Újabb esztendő közeledik a végéhez. A befejeződött a betakarítás, az őszi vetés is hamarosan véget ér. A gazdálkodók számot vetnek az eltelt időszakkal: A termés általában kevesebb, mint tavaly, az átvételi árak pedig nem sokat változtak. Hátradőlnek és készülnek a megérdemelt téli nyugalmas időszakra. És akkor megjelenik egy vetőmagos cég az őszi előszezoni ajánlattal!

De még alig fejeztük be a betakarítást. A következő vetésig még van vagy öt hónap. Miért kellené még ezzel foglalkozni? Miért nem érünk rá tavaszig?

Az RGT Phileaxx vetőmag bármilyen időjárási viszonyok között megállja a helyét.

Az első indulatok után elgondolkodnak: és ha jó áron lehetne most vásárolni? És ha most pénzem is lenne rá? Esetleg még az idei költségvetésbe is beleférné? Lehet, a kedvenc fajtám már nem is lesz megvásárolható tavasszal, mert a szomszédaim már most felvásárolják? Miért is éri ez meg nekem?

Nézzük meg a távlati kilátásokat. A felvásárlási árak jelentős változása nem várható, az időjárás nem kiszámítható, a tavaszi vetőmag bőségnek lassacskán vége, az utóbbi évek felhalmozott készletei fogyóban vannak. Drágán senki sem szeret venni. Egyszerűen szólva mindenki

jót szeretne, jó áron.

Az RAGT Vetőmag Kft. ebben tud most segíteni! Az elővásárlási akcióban szereplő mindhárom hibrid magas minőségű prémium kategóriás fajta. Most verhetetlenül jó áron.

RGT Phileaxx (FAO 390): számtalan termésverseny, bemutató győztese 2010 óta töretlenül. Sikerét annak köszönheti, hogy bármilyen időjárásban megállja a helyét. A rosszabb termőhelyi körülményeket is jól viseli. Könnyen termeszthető, nagyon hálás fajta. Kis odafigyeléssel (kis szerencsével az időjárásban) bárki rekordtermést érhet el vele. Ebben a hibridben nem lehet csalódni.

RGT Lexxtour (FAO 480): ha valaki délebbi vidéken gazdálkodik, vagy magasabb éréscsoportban akkor számára ez az ideális kukorica. A hosszabb tenyészidő idén is és az elmúlt években is egyértelműen több termést jelentett. Ne ijedjünk meg tőle! Vízleadása nagyon jó! Október végére átlagos esztendőben a betakarításkor szemnedvessége ugyanott lesz, mint a rövidebb tenyészidejűké.

RGT Ferarixx (FAO 380): Ezzel a névvel rossz kukorica nem lehet! Nem is az! Aki nem szeretne késői fajtákkal foglalkozni, jó termőhellyel rendelkezik akkor ő a jó választás. Intenzívebb körülmények között csodákra képes! Az igényes gazdálkodók fajtája. Már DUO változatban is.

A RAGT előszezoni vásárlási akciója termelők részére

Foglaljuk össze: ha valaki most akar jó kukorica vetőmagot vásárolni, igazán jó áron, akkor kattintson ide, mert itt a számára megfelelő ajánlat. És azt se feledjük:

RAGT Másik út a sikerhez Szerző: Ordasi Lajos, RAGT Vetőmag Kft., Területi képviselő (x)

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás