A Béthune (Franciaország) mellett található Canal d’Air-en rendezték meg a LXX. Nemzetek Világbajnokságát 2024. szeptember 21-22. között. A Francia Sporthorgász Szövetség (FFPS) szervezésében tartott, a legnagyobb tradícióval rendelkező horgászsport világbajnokságon 27 nemzet csapata vett részt. A világbajnokságon a magyar válogatott az élmezőnyben szerepelt és a 2024. évi sportszezon eddigi legértékesebb sikereként Csillag László egyéni világbajnoki címet szerzett.

A meglehetősen halszegény pályán megrendezett világbajnokságot Horvátország válogatottja nyerte 31 ponttal, az olasz válogatott 40 ponttal ezüstérmet nyert, a házigazda Franciaország csapata 43 ponttal a 3. helyen végzett. A magyar csapat 46 ponttal a negyedik helyen zárta a versenyt, ahol a dobogó szó szerint akár egy nagyobb kifogott halon múlott - írta a MOHOSZ. 

A verőcei Csillag László nyerte az egyéni világbajnokságot Franciaországban - Fotó: MOHOSZ
A verőcei Csillag László nyerte az egyéni világbajnokságot Franciaországban - Fotó: MOHOSZ

A nemzeti válogatott tagjai: Szénási Béla szövetségi kapitány, Nagy Krisztián másodkapitány, Csillag László, Csöregi Balázs, Nagy András, Magyar Gábor, Szákovics Imre, Walter Tamás versenyzők, Bajcsi András, Eichardt László, Kaló Zoltán, Nagy Sándor, Magyar Balázs, ifj. Szénási Béla segítők, Polyák Csaba csapatvezető voltak.

Nagyon jó hír volt, hogy az egyéni versenyt Csillag László nyerte 2 ponttal, a kategóriában megszerezve ezzel hazánk harmadik egyéni világbajnoki címét. A második helyen végzett a 3 pontos Wiktor Walczak (Lengyelország) aki csupán fogott súllyal előzte meg a szintén 3 pontos Matija Krajevatc-ot (Horvátország), aki így bronzérmet szerzett.

Azt már a 444 írta meg, hogy Csillag László tökéletes versenyzéssel, a mezőnyből egyedüliként két szektorelső helyezést elérve lett vasárnap egyéni világbajnok. A kétszeres aranyérmes Walter Tamás után ezzel ő lett a sportág második magyar egyéni világbajnoka.

A vébét egy olyan csatornán rendezték, ahol, mint kiderült, a zsákmány túlnyomó része apróbb és nagyobb gébekből állt, kevés keszeggel színesítve. (Az európai édesvízeket az elmúlt évtizedben ellepő gébek kistermetű, de igen falánk, a szemüket a békáékhoz hasonlóan a fejük tetején viselő folyóvízi halak. Hétköznapi horgászszempontból szeméthalnak számítanak.) A jó eredmény kulcsa a kitartó gébezés volt, a ritkásan beeső keszegek viszont néha alaposan meg tudták kavarni a sorrendet egy-egy szektorban. Vagyis Csillagnak igazán nagyot kellett küzdenie: a pálya haltalanságát jól jelzi, hogy a válogatott kiválósága 5 kiló alatti összfogással lett világbajnok.

Világbajnokságokat ma már a legkülönfélébb horgászati ágakban rendeznek, a feederezéstől a method feederezésen át a parti-, csónakos- és városi parti pergetésig és a műlegyezésig, de a legrégebbi, így talán legtekintélyesebb vébé az úszós horgászoké, ez a mostani a hetvenedik világbajnokság volt - írta a lap.

Megosztás

További híreink

Partner

Miért lesznek egyre „gyengébbek” a talajaink? Miért termelünk kevesebbet, rosszabb minőségben?

2024.09.23.

Az elmúlt 20-25 évben is tovább folytatódott a talajokban a szerves anyag fogyása és lassú kicsúszásuk a semleges kémhatású (pH) tartományból. Ez pedig súlyos termésingadozást eredményez, főleg az egyre szélsőségesebbre váltó időjárási viszonyok esetén.

Magyar arany horgászatban: Csillag László világbajnok lett Franciaországban

2024.09.23.

A horgász világbajnokságon a magyar válogatott az élmezőnyben szerepelt és a 2024. évi sportszezon eddigi legértékesebb sikereként Csillag László egyéni világbajnoki címet szerzett.

Tájékoztatást küldött a MÁK az integrált növényvédelem elveinek betartásáról

2024.09.23.

A 2023. évi kérelmek elemzése során a Magyar Államkincstár megállapította, hogy a VP4-10.1.1.-21 Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés elnevezésű intézkedésben gyakran jelentett problémát az integrált növényvédelem elveinek be nem tartása.

Interaktív innováció és hálózatosodás az agráriumban - kétnapos tréning volt Dunaharasztiban

2024.09.23.

Augusztus közepén rendezték meg az „Interaktív innováció és hálózatosodás az agráriumban” elnevezésű kétnapos programot a Pest vármegyei Dunaharasztiban.

Hamarosan vége az indián nyárnak, újra erőteljes lehűlés jön

2024.09.23.

A következő héten kezdetben napos, száraz időre számíthatunk, majd kedden és pénteken felhősödés és eső, záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A hőmérséklet nappal 19-29°C között ingadozik, a hajnali minimumok 5-17°C között alakulnak. A hét második felében erősödő szelek és változékony idő várható, a hétvégén lehűléssel és helyenként erősebb széllel.

Ősi és ma is hasznos agrárkincsek vannak Tápiószelén

2024.09.23.

A Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ az országos szántóföldi- és zöldségnövénygénbank-gyűjteményét őrzi és fejleszti, agrobotanikai vizsgálatokat végez és dokumentál.

Partnerhírek
Partner

Kétszer ad, aki gyorsan ad

2024.09.20.

El Niño-hatás, aszály, jégverés, hőségriadók. Júniusban aratott kalászosok, hektikus terménypiacok, hatóanyag-kivonások. AÖP-támogatott mikrobiológiai termékek, talajegészség józan ésszel is felmérhető felértékelődése. A szármaradványok irányított bontásával a talajok nitrogén-, foszfor- és káliumtartalmának, valamint mikroelemeinek pótlása. Ismerős, ugye? Mi most egy másik nézőpontra hívjuk fel a figyelmét.

Partner

Fokozott tűzveszélyt jelent a szárítókban hagyott napraforgó, cirok

2024.09.19.

A betakarítás folyamatosságát a csapadékos időjárás megtöri. A szárítók üzemeltetői nehéz helyzetben vannak, mert nem tudják, mikor folytatódhat a betakarítás (talán már holnap), ezért gyakran a toronyban hagyják a terményt, nem ürítik le. Ez akkor is veszélyes, ha ügyelnek arra, hogy a felső nedves tömeg is megszáradjon. 

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 20 szervós kis traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 20 szervós kis traktor

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 3.000 hirdetés 79 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás