Hirdetés
Tovább növekszik a Csányi-birodalom
Hirdetés
Kétmilliárd forintos kutatás-fejlesztési projektet valósít meg a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő szegedi Sole-Mizo Zrt. A tejipari cég 783,26 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Ezt gépekre és berendezésekre költik majd el.
A tejipari cég új termékcsaládja védeni fogja az egészséget
A Sole-Mizo egészségvédő, betegségmegelőző tulajdonságokkal rendelkező termékcsaládot fejleszt – közölte a Magyar Távirati Irodával a társaság az Agrárszektor oldal szerint. Az új termékeket kivitelre is szánják, és az exportárbevétel növekedését várják tőle. Az új készítmények között lesz például megnövelt szavatossági idejű, speciális sajt, savófehérje-koncentrátum por, csökkentett fehérjetartalmú savópor, vajkrém, valamint többféle fermentált termék is.
Három helyszínen fejlesztenek
A kétmilliárdos fejlesztést 783,26 milliós támogatással valósítják majd meg. A projekt három helyszínen, a Sole-Mizo Zrt. bácsbokodi, csornai és szegedi üzemében valósul meg. A beruházás keretében a kutatás-fejlesztéshez szükséges gépeket, berendezéseket szereznek be a három üzemhez. A fejlesztés a tervek szerint 2018 november végéig elkészül. A projekt révén a vállalat tíz K+F munkahelyet hoz létre.
A Csányi Sándor tulajdonában lévő Bonafarm Csoport tagjaként működő Sole-Mizo Zrt. árbevétele 2016-ban 53 milliárd forint volt, 2017-ben pedig az előzetes adatok szerint pedig elérte a 66 milliárd forintot. Az idén 73 milliárd forintos forgalmat terveznek a cégnél.
Miből lett a Sole-Mizo?
A szegedi telephelyű Sole-Mizo Zrt. két nagy múltú vállalat – a Sole Hungária Rt. és az Új-MiZo Rt. – 2006. január 3-án bejegyzett egyesülésével jött létre és vált Magyarország piacvezető tejipari vállalatává. Alkalmazottaik száma meghaladja az 1000 főt. A két cég egyesítésével megalakult Sole-Mizo Zrt. tejalapú élelmiszerek előállításával foglalkozik, melyeket a hazai, a közép-és kelet-európai és a közel-kelet piacokon értékesít.
Szegeden a friss termékek, poharas és desszert termékek, túró, kávétejszín, UHT-termékek, valamint az ömlesztett sajtok gyártása történik. Bácsbokodon van a gouda, az edami, a trappista, a krémfehérsajt, a mozzarella, az Anikó natúr- és füstölt sajtok illetve az ömlesztett sajtok előállítása. A csornai üzem vaj, sűrített tej, különféle ízesítésű vajkrémek, valamint ipari felhasználású fehérjekoncentrátum gyártására szakosodott.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják
Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.
Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma
A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatMultiva DiscMaster 400H+ tárcsa, félig függesztett, acéllemez hengerrel
10 675 000 HUF
Multiva DiscMaster 400+ tárcsa, függesztett, csőpálcás hengerrel
7 400 000 HUF
Hirdetés
Hirdetés