Hirdetés
Megérkezett Magyarországra a sötétlila YOOM paradicsom
Hazánkban is megkezdődött a YOOM paradicsom termesztése és forgalmazása. A következő hónapokban mintegy 300 ezer csomag kerül a különleges színű termésből a boltokba. A YOOM könnyen felismerhető különleges sötétlila színéről és édes-savanyú zamatáról, amely umami ízű. Az umami egy aminosav, amely más molekulákkal együtt fokozza az ízlelőbimbókra gyakorolt élményt. Sötét színéért az antocianin felel, amely vízben oldódó természetes pigment. Továbbá gazdag karotinoidokban is, amelyek erős antioxidánsok és segítenek leküzdeni a fáradtságot. Ehhez nagy adag C-vitamin, magnézium és kálium társul.
Vállalatunk zöldségvetőmag divíziója élen jár a zöldségfajták nemesítésében. A munkatársaink elkötelezettek az innováció iránt és azon dolgoznak, hogy a termelő partnereinken keresztül egészséges és ízletes zöldségek kerüljenek a fogyasztókhoz. Ennek az innovatív közös munkának az eredménye a YOOM paradicsom - mondta Antal Gyula, a Syngenta zöldségfélék üzletág-vezetője.
![](/public/agronews/an_article_inner/5607/02c785bc622503e69f51b49a7f89861a_1.jpeg)
Békés és Csongrád-Csanád megyékben terem a magyar YOOM paradicsom
A Magyarország déli részén, a Trivega Kft. orosházi és forráskúti kertészetében termő YOOM a tervek szerint mintegy 300 ezer - fenntartható erdőgazdaságok alapanyagaiból készült - csomagban kerül a fogyasztókhoz 2021-ben. A paradicsomot a szakemberek korszerű üvegházban termelik, amelyet geotermikus energiával fűtenek. A növények természetes közegben fejlődnek, a káros betegségektől és rovaroktól biológiai növényvédelemmel óvják meg azokat.
Hirdetés
A közlemény szerint a YOOM paradicsom tavaly elnyerte a Fruit Logistica Innovációs Nagydíját, amely az egyik legrangosabb szakmai elismerés. A brüsszeli Taste Institute pedig a legmagasabb, három csillaggal díjazta a különleges színű paradicsom ízét, amely így megkapta a „Superior Taste Award” díjat. Belgiumban pedig az Év Terméke lett zöldség kategóriában. Antal Gyula arról is beszélt, hogy hazánkon kívül több mint 20 országban, többek között Hollandiában, Spanyolországban, Franciaországban, Dániában, Belgiumban és Németországban is forgalmazzák. Ezen országok közül szinte valamennyiben helyben termesztik a gazdálkodók, ezáltal rövidülnek a szállítási útvonalak, az üzletek polcaira pedig mindig frissen szedett paradicsom kerülhet.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják
2024.07.01.Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.
Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma
2024.07.01.A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatSolis 50 RX kabinos 12fokozat
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
12 000 000 HUF
+ áfaHirdetés
Hirdetés