A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow szabadtéri agrárszakmai kiállításon látogattuk meg a Két-KATA Kft. standját, hogy megtudjuk, milyen újdonságokkal szolgál a Kubota gépeket forgalmazó cég. A Fejér megyei Mezőfalván Szira Krisztián, a vállalat értékesítési vezetője válaszolt a kérdéseinkre. Szó esett egy különleges garanciáról és természetesen a Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatásáról, vagyis a precíziós pályázatról is.

Szinte az egész magyar agrártársadalmat izgalomban tartja a tervek szerint idén nyáron elinduló a „Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása” című (VP2-4.1.8-21 kódszámú) felhívás. Mennyire illenek bele a Két-KATA Kft. által kínált Kubota gépek ebbe a pályázatba?

Minden traktorunk alkalmassá tehető arra, hogy teljes mértékben megfeleljen a pályázati feltételeknek. Az összes, általunk kínált mezőgazdasági géphez elérhető az automata kormányzás RTK jel pontossággal. A nagyobb traktorokon kívül a kisebb, akár 50-60 LE teljesítményűekbe is tudunk olyan elektromos kormányt tenni, amivel teljesül ez az igény. Itt nem dörzskormányos, hanem hagyományos fogasléces elektromos kormányzási megoldásról van szó, ami a Kubota gyári fejlesztése.

Szira Krisztián, a Két-KATA Kft. értékesítési vezetője válaszolt a kérdéseinkre - Fotó: Magro.hu, Mezőfalva

A csomag a monitort, a GPS antennát és az RTK modemet foglalja magába. A monitor készlete tartalmazza az ISOBUS-csatlakozást is, aminek használatával gyakorlatilag bármilyen gépünk megfelel a precíziós pályázat feltételeinek. Itt fontos kiemelni a prémium traktor kategóriában szereplő Kubota M7-es szériát, amelynél az automata kormány alkalmazása esetén a traktor gyári monitorján jelennek meg a begyűjtött adatok. Ebben a rendszerben megoldható a műholdvezérelt kormányzás is, ami egy teljes értékű gyári megoldássá teszi a csomagot. Gyakorlatilag elég egy antennát, egy vezérlőközpontot és 3 vezetéket feltenni és onnantól kezdve tökéletesen működik.

Prémium traktor kategóriában a Kubota M7 várta a termelőket - Fotó: Magro.hu, Mezőfalva

Milyen szolgáltatásokkal egészül ki a Kubota gépkínálata?

A legfontosabb és különlegesen kedvező szolgáltatásunk, hogy nálunk elérhető a teljeskörű, valódi gyári garancia, amibe nem kell biztosítót vagy más céget bevonni. Az ügyfeleink a Két-KATA Kft.-n keresztül a gyárral kötnek egy olyan háttérszerződést, amely kiterjesztett, magas minőségű szolgáltatást nyújtó garanciát ad. A gépeket alapvetően 5 éves, 3 ezer üzemórás garanciával adjuk el. Értelemszerűen az a körülmény számít, amelyiket előbb eléri a termelő a használat során. A gazdák nagyjából be tudják határolni, hogy mennyit fognak dolgozni a géppel az 5 év alatt, és igény szerint 500-as lépcsőnként 5 ezer óráig kiterjeszthetik a garanciát. A legnagyobb csomagunk 5 év, 5 ezer üzemóra garanciát ad.

Igény szerint a Kubota traktorok mindegyike beilleszthető a precíziós pályázatba - Fotó: Magro.hu, Mezőfalva

Lényeges kiemelni, és a gazdák sokszor kérdezik is, hogy ez a jótállás a fődarabra vonatkozik-e, vagy teljeskörű? Nálunk nem csak a motor, a váltó és a hajtás hármasa élvezi a garanciális feltételeket, hanem a hidraulikacsövön, a kopóalkatrészeken és az olajon kívül mindenre kiterjednek. Például, ha elkopik a 4,5 éves Kubota traktor ablaktörlő kapcsolója, mi azt is cseréljük a gyári garancián belül. Egy telefonhívás után aznap vagy másnap odaérünk az érintett erőgéphez és egy munkalap aláírása után elvégezzük a feladatot. Teljes lefedettségű szervizhálózattal rendelkezünk, a kitelepített szerelők nagyjából 100 kilométeres távolságból érkeznek az ország minden pontjára. A központi telephelyünk Pest megyében, Dány településen található és Fejér megye központjában, Székesfehérváron is van egy nagyobb telepünk. A kollégáink pedig további két helyen, Kelet-Magyarországon, Debrecenben és a Dunántúl déli részén, Cserkúton is várják a már meglévő és a leendő partnereket.

https://www.youtube.com/watch?v=TogEZwnJMMw
A tervek szerint hamarosan érkezik az M6 sorozat

Milyen újdonságokkal készül a közeljövőben a Kubota?

A COVID járvány hatásai nem kímélték a géppiacot sem, így a már februárra várt új traktorszéria érkezése is csúszott néhány hónapot. A várakozás néhány héten belül véget érhet, és egy, a GX és az M7-es tulajdonságait ötvöző traktortípust mutathatunk be a Kubota mezőgazdasági vonaláról. A Kubota M6-os sorozat várhatóan három teljesítménykategóriában, 120, 130, illetve 140 lóerővel lesz elérhető. A traktor nagy testű, viszont megfelelő kerekezéssel befér a sorokba is, így sorközművelésre is alkalmassá tehető. Ez a típus egy közepes gazdaságban minden munka elvégzésére alkalmas. A tömege a talajmunkához is megfelelő, így vezérgépként is remekül használható. Az M6-os iránt nagy az érdeklődés, több gazdával is aláírtunk megrendelést rájuk. A gyártó szakemberei júniusra ígérték a szállítást, bízunk benne, hogy a hó végén már teljes valójában bemutathatjuk az új gépeket az érdeklődőknek. (x)

Megosztás

További híreink

A hőség és a vízhiány határozza meg, merre tart a magyar zöldség- és gyümölcstermesztés

2024.09.19.

Merre tart a hazai zöldség- és gyümölcstermesztés a klímaváltozás korában? - a kérdés sok területet érint.

Minden eddiginél nagyobb támogatást kapnak az ökológiai gazdálkodást folytatók

2024.09.19.

Az új Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv (KAP ST) keretében induló európai uniós társfinanszírozású agrártámogatások eddig soha nem látott előnyöket kínálnak azoknak a gazdálkodóknak, akik az ökológiai gazdálkodás mellett döntenek.

Partner

Fokozott tűzveszélyt jelent a szárítókban hagyott napraforgó, cirok

2024.09.19.

A betakarítás folyamatosságát a csapadékos időjárás megtöri. A szárítók üzemeltetői nehéz helyzetben vannak, mert nem tudják, mikor folytatódhat a betakarítás (talán már holnap), ezért gyakran a toronyban hagyják a terményt, nem ürítik le. Ez akkor is veszélyes, ha ügyelnek arra, hogy a felső nedves tömeg is megszáradjon. 

Debrecenből Vermillion városába: négy precíziós mezőgazdasági mérnökjelölt tanulhat Amerikában

2024.09.19.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar négy hallgatója a precíziós mezőgazdasági mérnök képzés keretében fél évet tanulhat a Dél-Dakotai Állami Egyetemen.

Ne lepődjön meg, tájékozódjon előre: összegyűjtöttük az árvíz miatti útlezárásokat és korlátozásokat

2024.09.19.

A Duna magas vízállása miatt a lezárták a Győr-Moson-Sopron vármegyei 14-es főúton található Vámosszabadi ártéri hidat és ezzel együtt a határátkelőhelyet is. A lezárás érinti a teljes közúti forgalmat, így az autósok Győr-Moson-Sopron vármegyében az M15-ös autóutat, Komárom-Esztergom vármegyében pedig a 13-as főúti Monostori-hidat használhatják kerülőútként.

Öt év alatt több mint duplájára nőtt a szója vetésterülete Vas vármegyében

2024.09.19.

Mi kell ahhoz, hogy hatékonyan termeszthessen szóját a gazda? Többek között erről is szó esett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Vármegyei Szervezete által megrendezett fajtabemutatón.

Partnerhírek
Partner

Fokozott tűzveszélyt jelent a szárítókban hagyott napraforgó, cirok

2024.09.19.

A betakarítás folyamatosságát a csapadékos időjárás megtöri. A szárítók üzemeltetői nehéz helyzetben vannak, mert nem tudják, mikor folytatódhat a betakarítás (talán már holnap), ezért gyakran a toronyban hagyják a terményt, nem ürítik le. Ez akkor is veszélyes, ha ügyelnek arra, hogy a felső nedves tömeg is megszáradjon. 

Partner

A szója az agráriumban kikerülhetetlen alkalmazkodás egyik legjobb eszköze

2024.09.18.

Egyre többen, de még így is csupán csak a magyar mezőgazdasági vetésterület 2,7 százalékán termesztik a szóját. A jövő növényeként tekintenek rá, óriási fejlődési potenciál előtt áll – hangzott el a Karintia Kft. által rendezett Szója Szakmai Napok 2024. rábakecöli eseményén, ami a négyállomásos sorozat harmadik helyszíne volt. Bene Zoltán cégvezető meglepően nagyszámú érdeklődő gazdálkodó előtt érvelt a szójatermesztés mellett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 20 szervós kis traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 20 szervós kis traktor

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 3.000 hirdetés 74 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás