A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2014. évben igényelhető támogatások keretében a támogatási összeg fennmaradó 10 százalékára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtási feltételeiről kiadott Magyar Államkincstár közlemény foglalja össze a tudnivalókat. Eszerint a kifizetési kérelem a nyertes pályázókat érinti. A beadási időszak 2020. június 1-től 30-ig tart, anyagunkban összefoglaltuk a feltételeket és sorba vettük a szükséges dokumentumokat.

A támogatási összeg fennmaradó 10 százalékára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására az az ügyfél jogosult, aki mezőgazdasági üzemének méretét a 2019. évben a működtetési időszak 4. évére vállalt EUME méretre növelte. A támogatási kérelemben a 4. évre vállalt EUME érték meghatározásához a támogatási kérelem benyújtásakor hatályos Irányító Hatóság Közleményében (ÚMVP Irányító Hatóságának 300/2013. (XII.5.) számú Közleménye) szereplő SFH értékeket, valamint a támogatási kérelembenyújtás évének január 1-jén érvényes Európai Központi Bank (EKB) által rögzített árfolyamot kell figyelembe venni.

Június 30. a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához nyújtott támogatási összeg fennmaradó 10 százalékára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtási határideje - képünk illusztráció - Fotó: Magro.hu - CSZS

A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2014. évben igényelhető támogatáshoz kapcsolódó kifizetési kérelmének nyomtatványai:

  • Kifizetési kérelem (10%) – Főlap (D1060-04)
  • Kifizetési kérelem – Termőföld betétlap (D1008-02)
  • Kifizetési kérelem – Állatállomány betétlap (D1009-01)
  • Kifizetési kérelem – Termelői Csoport/TÉSZ tagság igazolása (D0068-05)

A 44/2020. (V. 21.) számú kincstári közlemény foglalja össze a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához 2014-ben igényelt támogatásoknál a végső kifizetési kérelem beadásának összes feltételét.

Az üzemméret számítás alapjául szolgáló földterületek tekintetében az ügyfélnek földhasználat bejelentési kötelezettsége van. A földhasználati lapokat a Kincstár minden kérelem esetében ellenőrizni fogja. Amennyiben az ügyfél olyan területen végez mezőgazdasági tevékenységet, amely esetében a földhasználat a földhasználati nyilvántartás részletes feltételeiről szóló 356/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet értelmében nem tartozik bejelentési kötelezettség alá, úgy a kérelemhez kötelezően csatolni kell azokat a dokumentumokat (pl.: üvegházban történő gazdálkodás esetén a bérleti szerződés másolatát, vagy tulajdonjogot igazoló dokumentum), amelyek az érintett területre vonatkozó földhasználati jogosultságot alátámasztják.

A kifizetési kérelem mellett beadandó mellékletek:

  • Amennyiben az ügyfél vadfajok, lófélék, sertés, nyúl, és/vagy baromfi állatállomány tartója, akkor az Állatállomány betétlaphoz mellékelnie kell a 2019. évre vonatkozó (január 1. és december 31. közötti), ügyfél által naprakészen vezetett állatállomány-nyilvántartásának a másolati példányát.
  • Amennyiben az ügyfél a támogatási kérelemben vállalta, hogy fenntartja életvitelszerű tartózkodási helyét tanyán vagy 1000 fő alatti lakosságszámú településen, vagy vállalta, hogy tanyára vagy 1000 fő alatti lakosságszámú településre költözik a működtetési időszak első évének végére, és ezen szempontra pontot kapott, akkor a kifizetési kérelemhez mellékelni kell a lakcímet igazoló hatósági igazolvány másolatát vagy az adott város Polgármesteri Hivatala által a személyiadat- és lakcímnyilvántartás alapján kiállított eredeti lakcímigazolást.
  • Amennyiben az ügyfél életvitelszerű tartózkodási helye tanyán van, azonban a külterületi ingatlan nem tanyaként vagy majorként szerepel az ingatlan-nyilvántartásban, akkor az ügyfélnek a területileg illetékes önkormányzat jegyzője által kiállított igazolással kell igazolnia, hogy életvitelszerű tartózkodási helye gazdálkodásra alkalmas.
  • Amennyiben az ügyfél a támogatási kérelemben vállalta, hogy a Rendelet 2. melléklet szerinti végzettségek egyike tekintetében a 10%-os kifizetetési kérelem benyújtásáig legalább BSc szintű szakirányú végzettséget szerez, akkor a kifizetési kérelemhez mellékelni kell a felsőfokú végzettséget igazoló dokumentum hiteles másolatát; vagy a felsőoktatási intézmény által kiadott igazoló dokumentum eredeti példányát vagy hiteles másolatát, amennyiben az ügyfél igazolni tudja, hogy sikeres záróvizsgát tett a rendelet 2. mellékletében foglalt szakok legalább egyike tekintetében.
  • Amennyiben az ügyfél a támogatási kérelemben vállalta, hogy a főállásban foglalkoztatottak száma a működtetési időszak 4. évétől (az ügyfelet nem beleszámítva) egy, kettő, vagy kettőnél több fő lesz, akkor a kifizetési kérelemhez mellékelni kell a foglalkoztatott(akk)al kötött munkaszerződés(eke)t - áll a MÁK közleményében.

További híreink

Vége az aszálynak, itt vannak a belvizek

2024.09.16.

A kiadós, országos csapadék hatására véget ért a hosszú aszály, a talaj alaposan megázott. Az őszi káposztarepce kezdeti fejlődéséhez így optimálissá váltak a körülmények. Holnap már csak elszórtan várható csapadék, szerdától pedig szárazra fordul az idő.

Elérte Magyarországot az árhullám, mutatjuk a legveszélyeztetettebb területeket

2024.09.16.

Elérte a Szigetközt az árhullám. A Lajtán Mosonmagyaróvárnál ma hajnalban a legmagasabb, III. fokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon. A vízügy Országos Műszaki Irányító Törzse folytatja a védelmi előkészületek koordinálást, szoros egyeztetésben a társszervezetekkel.

Három helyen is kiválogatták a legjobb fiatal szürkemarha bikákat

2024.09.16.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság kollégái a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete tagjaival elvégezték a fiatal szürke szarvasmarha bikák válogatását a bugacpusztaházi, az izsáki, valamint a kunszentmiklósi állattartó telepeken.

Partner

Vadkerítések évtizedekre kivitelezve - szakértelemmel és megfelelő gépparkkal

2024.09.16.

Két év teljeskörű garancia, profi kivitelezés, minőségi alapanyagok, előzetes konzultáció, gyors, megbízható munka. Többek között ezekről számolnak be a Cont-Eco Kft. megrendelői, partnerei, akik sok esetben már évtizedek óta üzleti kapcsolatot ápolnak a vadkerítéseiről és villanypásztor-rendszereiről ismert szombathelyi vállalattal.

Ötvenkét őszi búza fajtát és 15 repcehibridet vizsgáltak a GOSZ-VSZT-NAK országos tesztjein

2024.09.16.

Összesen 52 őszi búza fajtát és 15 repcehibridet vizsgáltak a GOSZ-VSZT-NAK országos tesztjein.

Szél- és csapadékrekordot is hozott a hétvége

2024.09.16.

A hétvégén új országos széllökés és csapadék napi rekordok születtek: Kab-hegyen 118,8 km/h szélsebességet, Bakonybélben pedig 87,4 mm csapadékot mértek.

Partnerhírek
Partner

Vadkerítések évtizedekre kivitelezve - szakértelemmel és megfelelő gépparkkal

2024.09.16.

Két év teljeskörű garancia, profi kivitelezés, minőségi alapanyagok, előzetes konzultáció, gyors, megbízható munka. Többek között ezekről számolnak be a Cont-Eco Kft. megrendelői, partnerei, akik sok esetben már évtizedek óta üzleti kapcsolatot ápolnak a vadkerítéseiről és villanypásztor-rendszereiről ismert szombathelyi vállalattal.

Partner

Acélcsarnok-építés? Most dupla pályázati segítséget is kaphatnak az állattartók

2024.09.13.

Újra mezőgazdasági célú pályázatok nyílnak 2024 őszén, amelyek ez alkalommal az állattartó gazdaságok versenyképességének fokozását célozzák a termeléshez szükséges eszközök korszerűsítésének vagy éppen építési beruházás finanszírozásával. Az agrárszíntéren igen elterjedt acélcsarnokok utóbbihoz kínálnak, vállalkozásra szabott épületkonstrukciókat. Nézzük a modern acélcsarnokok előnyeit!

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 20 szervós kis traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 20 szervós kis traktor

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 2.900 hirdetés 71 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás