazkodik a gomba szubsztrátkötő helyeinek sokféleségéhez (Kulcs-zár elmélet). Ez a tulajdonsága ideálissá teszi a rezisztencia kialakulása elleni küzdelemben is. Elővigyázatossági intézkedésként és a rezisztencia kialakulásának hosszú távú stratégiája szempontjából azonban továbbra is javasolt az eltérő hatásmechanizmusú hatóanyagokkal rotációban és/vagy kombinációban történő felhasználás.

A Kenja® hatékony az Ascomycetes (pl:. Szklerotínia sp.,Monilia sp.) és a Deuteromycetes (pl: Botrytis sp.) csoportba tartozó gombák ellen Felhasználható szürkepenész ellen szőlőben valamint monília ellen csonthéjasokban.

Kenja hatásspektruma

Kenja® felhasználása

Felhasználása szőlőben: Az izofetamid a szürkepenész életciklusának minden szakaszára hat. Legyen szó a spóra csírázásáról, a csírázási tömlő növekedéséről, a micélium növekedéséről vagy a sporulációról, az izofetemid képes gátolni a gomba fejlődését. Ennek köszönhetően kíváló hatékonyság figyelhető meg a szántóföldön és az ültetvényekben.

Szőlőben (bor, csemege) a szürkepenész elleni védekezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel virágzáskor, fürtzáródás előtt közvetlenül, illetve a zsendülés időszakában javasolt elvégezni.

https://youtu.be/rLbl31Xp3bY

Felhasználása cseresznyében, meggyben és kajsziban: a moníliniás virág és hajtáselhalás ellen a permetezéseket a fertőzésre hajlamosító körülmények fennállásakor a virágzás időszakában megelőző jelleggel, még a tünetek megjelenése előtt szükséges elvégezni.

Milyen előnyőket nyújt a Kenja® használata?

  • Flexibilis molekula struktúra
  • Hatékony a botritisz ellen
  • Transzlamináris mozgás a növényben
  • Kiváló esőállóság
  • Hosszú hatástartam
  • Rugalmas felhasználhatóság
  • Magas hatékonyság

Tegye próbára Ön is!

További információt olvashat termékeinkről honlapunkra látogatva:

Az Ön partnere a növényvédelemben

Németh Tamás
Szakmai vezető
www.belchim.hu

Kenja az ISK Bioscineces Europe N.V.védett márkaneve.
Felhasználás előtt olvassa el a terméken szereplő címkét és használati útmutatót!
Az ember és a környezet veszélyeztetésének elkerülése érdekében tartsa be a használati utasítást!

(x)

További híreink

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Zajlik a szezon, itt az első nyári hónap gépes összefoglalója

2024.07.03.

A gépek témájához kapcsolódóan hoztunk híreket júniusból, hogy egy helyen összegyűjtve is böngészhetőek legyenek a tartalmak.

Már csak néhány napig lehet szavazni a 2024-es Év Szaktanácsadója címre

2024.07.02.

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is keresi az Év Szaktanácsadóját. A cím odaítélésének első lépése a jelöléssel kezdődött.

Bővül a cseh és magyar szövetség: együttműködési megállapodást kötött az Agrofert és a Széchenyi István Egyetem

2024.07.02.

A Széchenyi István Egyetem stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást kötött az Agrofert, a.s. vállalattal Csehország fővárosában, Prágában, a cégcsoport székhelyén.

Megnövelték a Gazdahitel költségvetését Romániában

2024.07.02.

Bővül a romániai Gazdahitel kerete: az eredetileg megszabott 815,5 millió lejről (65 milliárd 200 millió forint)  646 millió lejjel 1461,5 millió lejre, mintegy 116 milliárd 920 millió forintnyira nő a program költségvetése.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás