Sorra dőlnek meg a melegrekordok, akár az éjszakai minimumhőmérséklet legmagasabb értékéről van szó, akár a nappali maximum hőmérsékleti rekordokról. Ezzel együtt, továbbra sincs jelentős változás: a következő napokban, és még a jövő hét első felében sem látszódik markáns változás időjárásunkban. Folytatódik a perzselő hőség, a csúcsérték már a 41-42 fokot is elérheti. Hazánk továbbra is a tőlünk keletebbre lévő anticiklon déli, délkeleti peremén helyezkedik el, és ugyan tőlünk északnyugatabbra egymást érik a hidegfrontok, és arrafelé változékonyabb időt is okoznak, de ezek a hidegfrontok hazánk területét csak érintik, és jelentősen nem avatkoznak bele időjárásunkba.

Ugyanez mondható el a jövő hét első felének időjárására, úgyhogy tovább folytatódik a perzselő hőség.

maximum hőmérséklet Magyarországon
Maximumhőmérsékletek  [°C] július 13-án szombaton

Szombaton folytatódik a napos idő gomolyfelhők és fátyolfelhők társaságában, viszont a délutáni óráktól intenzívebbé válik majd a gomolyfelhő-képződés, és délnyugat felől záporok, zivatarok érhetik majd el a hazánk térségét, és ezek a záporok, zivatarok délnyugat felől egyre inkább majd az északi, északkeleti irány felé tartanak, és ezeken a területeken okozhatnak majd akár egy-egy intenzívebb zivatart is. A záporokat, zivatarokat tehát továbbra is felhőszakadás, jégeső és viharos széllökés kísérheti, úgyhogy mindenképpen érdemes lesz majd a veszélyjelzést követni. A hőmérséklet nagy területen 30 fok felett alakul az ország egész részén, és tulajdonképpen már a 33-39 fok közötti hőmérsékletek lesznek a jellemzőek. A legmelegebb a délkeleti, déli országrészben várható, ott a 40-41 fokot is elérhetjük a délutáni órákban. Általában a légmozgás a legtöbb helyen a zivatarok környezetét leszámítva mérsékelt marad - prognosztizálja a HungaroMet.

A tavak mellett is a nyugodt idő lesz a jellemző. Általában, és sok napsütésre kell majd számítani gomolyfelhő képződéssel, azonban a délutáni órákban a vízpartok környezetében is megjelenhetnek majd a magasra törő gomolyfelhők, amelyekből ugyan előfordulhatnak záporok, zivatarok, így mindenképpen érdemes lesz majd ott is figyelni a tavi viharjelzést.

A vizeink hőmérséklete tovább emelkedett az elmúlt napokhoz képest, ami nem is csoda, 27-28 fok közelében jár már a vizeink hőmérséklete.

Ami pedig a következő napok időjárását, a hétvégének második felének időjárását és a jövő hét első felét illeti, számottevő változásra nem kell tehát számítani. A zivatarok napi menettel képződnek majd továbbra is, általában az ország nagyobb részén elszórtan lehet a képződésükre számítani, de a legjobb részt a napsütés lesz a jellemző, és a legnagyobb részt, illetve az abból származó gomolyfelhő-képződés. A hőmérsékleti értékek továbbra is egészen 40 fok közelébe járnak majd a délkeleti országrészben, sőt ott arrafele a 41-42 fokot is elérhetjük majd a következő napokban, így az abszolút melegrekord megdöntésére is esély adódik. Ami pedig az éjszakák hőmérsékletét illeti, az látható, hogy továbbra is trópusi éjszakák lesznek a jellemzőek, így enyhülésre nem igazán lehet majd számítani a következő időszakban.

Megosztás

További híreink

Partner

A Corteva a Bábolnai Gazdanapokon bemutatta a tavaszi hibridkukorica-kínálatát

2024.10.17.

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat bemutatta tavaszi Pioneer® kukoricahibridek kínálatát az idén 37. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon. A mezőgazdasági szakkiállításon a vállalat szakértői készséggel álltak a termelők rendelkezésére és segítettek a hibridválasztással kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában.

Miért jó és mennyire egészséges a tojásfogyasztás?

2024.10.17.

A tojás önmagában is tökéletes élelmiszernek tekinthető, fehérjében és vitaminokban is gazdag.

Egy héten belül százezer főnek pénz érkezik a számlájára - és ez nem vicc

2024.10.17.

Október 16-án indul a gazdálkodók számára a közvetlen és vidékfejlesztési támogatások előlegeinek kifizetése, amelyekkel év végéig több mint 321 milliárd forinthoz juthatnak hozzá.

Köd, fagy és és eső is lesz a következő napokban

2024.10.17.

A következő hét időjárása változatosan alakul Magyarországon. A hét első felében főként fátyolfelhős, napos idő várható a ködfoltok feloszlása után, helyenként élénk keleti széllel, és a nappali csúcsok 12-19 fok között alakulnak. A hajnalok hűvösek lesznek, a szélvédett vidékeken fagypont közeli vagy alatti hőmérsékletekkel, kisebb esőre csak elszórtan a Dunántúlon lehet számítani.

Segítséget kapnak a hazai kis- és középvállalkozások: 400 milliárdos programmal erősödhetnek meg a cégek

2024.10.17.

Mintegy 17 ezer hazai kis- és középvállalkozás kaphat összesen 600 milliárd forintnyi hitelt 2028-ig a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által most, az InvestEU program keretében elindított közel 400 milliárd forint keretösszegű garanciavállalás segítségével

Tripsz, a növények láthatatlan gyilkosa

2024.10.16.

A tripsz egy apró, ám annál kártékonyabb rovar, amely sok kertész életét megkeseríti. A növények nedveit szívogatja, amelynek következtében sárgulás, barnulás, sőt akár növényi pusztulás is bekövetkezhet.

Partnerhírek
Partner

A Corteva a Bábolnai Gazdanapokon bemutatta a tavaszi hibridkukorica-kínálatát

2024.10.17.

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat bemutatta tavaszi Pioneer® kukoricahibridek kínálatát az idén 37. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon. A mezőgazdasági szakkiállításon a vállalat szakértői készséggel álltak a termelők rendelkezésére és segítettek a hibridválasztással kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában.

Partner

Az őszi búza okszerű és gazdaságos őszi tápanyag-utánpótlása

2024.10.16.

Az agrotechnikai tényezők egyik leglényegesebb eleme az okszerű trágyázás, melynek célja a talaj termékenységének fenntartása és növelése mellett a reálisan elvárható hozam elérése.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.400 hirdetés 108 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás