A Nobili név említésekor ma már mindenkinek a tradicionálisan jó minőségű, megbízható gépeik jutnak az eszébe. A gyár története 1945-ig nyúlik vissza, amikor a gépesítés még gyerekcipőben járt. Ekkor kezdődött a gépgyártás az olaszországi Molinellában - Efrem Nobili elképzelései szerint. A gyár ma is családi tulajdonban van, önállóan fejleszt és gyárt, a világ szinte minden országában jelen van. A Nobili szárzúzókat, vontatott és függesztett permetezőket és különböző szállító-anyagmozgató eszközöket készít. Hazánkban több mint 60 éve érhetők el a termékei.

A Nobili több mint 80 éve alatt, köszönhetően az emberi hozzáállásnak, magas színvonalon működik. A szárzúzók gyártásakor minden egyes rotort legalább 3 alkalommal centríroznak: először a nyers „csövet” egyengetik ki, majd az automata hegesztőrobot által felhegesztetett fülekkel ellátott rotor kerül centrírozásra, eztán felszerelik a rotort a kalapácsokkal. A felszereléskor szigorúan, grammra egyforma kések kerülnek egy rotorra. Az ily módon felkésezett rotor bekerül egy újabb centrírozóba, ahol immár üzemi fordulaton addig egyensúlyozzák, míg 100%-ig rezgésmentes nem lesz. Az elkészült szárzúzókat a csomagolás előtt még felszerelik egy, a traktor hátsó hárompontját szimuláló gépre, mellyel meghajtják a gépet, szenzorokat kapcsolnak rá és ellenőrzik a rezonanciamentességet, és a hajtómű ház melegedését, valamint a vibrációt. Csak a TEST OK matricával ellátott gépek kerülhetnek forgalomba.

Nobili BNG szárzúzó
Nobili BNG szárzúzó

A permetezők gyártása során minden egyes szivattyú önmagában is ellenőrzésre kerül, így nem szerelnek be hibás szivattyút, majd a kész permetezőket egy alagútban „élesben” is letesztelik. Gyári hibás gép NINCS!

Ha nem találta meg a megfelelő gépet, látogasson el az odisys.hu/termekek/nobili/permetezok/ oldalra, majd kérje ajánlatunkat!

Az Odisys 24 éve dolgozik együtt a magyar piacon a Nobilivel. Ez az együttműködés egy megingathatatlanul szilárd kapcsolaton alapul, mely biztosíték ügyfeleinknek arra, hogy gépeik hosszútávon is megbítható és stabil vevőszolgálattal, valamint alkatrész-ellátással rendelkezzenek. A minőség és megbízhatóság közel 80 éves múltra tekint vissza kompromisszumok nélkül.

Az ADAPTIVE2 teljeskörűen számítógépes, valamint elektronizált. Az elektronikus technológiák javítják a már kialakult képességet a szerelosztás végrehajtására és célzott módon, a sodródás hatásainak minimalizálása érdekében. A rendszer rendkívül moduláris, és rendelkezik érintőképernyős felülettel is, ami, egyszerű és intuitív, több funkciót fények és hang üzenetek kísérnek. A gép kevés üzemi paraméter beállításával a saját operatív feladatait teljes önállóságban végzi, az adatokat memóriakártyára rögzíti. A növényzet valós idejű leolvasásának köszönhetően a lézeres érzékelők és az azt követő adatfeldolgozás, az ADAPTIVE2 létrehozza a vegetatív fal háromdimenziós modelljét (Digital Canopy Model) képes szabályozni a termék elosztását (VRA) folyamatos és automatikus módon.

Előnye, hogy nagyobb a szermegtakarítás és a környezetet is fokozottabban védi. Mindez olcsóbb üzemeltetést tesz lehetővé, kevesebb tartálytöltéssel, kevesebb kezelői stresszel. Az új berendezések, mint a GPS, Bluetooth, GSM modul, Wi-Fi, Wi-Fi direkt teszi lehetővé, hogy a gép georeferálja a munkákat és a különböző eszközök csatlakoztatásához a tárolt adatok megjelenítéséhez. A frissítések az ADAPTIVE2 további funkcióinak köszönhetően a digitális kapcsolatokat egyszerűsítik le.

A peremetezőgép és szárzúzó szerelősoron megvalósulnak az álmok is, okosapp-pal okosabban gazdálkodhatunk, nyomonkövethetjük gazdaságunk, minden pillanatát és optimalizáhatjuk a folyamatokat. Felügyelhetjük gépünk, hiszen távoli elérés módban akár még az aktuális hajtómű-hőmérsékletet is láthatjuk, ha nem mi dolgozunk éppen a géppel.

Növényvédő gépek

A függesztett gépek 300-600 liter tartálytérfogatig elérhetőek a kínálatban, míg a vontatott kivitelűek 600-3000 literes tartállyal rendelkeznek. A vontatott PDF/GEO/Antiscsalád 600-800-1000-1500 és 2000 literes polietilén-tartállyal készül. Felhasználható szőlő és gyümölcsös ültetvényekben. A gépek 750-850-900-1050 mm átmérőjű ventillátorral szerelhetők. A ventillátorok lehetnek első, vagy hátsó légbeszívásúak.A szivattyúk teljesítménye 106-140 l/min, típustól függően. Annovi Reverberi vagy eredeti Nobili gyártmányokkal szerelhetőek.

Nobili Antis T permetező
Nobili Antis T permetező

A nagy légszállítási teljesítmény és állítható lapátszögű ventilátor gondoskodik a növényvédő szer lombkorona belsejébe történő juttatásáról. Korszerű vezérlés, szűrőrendszer és szórófejek egészítik ki a nagyteljesítményű gépet. Újdonságként jelentkezik a gyár az ikerturbinás ventillátorokkal, melyek ellenkező forgásirányúak, így 100%-os a jobb és bal oldal légszállításának kiegyenlítettsége, míg a rendszer légszállítása meghaladja a 120.000 m3/h teljesítményt, ami lehetővé teszi a vízállásos területek növényvédelmét, míg szükség esetén a ventillátorok egyike, vagy akár mindkettő kikapcsolható. A ventillátorakat csakúgy, mint a szivattyúkat a Nobili szintén saját maga gyártja. Az alvázak szuper erős I-gerendából készülnek és tűzihorganyzottak akár csak a ventilátorház. A gépek élettartama meghaladja a 40 évet. Egyszóval elnyűhetetlen.

A Nobili ajánlatai a szőlő és gyümölcs kultúrákban a PDF, a GEO és az ANTIS:

A szőlőültetvényekben nem előnyös a túl nagy légteljesítmény, mivel a permetezés iránya merőleges a lombfalra, és ilyenkor a nagyméretű és kevésbé mozgékony szőlőlevelek egymásra nyomódnak a légáram hatására, és ezért a permetcseppek nem jutnak el a lombozat belsejébe, illetve a levelek fonák oldalára. Az axiálventillátoros gépekben a levegő haladási iránya nem állítható, ezért a haladási sebességet úgy kell megválasztani, hogy a levegő- és permetáram elölről, oldalról érje a lombozatot. Szőlőben ezért rendszerint nem indokolt egy nagyobb légteljesítményű permetezőgép alkalmazása. A PDF és GEO család 75 és 82 illetve 85 cm-es ventillátorai bőségesen elegendő légáramot biztosítanak. A fúvókák, illetve a folyadék megvezetésére alkalmas magjuk rendszerint kerámiából és rozsdamentes acélból készül. A kopásállóság, illetve az élettartam ennek megfelelően igen magas. A különböző védekezési feladatokhoz eltérő kialakítású és méretű fúvókák alkalmazása lehet célszerű. A korszerű gépeken kettős szórófejek vannak, amelyeket elfordítva különböző kivitelű vagy méretű fúvókák működtethetők megfelelő szögbe állítva. Erre gyakran van szükség, hiszen az egyes ültetvényekben a lombozat mérete a különböző irányokban és magasságokban eltérő lehet. Ezek a szórófejek megfelelő helyzetbe állítva el is zárhatók.

Nobili GEO permetező
Nobili GEO permetező

Akciós árak:

A PDF 85-1500T V konzollal vontatott 1500 literes tartállyal, 85 cm-es ventilátorral, hátsó légbeszívással, szuper áron csak 4.650.000 Ft+Áfa

A PDF 75-1000T 75 c- es ventilátorral 1000 literes tartállyal elektromos szakaszolással csak 3.000.000 Ft+Áfa

A Geo 105-2000 T 105 cm-es ventilátoral, elekromos szakaszolással, automata mennyiségszabályzással, Bravo 300 computerrel, növény érzékelővel csak 7 000 000 Ft+Áfa

Más felszereltségre gondolt? Hívjon és segítünk összeálltani a megfelelő felszereltséget szuper áron, gyors szállítással, profi kiszolgálással. Hívja a 06 76 507 814-es telefonszámot vagy látogasson el a www.odisys.hu termékek/Nobili weboldalra.

A Nobili ajánlatai a szőlő, gyümölcs és zöldségnövény kultúrákban az OKTOPUS és a Ventis:

A két gyártmány kertészeti ültetvényekben, elsősorban szőlőben és intenzív, sűrű térállású ültetvényekben és bogyósokban ajánlott, de kiválóan használhatók a légporlasztású permetezőgépek akár ágyásos művelésben, akár zöldség kultúrákban. A gépek szórószerkezete radiálventilátorral, agycentrifugál illetve bicentrifugál ventilátorral van felszerelve. Ezen típusok légszállítása kisebb (általában 8.000-28.000 m/h). A kilépő légsebesség viszont nagyon gyors (80-180m/s, míg az axiál ventilátoroké 30-35 m/s). Ez teszi lehetővé a cseppek képzését, és a folyadék porlasztását is. Nem csupán a légporlasztásról van szó, hanem speciális szórófejek adagolják a folyadékot majd cseppeket képeznek és ezeket a légáram tovább porlasztja, és a növényzetre szállítja. Általában csak 80 200-250 liter/hektár folyadék felhasználásra ajánljuk Aki tehát nagyobb fajlagos permetlé-felhasználással kíván védekezni, az inkább axiál ventilátoros gépet válasszon. A permetezés iránya jól állítható a nagy teljesítményű ventilátoroknak köszönhetően a hatótáv is jelentős, nem kell tartani az alacsony sebességű munkatempótól sem. Ez különösen gyümölcsültetvényekben fontos szempont. Az OKTOPUS függesztett kivitelben 300-600, a vontatott gépek vontatott kivitelben 600 –2000 literes polietilén-tartállyal készülnek. A szófejek egymástól függetlenül állíthatók mind függőleges, mind vízszintes síkban és garantálják a veszteségmentes vegyszerkijuttatást. A radiál ventilátorból érkező nagysebességű (80m/s) légáram a kilépőcsonknál találkozik a vegyszerrel és pontosan a védendő felületre továbbítja a víz–növényvédőszer keveréket. A speciális befecskendezés és a gyors légáram, mely a turbulens hatásnak köszönhetően 50% fölötti eloszlást és 30% körüli egyenetlenséget eredményez, magasan meghaladja az agronómiai és agrotechnikai követelményeket, a levélzet mindkét oldalán és a termés felületén is.

Nobili Oktopus permetező
Nobili Oktopus permetező

A Nobili ajánlata a szőlő, gyümölcs és zöldségnövény kultúrákban a VENTIS:

A szertakarékos üzemeltetés és precíz növényvédelem eredménye a magasabb profit! A légporlasztásos gépek előnyei a hagyományos axiál ventilátoros permetezőkhöz képest, hogy a radiál és centrifugál ventilátor kevesebb levegőt állít elő, ennek következtében a vegyszer nem sodródik el a sok fölösleges levegővel. Ráadásul a kilépő levegő sebessége sokkal nagyobb, ennek következtében a beporlasztott vegyszer sokkal apróbb cseppekre bomlik, ennek következtében jobb fedést biztosít, defakto akár kevesebb lé is elég. Kísérletek és gyakorlati beszámolók szerint ráadásul nemcsak a léfelhasználás csökken, hanem a vegyszeré is, azaz az oldat nem kerül besűrítésre, a csápoknak, illetve azok 3D állíthatóságának köszönhetően a vegyszer a felhasználási helyre irányítható, azaz nem sodródik el.

Érdemes számolni, mert a gépeinkkel elérhető megtakarítás támogatás igénybevétele nélkül is 3-5 éven belüli megtérülést eredményez a megtakarításból.

Más felszereltségre gondolt? Hívjon és segítünk összeálltani a megfelelő felszereltséget szuper áron, gyors szállítással, profi kiszolgálással. Hívja a 06 76 507 814-es telefonszámot vagy látogasson el a www.odisys.hu termékek/Nobili weboldalra. Mert számít a méret. Használjon elektroszatikát, legyen hatékonyabb, keressen többet.

A Nobili ajánlata a szőlő, gyümölcs és zöldségnövény kultúrákban a JET:

A JET vetőcsöves növényvédő gépcsalád nem új keletű terméke a gyárnak, egyediségét a 40-50 méteres hatótáv és a hidraulikusan állítható vetőcső pozíció adja. A csapadékos időjárásnak köszönhetően lehet jelentősége akár a szúnyogirtásban, akár a belvízzel súlytott területek növényvédelmében. A területek sokszor nehezen, vagy egyáltalán nem megközelíthetőek, illetve a felázott talajon a taposási kár csökkenthető a segítségével. Nyilvánvalóan nem lehet vele olyan hatásfokot elérni, mint egy szántóföldi permetezőgéppel, de a jelentősebb károk elkerülhetők, csökkenthetők, illetve megelőzhetők. A nagy hatótáv, a speciálisan kialakított és szélcsatorna vizsgálaton bizonyított gép szórásképe egyenletes képet mutat. A gép csak függesztett kivitelben elérhető, így könnyű, 60-90 lóerős teljesítményű traktorral üzemeltethető. A radiál ventillátoros gép kétfokozatú fogaskerék-hajtómű által hajtott, így szinte gondozásmentes és hosszú élettartamú

A Nobili szár- és nyesedékzúzó gyártmányai a szőlő, gyümölcs és zöldségnövény kultúrákban:

A Nobili által gyártott mezőgazdasági gépek minősége és hatékonysága, fejlett technológiája megváltoztatja a gazdálkodó mindennapi munkáját. Ezek az eredmények a Nobili számára is jelentősek. Minden egyes permetezőgépük, minden mulcsozójuk, minden emelővillájuk folyamatos kutatás, a részletekre való odafigyelés, messzi múltból érkező tapasztalat eredménye. Az evolúció és a testreszabás nem csak szavak a Nobilinél: ezek egy küldetés, egy vállalati stílus elemei, amelyeknek szükségszerűen együtt kell járnia a professzionalizmussal és a hozzáértéssel. Emiatt képes olyan mulcsozókat, permetezőket és emelővillákat gyártani, amelyek ideálisak a gazdálkodók és vállalkozók változó igényeinek kielégítésére. Olyan mezőgazdasági gépeket, amelyek idővel a piacon a legmegbízhatóbbak közé tartoznak.

A Nobili egy történelmi márka , amelynek gyártását teljes egészében a Molinella gyárban, Emilia Romagna szívében, modern menedzsmenttel tervezték, fejlesztették és hozták létre. A műszaki fejlődés és a gyártási fázis és a marketing közötti kiváló koordináció jellemzi a cég működését. A Nobili mulcsozók, permetezők és felvonók széles és páratlan modellválasztékkal rendelkeznek. Mindegyiket technológiai fejlődés, testreszabhatóság és hosszú élettartam jellemzi. A Nobili mezőgazdasági gépek magas minősége lehetővé tette számunkra, hogy fontos pozíciót szerezzünk nem csak a hazai piacon, hanem Európában és világszerte is. Szár és nyesedékzúzóink gyártásához csak és kizárólag minősített acélárút használunk fel, így nem fordulhat elő az, hogy az anyag gyenge, fáradékony, vagy nem megfelelő kopásállóságú, csak a kifogástalan árú kerülhet beépítésre. Gépeink élettartama minimum 20 év.

Nobili BCR mulcsozó
Nobili BCR mulcsozó

Ide kattintva használhatja a konfigurátort.

A gondos tervezés, profi terméket eredményez, A NÉV AMELY KÖTELEZ, EZ A NOBILI. 15 fő tervezőmérnök, 3 fő tesztüzem, 3 fő gyártmányfelelős közös munkája minden gép. A teljes folyamat a gyár területén zajlik, majd az új modelleket gyakorlatban is éles teszteknek vetik alá, mielőtt azok a piacra kerülhetnének. Nincsenek véletlenek, nincs hiba, nincs gépkárosodás, csak jó gép és elégedett tulajdonos. Az NMI mulcser controllerrel a telefonjáról ellenőrizheti gépét.

A rotortengelyek robothegesztéssel készülnek, melyet követően minden egyes darabot centríroznak. A gépházak homokfúvásos tisztítást követően kapják meg az alapozást, majd a kétrétegű színfestést. A hajtóművek saját tervezésűek és gyártásúak.

A festést követően kezdődik meg az összeszerelés: 1 métertől 8,2 méterig minden a gyáron belül készül, az európai országok számára kék Nobili színben, míg az amerikai kontinensre piros színben érkeznek a gépek. Minden gép csak teszt után hagyhatja el a gyárat

A Nobili szár- és nyesedékzúzó gyártmányairól ide kattintva tájékozódhat. A konfigurátorral minden paraméterezést beállíthat! 

Találja meg az Önnek legmegfelelőbb gépet kompromisszumok nélkül. Csak arra gondoljon, milyen feladatra keres megoldást, gépet. Ne feledje, csak egyszer kell jól döntenie.

Odisys logó

Nobili logó

 

(x)

Megosztás

További híreink

Kiskerti vetés szeptemberben: több zöldségnek is jó most az alkalom

2024.09.07.

A szeptemberi ültetés azért jó ötlet, mert így tavasszal hamarabb lesz termésünk és időt takaríthatunk meg a tavaszi ültetések idején.

A borászok figyelmét kéri a Nébih, veszélyes lehet az erjedés során keletkező mustgáz

2024.09.07.

Fokozottan kell figyelni a borászoknak, mert veszélyes lehet az erjedés során keletkező mustgáz a borkészítés során.

Digitalizáció, munkakönnyítés és fejlődés az agrárszakképzésben: Nagy István nyitotta az évet

2024.09.07.

Az agrárszakképző intézményekbe 3532 diák iratkozott be a 2024-2025-ös tanévre, a felnőttoktatásban résztvevőkkel együtt 4200-an kezdik meg a tanulmányaikat ezen a területen.

A szövetség szerint túl olcsó a tojás – az áremelés átléphetné a lélektani határt

2024.09.06.

A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége szerint emelés nélkül veszélybe kerülhet a tojástermelés. A Vas Népe munkatársai körbekérdezték a vasi termelőket, ők terveznek-e emelni szeptembertől.

Partner

Megbízhatóság és hatékonyság a Pantera 40EC-vel ősszel is

2024.09.06.

A kombájnok rostaaljából kikelt, zöld sávokban megjelenő gabona árvakelés a gyenge kelő repcét teljesen kiszoríthatja, elpusztíthatja. A Pantera 40 EC hatékony megoldás lehet.

Az aktuális magyarországi aszálytérképnél szomorúbbat nem biztos, hogy lát a mai nap folyamán

2024.09.06.

Szeptember első napjaiban az időjárásban továbbra sem történt változás, a hőség és az aszály változatlanul tartott, és még az előző héten néhol előforduló záporok is elmaradtak. Pénteken várható lassú változás, először a Dunántúlon és a déli régióban, majd a jövő hét elejétől más területeken is megjelenhet a csapadék, a hőmérséklet pedig csökkenni fog. Ez a változás a kapásnövények terméseredményein már nem segít, de a repce vetéséhez nélkülözhetetlen a talaj nedvességtartalmának javulása.

Partnerhírek
Partner

Megbízhatóság és hatékonyság a Pantera 40EC-vel ősszel is

2024.09.06.

A kombájnok rostaaljából kikelt, zöld sávokban megjelenő gabona árvakelés a gyenge kelő repcét teljesen kiszoríthatja, elpusztíthatja. A Pantera 40 EC hatékony megoldás lehet.

Partner

Hány aszályos év kell még, hogy a gondolkodás megváltozzon?

2024.09.05.

Dunapatajon tartotta idei szakmai napját a Kukorica Kör Egyesület, ahol a jelenlévő gazdálkodók az agrárium elismert képviselőinek előadásait hallgathatták meg impozáns környezetben augusztus végén.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren

Magro.hu Piactér

Több mint 2.800 hirdetés 40 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás