Az új-zélandi kormány felfüggesztette a környezetvédelmi reformokat annak érdekében, hogy fellendítse a gazdaságot és teljesítse az ígéreteit. Módosulnak a zöld célok, változik a megvalósulás.

A Reuters híradása alapján a Magyar Mezőgazdaság írt a témáról, ezt az anyagot szemléztük. Új-Zéland tavaly választott, ennek nyertese Christopher Luxon miniszterelnök, koalíciója bejelentette, hogy visszavonja az olaj- és gázkutatási tilalmat, öt évvel visszaszorítja a mezőgazdasági kibocsátások árát, és több bányászatot ösztönöz.

A mezőgazdasági kibocsátásokat 2030-tól továbbra is megadóztatják, de a „jelentős természeti területek” védelmére vonatkozó szabályokat felfüggesztik a biológiai sokféleség támogatása érdekében
A mezőgazdasági kibocsátásokat 2030-tól továbbra is megadóztatják, de a „jelentős természeti területek” védelmére vonatkozó szabályokat felfüggesztik a biológiai sokféleség támogatása érdekében

Ezeket azért teszi, hogy a prioritásokat az export növelése felé tolja el, ezzel támogatva a gazdaságot, amely a 2024 márciusa előtti egy évben mindössze 0,3 százalékkal nőtt, ami a legalacsonyabb növekedést érte a világjárvány óta, és amelynek folyó fizetési mérleg hiánya a GDP 6,8 százaléka - írták.

Túlságosan megdrágult volna a termelés a gazdák szerint

A mezőgazdasági ágazat, beleértve a halászatot is, 5 százalékkal járul hozzá a gazdasághoz, és a teljes export mintegy 80 százalékát adja. A Luxon kormányának hatalomra jutását segítő gazdák azt mondták, hogy a koalíciós kormány által megfordított környezetvédelmi politika túl költségessé tette volna a tejtermékek és a húsok előállítását. Ám míg a gazdálkodók és a vállalatok örömmel fogadták a változásokat, a környezetvédők bírálták a koalíciót a szerintük rövidlátó politikák miatt.

A kormány bejelentése szerint egy olyan klímaváltozási terven dolgozik, amely több fa ültetését, a megújuló energiaellátás növelését és a kibocsátás csökkentését célzó csúcstechnológiába való befektetést foglalja magában. A kormány megígérte azt is, hogy kivonja a mezőgazdaságot a kibocsátáskereskedelmi rendszerből. A mezőgazdasági kibocsátásokat 2030-tól továbbra is megadóztatják, de a „jelentős természeti területek” védelmére vonatkozó szabályokat felfüggesztik a biológiai sokféleség támogatása érdekében.

Megosztás

További híreink

Sertéséleteket menthet a jó vakcinateljesítmény-ellenőrző rendszer

2024.09.14.

Az elmúlt években az ázsiai sertéstartás jelentős kihívásokkal szembesült számos kritikus betegség megjelenése és terjedése miatt. Nevezetesen a 2-es típusú sertéscircovírus (PCV2), amely súlyos gazdasági veszteségeket okozott a 2000-es évek elején, és az afrikai sertéspestis (ASF), amely a 2018-as kínai járvány óta pusztította az ágazatot, továbbra is komoly aggodalomra ad okot.

Növekedés és beltartalom: a LED-fényreceptek jótékony hatása

2024.09.14.

A korszerű üvegházakban és beltéri növénytermesztő létesítményekben egyre elterjedtebb a LED-ek használata. Ez a technológia számos beállítási lehetőséget kínál, azonban ezek teljes körű kihasználásához sok vizsgálat szükséges.

Sokkal drágábban készül a jövőben a Lego: a környezetkímélés érdekében más alapanyagokból gyártják majd

2024.09.14.

A Lego cég bejelentette, hogy 2032-re teljesen lecserélik az ikonikus építőkockák gyártásához használt, fosszilis alapú műanyagokat drágább, megújuló és újrahasznosított műanyagokra

Nincs menekvés, ma, szombaton 7 vármegyére adtak ki figyelmeztetést özönvíz és szélvihar miatt

2024.09.14.

Szombat délutántól a lehulló csapadék mennyisége az ország túlnyomó részén meghaladja a 20 mm-t.

A haszonbérlet szabályairól írt fontos tudnivalókat a MAGOSZ főtitkára

2024.09.14.

A magyar termőföldek több mint 50 százalékát haszonbérlet útján művelik, ezért kiemelten fontos a haszonbérlet szabályainak pontos ismerete.

Új szabályok az importált gyümölcsökkel kapcsolatos vízhasználatról

2024.09.13.

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) az év elején új szabályokat írt elő a betakarítás előtti mezőgazdasági víz felhasználására vonatkozóan, az Egyesült Államokba exportált friss termékek esetében.

Partnerhírek
Partner

Acélcsarnok-építés? Most dupla pályázati segítséget is kaphatnak az állattartók

2024.09.13.

Újra mezőgazdasági célú pályázatok nyílnak 2024 őszén, amelyek ez alkalommal az állattartó gazdaságok versenyképességének fokozását célozzák a termeléshez szükséges eszközök korszerűsítésének vagy éppen építési beruházás finanszírozásával. Az agrárszíntéren igen elterjedt acélcsarnokok utóbbihoz kínálnak, vállalkozásra szabott épületkonstrukciókat. Nézzük a modern acélcsarnokok előnyeit!

Partner

Őszi kalászos gyomirtás? A válasz: Reliance + Silwet Star + Tonivit csomag

2024.09.12.

Az, hogy miért lett fontos a gabonafélék őszi gyomirtása, többtényezős, egyre hosszabb történet. Párat említünk ezek közül a cikkben.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Jász-Nagykun-Szolnok, Tiszaföldvár

MTZ 820

Hitelesített telefonszám

5 300 000 HUF

+ áfa
Jász-Nagykun-Szolnok, Tiszaföldvár

Perard Optium CL SL

Hitelesített telefonszám

35 000 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 2.900 hirdetés 68 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás