A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága a Közös Agrárpolitikából és a nemzeti költségvetésből biztosított agrártámogatások felhasználásának rendjéről szóló 54/2023. (IX.13.) AM rendelet 68. § (1) bekezdése alapján közzé tette az „Ökológiai gazdálkodás támogatása” című (KAP-RD20-1-24 kódszámú) pályázati felhívást.

A támogatási kérelmek benyújtására 2024. november 25. és 2024. december 23. között van lehetőség. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 64 milliárd Ft, vissza nem térítendő támogatás keretében.

repceföld
Fotó: Pixabay

A támgatás célja többek között az üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentése és a szénmegkötés fokozása révén hozzájárulás az éghajlatváltozás mérsékléséhez és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodáshoz, valamint a fenntartható energia előmozdításához.

Ki nyújthat be támogatási kérelmet? 

Jogosultsági feltételeknek megfelelő mezőgazdasági termelők.

Milyen tevékenységek támogathatóak?

Konvencionális területek ökológiai művelés alá vonása, illetve az ökológiai művelésbe vont területeken a gazdálkodási mód fenntartása.

Mennyi a művelet végrehajtására rendelkezésre álló időtartam?

A művelet végrehajtására rendelkezésre álló időszak, azaz a kötelezettségvállalási időszak 2025. január 1. napjától 2029. december 31. napjáig tart.

A művelet Magyarország teljes területén valósítható meg és várhatóan5 ezer művelet kap majd támogatást.

A felhívás forrását az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Megjelent az „Ökológiai gazdálkodás támogatása” című pályázati felhívás

2024.10.22.

A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága a Közös Agrárpolitikából és a nemzeti költségvetésből biztosított agrártámogatások felhasználásának rendjéről szóló AM rendelet alapján közzé tette az „Ökológiai gazdálkodás támogatása” című pályázati felhívást.

A rossz termés ellenére sem drágul a kukorica a KITE szakembere szerint

2024.10.22.

A rossz hazai termés ellenére nem számít a kukorica árának emelkedésére a közeljövőben Kovács István, a KITE terménykereskedelmi üzletág-igazgatója.

Csapadékmentes napok és hűvös éjszakák – hétfőig kitart a jó idő?

2024.10.22.

A következő hét napban többnyire napos, csapadékmentes idő várható, helyenként köd és pára képződik, ami napközben fokozatosan feloszlik. A hőmérséklet napközben 14-21°C között alakul, éjszakánként pedig akár 2°C alá is hűlhet a levegő a fagyzugos területeken.

Könyök- és ujjtörést okozott az emberre támadó medve Erdélyben

2024.10.22.

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében vasárnap, a férfi a fején és végtagjain sérült meg.

Ez az apró bogyó a kulcsa a hosszú életnek – ismerje meg Ön is

2024.10.21.

A csipkebogyó, más néven vadrózsa termése, az egyik legértékesebb vadon termő gyógynövény, amely rendkívül gazdag C-vitaminban, antioxidánsokban és egyéb bioaktív vegyületekben. Ez a gyümölcs nemcsak az immunrendszer támogatására hasznos, hanem hozzájárul a bőr egészségéhez, a gyulladások csökkentéséhez és egyes krónikus betegségek megelőzéséhez is.

Tartsa távol a zsizsikeket örökre a kamrából – 6 egyszerű tipp, amit nem is sejt!

2024.10.21.

A zsizsik apró kártevő, amely számos háztartási és kertészeti problémát okozhat. Az interneten sok kérdés merül fel ezzel a rovarral kapcsolatban, különösen a tárolt élelmiszerek és növények vonatkozásában. Összegyűjtöttünk hat gyakori kérdést, amelyek az embereket érdeklik a témában.

Partnerhírek
Partner

Kond-Coop Kft. – „Gazdáktól, Gazdáknak”

2024.10.18.

A 7. Kirovec Nap középpontjában maga a gazda, a gazdálkodó ember állt. A Kond-Coop szakmai eseményén nagy hangsúlyt fektettek a gazdák véleményeinek és tapasztalatainak megosztására.

Partner

A Corteva a Bábolnai Gazdanapokon bemutatta a tavaszi hibridkukorica-kínálatát

2024.10.17.

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat bemutatta tavaszi Pioneer® kukoricahibridek kínálatát az idén 37. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon. A mezőgazdasági szakkiállításon a vállalat szakértői készséggel álltak a termelők rendelkezésére és segítettek a hibridválasztással kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 104 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás