Tagjai jelzésének hatására a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara korábban kezdeményezte, hogy a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóipari beszállítók, élelmiszer-nagykereskedők, illetve az erdőgazdálkodók is felvehessék a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt. A kamatmentes gyorskölcsön lehetősége a hitelprogram kedvezményezetti körének kibővítésével most számukra is lehetővé vált, amennyiben megfelelnek bizonyos feltételeknek.

Módosultak a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram igénybevételének feltételei. A meghatározott tevékenységeket végző vállalkozásokon kívül már azok is felvehetik a hitelt, akiknek a 2020. évi árbevétele minimum 30 százalékkal alacsonyabb volt, mint a 2019. évi, de a tavalyi árbevételük a 100 millió forintot nem haladta meg. További feltétel, hogy a 2020-ra vonatkozó tárgyévi éves átlagos állományi létszámuk nem volt nagyobb 25-nél. Továbbá a tavalyi évre teljes, lezárt beszámolóval rendelkeznek.

Még több élelmiszeriparhoz és erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó cég kérheti a 10 millió forintos kamatmentes gyorskölcsönt - Fotó: Magro.hu, CSZS, Békésszentandrás

Élelmiszerkereskedők, beszállítók és erdőgazdálkodók is kaphatják

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara korábban kezdeményezte, hogy a vendéglátóegységeket érintő korlátozások miatt nehéz helyzetbe került beszállítók, élelmiszer-nagykereskedők, illetve a járvány kedvezőtlen gazdasági hatásait szintén elszenvedő erdőgazdálkodók is részt vehessenek a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogramban. A program módosításának köszönhetően így már azok a vállalkozások is igényelhetik a hitelt – amennyiben megfelelnek a fenti feltételeknek –, melyek árbevételére jelentős hatással volt a koronavírus-járvány, de tevékenységüket nem fedik le a programban meghatározott TEÁOR-kódok. Ez jelentős segítséget nyújthat az érintett ágazati szereplők számára a talpon maradáshoz szükséges források biztosításához.

Ezek a kamatmentes gyorskölcsön felvételének feltételei

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön nulla százalékos kamatozással, 100 százalékos előleggel, fix 10 éves futamidővel, önerő nélkül és 3 év türelmi idővel igényelhető az országszerte megtalálható MFB Pontokon. Az összesen 100 milliárd forintos hitelkeretből a vállalkozások ügyletenként 1 millió és 10 millió forint közötti összeget igényelhetnek bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáshoz szükséges készletek finanszírozására.

A kölcsönfelvevők köre

Azon mikro-, kis- és középvállalkozások, egyesületek amelyek

  • devizabelföldinek minősülnek
  • Magyarország területén székhellyel, telephellyel rendelkeznek
  • gazdaságilag potenciálisan életképesek, azonban nem, vagy nem megfelelő mértékében jutnak finanszírozási forrásokhoz
Gazdálkodási formakód szerint:
  • 113 Korlátolt felelősségű társaság
  • 114 Részvénytársaság
  • 116 Közkereseti társaság
  • 117 Betéti társaság
  • 121 Szociális szövetkezet
  • 123 Iskola szövetkezet
  • 129 Egyéb szövetkezet
  • 142 Európai szövetkezet (SCE)
  • 228 Egyéni cég
  • 231 Egyéni vállalkozó
  • 521 Sportegyesület
  • 529 Egyéb egyesület
  • 572 Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
A kölcsönt 
  • a megadott TEÁOR (egyéni vállalkozók esetén annak megfelelő ÖVTJ kód) szerinti főtevékenységet végző VAGY
  • a következő feltételeknek megfelelő
  • teljes évi lezárt beszámolóval rendelkezik, melynek árbevétele nem nagyobb, mint 100 millió forint
  • évi árbevétele minimum 30%-kal alacsonyabb, mint az előző évben
  • évi átlagos állományi létszáma nem nagyobb, mint 25 fő

vállalkozások, egyesületek non-profit Kft-k igényelhetik. A TEÁOR szerinti igénylőknél a főtevékenységnek már 2019.01.01-től szerepelnie kell a cégkivonatban illetve Egyéni vállalkozói nyilvántartásban, egyesületek esetén a nyilvántartást vezető bíróság által kiadott kivonatban (A 2019. évben alapított igénylők esetében az alapítás dátumától). A kölcsönt KATA adózású vállalkozások is igényelhetik.

Megosztás

További híreink

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partner

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

2024.07.04.

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata

2024.07.04.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata, érdemes figyelni a szabályokra és a környezetre.

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás