Péntek délutánig gomolyfelhő-képződés várható fátyolfelhőkkel, emellett többórás napsütésre lehet számítani, majd késő délután északnyugat felől erősebben is megnövekszik a felhőzet. Délutánig legfeljebb elvétve alakulhat ki egy-egy futó zápor, majd délutántól helyenként lehet záporok, zivatarok kialakulására számítani, nagyobb eséllyel a délkeleti és az északi megyékben. A keleti szél az ország nagy részén megélénkül, míg a nyugati megyékben a déli szelet kísérhetik élénk lökések. Zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között valószínű. Késő estére 22 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Péntek esetétől aztán nyugat felől tovább növekszik a fátyolfelhőzet, amely az Észak-Dunántúlon meg is vastagszik. Arrafelé egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, de az Északi-középhegységben is kialakulhatnak ilyen csapadékgócok. A Dunától keletre a keleti szél jobbára mérsékelt marad, míg a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatar környezetében is előfordulhat erős széllökés. Hajnalra 14 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet, az alacsonyabb értékeket a hidegre érzékeny helyeken mérhetjük - prognosztizálja a met.hu.

Így alakul az időjárás szombat délután

Szombaton markáns hidegfront érkezik, amelynek nyomán nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A front érkezése előtt délelőtt a keleti megyékben süthet ki több órára a nap, illetve a felhőzetcsökkenést követően Nyugat-Magyarországon lehet némi napsütés. A délkeleti, keleti szél mindenhol északnyugatira fordul, és élénk, erős lökések kísérik. Zivatarokban viharos széllökések is előfordulhatnak. A maximum többnyire 26 és 34 fok között valószínű, de Nyugat-Magyarországon néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Vasárnap a szombaton érkező hidegfront felhőzete és csapadéka még hatással lesz a keleti területek időjárására, ezért ott zárt lesz a felhőzet, és többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Másutt többórás napsütés lesz, de gomolyfelhők képződnek, amelyek az erőteljes magassági áramlásnak köszönhetően gyorsan szaladnak majd, és időszakosan össze is állhatnak. Sokfelé megerősödik, a középső országrészben és a Dunántúlon viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a csúcsérték 22 és 28 fok között alakul.

Hétfőn az ország nagy részén gomolyfelhős, napos idő valószínű, és legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki. Az északkeleti országrészben lehet több felhő, arrafelé délutánig nagyobb a csapadék esélye. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati, északi szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12, 17 fok között alakul, de a hidegre érzékeny, szélcsendes tájakon 8, 11 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 31 fok között valószínű, de a felhősebb északkeleti részeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Megosztás

További híreink

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partner

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

2024.07.04.

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás