Az A-vitamin és E-vitamin esetében továbbra sincs egyértelmű irány az árak tekintetében , de a folyamatok jelenleg inkább a gyengülés irányába mutatnak, mint a drágulás felé.

A vásárlók lekötötték a közeli szükségleteiket, és az eladók nincsenek kínálati pozícióban, kivéve néhány kereskedőt, akik próbálják eladni a készleteiket. Az árak nagyon magasak maradnak. További változások akkor várhatók, ha új kereslet jelenik meg. A D3 500 vitaminból kevés a készlet, és az utánpótlás lassú, így az árak egyelőre magasak maradnak, és ez az árszint most úgy tűnik, hogy a vevők számára ez új kihívást jelent, bár továbbra is nagyon óvatosak.

Az 50%-os E-vitamin árai jelenleg többnyire stabilak, magas árszinten mozognak  (Forrás: allaboutfeed.net)

A B3, B1, B6, K3 vitaminok ára továbbra is stabil, a legtöbb mennyiséget előre lekötötték, így ezek a piacok nyugodtabbak lettek. Általában a gyártók és beszállítók arra törekednek, hogy emeljék a vitaminárakat.

E-vitamin, 50%

Jelenleg a piac erős kivárásban van. A gyártók nem kínálnak, a vevők a negyedik negyedévre és az első negyedév egy részére szerződtek, és néhány esetben a kereskedők megpróbálnak készleteket mozgatni. Az árak jelenleg többnyire stabilak, magas árszinten. Amint új kereslet érkezik a piacra, egyértelműbb lesz, hogy mi lesz az új irány. 

A-vitamin 1000

Az E-vitaminhoz hasonlóan az A-vitaminra is az erős kivárás jellemző. Az árak magasak, és a rendelkezésre állás szűkösnek tűnik, bár a kereskedők időnként kínálnak anyagot. A legtöbb gyártó tartózkodik attól, hogy további ajánlatokkal álljon elő, ugyanakkor a vásárlók is nagyon csendesek: folytatják a negyedik negyedévet, és látni akarják, hogyan alakulnak a dolgok. Az árak többnyire magas árszinten stabilizálódtak. 

D3-vitamin 500

Mivel nincsenek egyértelmű jelek arra, hogy a készletek szintje és az általános elérhetőség hamarosan javulni fog, az árak továbbra is nagyon stabilak maradnak minden régióban. A vevők alkalmazkodtak ehhez az új helyzethez és az új, magasabb árszinthez, és elegendő szerződéses fedezettel rendelkeznek ahhoz, hogy a negyedik negyedévben is folytathassák tevékenységüket. Abban az esetben pedig, ha több anyagot kell vásárolniuk, már nem várnak az esetleges alacsonyabb árakra, hanem az aktuális piaci árakat fizetik meg. A piac most nyugodt. 

B2-vitamin, 80%

Az egy héttel korábbihoz képest nem tapasztalható változás a piacon. Kínában és az Egyesült Államokban viszonylag stabil és nyugodt a piac. Európában a közelmúltban egy kicsit emelkedtek az árak, mivel a helyi beszállítók azt állítják, hogy csökkent a gyártás és logisztikai kihívások s jelentkeztek. De most már ismét stabil az állapot . Mostanra a negyedik negyedév nagy részét lekötötték. 

D-vitamin

Látható néhány beszállítói próbálkozás az ár emelésére, de a piac vásárlói oldaláról ez idáig semmilyen reakció nem történt. A készletek nagysága megfelelő, és van egy tisztességes emelkedés a negyedik negyedévben. Az árak továbbra is nagyon alacsonyak, de a piacon még mindig túlkínálat van, és nem láthatók jelentős változás jelei. 

B3 vitamin

A legtöbb gyártó folyamatosan áremelést próbál érvényesíteni. Néhányan viszont szeretnék megtartani vagy növelni a maguk piaci részesedését. Érvként a magasabb nyersanyagköltséget használják az árak további emelésére. A negyedik negyedév többnyire szerződéses. Még mindig tapasztalható némi, de nem jelentős aktivitás. 

Biotin

A beszállítók kicsit felemelték a hangjukat az árak emelése érdekében, mivel a biotinnak még mindig alacsony az ára. A legtöbb vásárló azonban előre leszerződött a negyedik negyedévre, sőt részben az első negyedévre is. A piac továbbra is nagyon csendes.

C-vitamin, 35% mono

Több beszállító jelezte, hogy tovább tart hosszú távú nyári karbantartás, és többen nem szívesen kínálnak új anyagot. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy elegendő a rendelkezésre álló  készlet, az ár nagyon stabil volt az utóbbi időben, és máris van egy tisztességes fedezet. Amint új kereslet érkezik a piacra, egyértelműbbé válhat, hogy mi lesz a piac iránya. Egyelőre nagyon nyugodt a helyzet.

(Forrás: allaboutfeed.net)

További híreink

Magasan stabilizálódnak az árak, csend honol a vitaminok piacán

2024.10.06.

A vevők a közeli igényekre szerződtek, az eladók pedig incsenek igazán kínálati pozícióban, eltekintve attól a néhány kereskedőtől, akik megpróbálják megmozgatni a készleteiket. Az árak továbbra is nagyon magasak.

Eurotier 2024: odaítélték a takarmányozás szakterületének innovációs díjait

2024.10.06.

Bő egy hónappal az idei Eurotier előtt a Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) Innovációs Bizottsága bejelentette a 2024-es év innovációs díjazottjait. Összesen 4 arany- és 21 ezüstérmet ítéltek oda. Ezek közül most a takarmányozási innovációkat emeltük ki.

Óvakodjunk a mérgező hasonmásoktól! 10 „gonosz” gyümölcs

2024.10.06.

Az ősz varázslatos időszak a szabadban való felfedezésre, a változó levelek élénk színeivel és a csípős levegővel minden túrán felpezsdít. De a réteken és erdőkön való vándorlás során csábító bogyós gyümölcsökre bukkanhatunk, amelyek az ismerős kerti gyümölcsök vadon élő változatának tűnnek. Azonban itt is igaz a mondás – nem mind arany, ami fénylik –, sok ilyen bogyó ártalmas, sőt akár halálos is lehet, ha elfogyasztjuk.

Őszi ültetés: tippek, eszközök és gyakori – elkerülendő – hibák

2024.10.06.

Ahogy a nyár élénk árnyalatai átadják helyét az ősz arany tónusainak, sok kertész azt gondolhatja, hogy ideje szögre akasztani a szerszámokat. Az ősz azonban a legjobb idő az ültetésre, olyan egyedülálló előnyöket kínálva, amelyek tavasszal sikeressé tehetik a kertet. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az őszi ültetés alapvető dolgait, a szükséges eszközöktől a gyakori, elkerülendő hibákig, így biztosítva, hogy a kertészeti erőfeszítések eredményesek legyenek.

Hogyan mentheted meg a buxusodat a puszpángmolytól?

2024.10.05.

A buxus, vagyis a puszpáng egy népszerű örökzöld növény, amelyet gyakran használunk sövények és dekoratív kertek kialakítására. De mit kell ahhoz tenni, hogy a növény valóban a kert dísze legyen? 

Hódít a mesterséges intelligencia – az intelligens kerteké a jövő

2024.10.05.

Mivel a technológia továbbra is áthatja életünk minden területét, nem meglepő, hogy a mesterséges intelligencia (AI) utat tör magának kertjeinkbe is. Az AI forradalmasítja a kertészkedéshez való hozzáállásunkat, a növényápolási alkalmazásoktól kezdve, amelyek a bevált gyakorlatokhoz vezetnek bennünket, egészen a teljesen automatizált kerti rendszerekig, amelyek kiküszöbölik a növények termesztése során felmerülő találgatásokat.

Partnerhírek
Partner

Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén - Mindenkinek használni kellene?!

2024.10.04.

Az elmúlt években a kénhiány állandósult a növénytermesztésben. Sok és egyoldalú a kijuttatott nitrogén, miközben egyre magasabb fehérje- és olajtartalmú növényeket termesztünk. Granulált kén használatával több évre elegendő ként tudunk kijuttatni.

Partner

Nem csak értékesít és szolgáltat, hanem drónok üzemeltetésében is segít a PlantaDrone

2024.10.02.

A Kukorica Kör Egyesület dunapataji Szakmai Napján Gyovai Szabolcs, a PlantaDrone Kft. ügyvezetője, a dróntechnológia lehetséges felhasználási módozatairól tartott előadást. Az elhangzottak szerint az értékesítésen túl már az üzemeltetésükben is segíti a dróntulajdonosokat a cég, az általuk létrehozott Drón műveleti központ által.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 104 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás