Szerdán többnyire erősen felhős, illetve borult lesz az ég, az éjjel képződött pára- és ködfoltok reggel fokozatosan megszűnnek. Délelőtt helyenként, késő délután, estefelé egy hidegfront hatására a Dunántúlon már több helyen várható eső, zápor, ott egy-egy zivatar is előfordulhat, de utóbbira a Duna–Tisza-köze déli részén is van kis esély – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű, késő este 12–17 fokra van kilátás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki, néhol zivatar, villámlás, esetleges jégeső veszélye miatt, néhol a tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek.

Csütörtök hajnalban marad a felhős idő, és már a Dunától keletre is többfelé kell esőre, záporra készülni, kis eséllyel néhol az ég is megdörrenhet. Hajnaltájt nyugat felől szűnni kezd a csapadék. Néhol párássá válhat a levegő. A szél a Dunántúlon északnyugatira fordul és hajnaltól egyre nagyobb területen megélénkül. A minimumok általában 12 és 16 fok között alakulnak, de a hidegre érzékeny területeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Csütörtök délelőttől északnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon estig még inkább felhős idő lesz a jellemző. Ugyanakkor estétől nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik. A nap első felében többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, délután már főleg a Dunától keletre valószínű csapadék, majd estétől ott is egyre többfelé megszűnik. A déli szél egyre többfelé északira, északnyugatira fordul, és sokfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. A maximum hőmérséklet 14, 20 fok között alakul.

Pénteken változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Általában nem valószínű csapadék, de főleg a keleti megyékben nem kizárt egy-egy jelentéktelen zápor. Hajnalra pára-, ködfoltok képződhetnek. A keleti, délkeleti szél a Kisalföldön megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet délkeleten 9, 13, másutt 2 és 9 fok között alakul. A délutáni órákban 17, 22 fok várható.

Szombat hajnalban, reggel számítani kell pára-, illetve ködfoltokra. Ezek napközben megszűnnek, a ködből szakadozott felhőzet képződhet, emellett fátyolfelhők is lesznek. Ugyanakkor az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Általában száraz idő várható, de az északkeleti megyékben nem teljesen kizárt egy-egy futó zápor. A déli, délkeleti szél napközben megélénkül, a Fertő térségében meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 12, a csúcsérték 17 és 23 fok között alakul.

További híreink

A Duna-Tisza és a Maros-Körös közén kritikus szintet ért el az aszály

2024.07.12.

Különösen az ország középső területein fokozódik az aszály, a nyári növényeknek sürgősen esőre lenne szüksége. Márpedig erre a következő hét végéig kicsi az esély, csak elszórt záporok alakulhatnak majd ki. A forróság pedig tovább fokozódik, mérséklődés majd a jövő hét második felében lehet.

Brutális, az ország több pontján 40 fokot meghaladó hőséget hoz a hétvége

2024.07.12.

Az ország nagy részén lfokozódik a már így is forró helyzetet a következő napokban - csupán az északnyugati országrészben lehet árnyalatnyival visszafogottabb meleg, ott is inkább csak a határhoz közeli tájakon.

Engedélyezte az EB a géntechnológiával módosított kukorica élelmiszerként és takarmányként való felhasználását

2024.07.12.

Az Európai Bizottság két, géntechnológiával módosított kukoricafajta élelmiszerként és takarmányként való felhasználását engedélyezte.

A magyar EU-s elnökséggel új esély nyílik a gazdák hatékonyabb képviseletére

2024.07.11.

Az élelmezésbiztonság megőrzése érdekében hazánk európai uniós elnöksége során a gazdabarát, a válságálló, a versenyképes, a fenntartható és a tudásalapú európai mezőgazdaság megteremtéséért fog dolgozni.

Fontos növényvédelmi kérdésekre válaszoltak a NAK szakértői

2024.07.11.

A drónok és más precíziós technológiák forradalmasítják a növényvédelmi folyamatot, és potenciálisan csökkenthetik a növényvédőszer-használatot is.

Mától csökkent a gázolaj ára

2024.07.11.

Csütörtöktől csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára, literenként bruttó 4 forinttal kerül majd kevesebbe. A benzin beszerzési ára most nem változik

Partnerhírek
Partner

Nem Nagy Testvér a távsegítség - sokat várnak a szervizesek a precíziós mezőgazdasági szolgáltatástól az AGROTEC Magyarország Kft.-nél

2024.06.25.

A MyPLM Connect szolgáltatással ellátott New Holland traktorokhoz, kombájnokhoz már több mint egy éve elérhető Magyarországon az új gépállapot-felügyeleti rendszerként a Control Room szolgáltatás, ami újraírja az üzemben tartás szabályait. A hivatalos magyar márkakereskedő AGROTEC Magyarország Kft. komáromi központjából munkaidőben felügyelt rendszerrel ugyanis számtalan bosszantó probléma, ami eddig külön kiszállást, EST diagnosztikai laptoppal traktorban töltött hosszú órákat igényelt a szervizesektől, mára távolról, online is orvosolhatóvá vált. Az olyan tapasztalt szakemberek, mint Szűr Gábor, a Komáromi Területi Központ területi műszaki vezetője szerint az előnyök már most is komolyak, pedig még csak belekóstoltunk a rendszer lehetőségeibe.

Partner

ÁTK, kertészeti, erdészeti és precíziós kivitelű traktorok a SOLIS-tól

2024.05.26.

Egy igazán multifunkcionális traktorokat hozott a magyar piacra az ODISYS. A megfordítható kormányzás lehetőségét is biztosító erőgépek használatával nincs többé kitekeredett nyak és testtartás, legyen az a munka akár targoncázás, szár és nyesedékzúzás, de akár árokásás. Hernek Zoltán, a cég tulajdonos-ügyvezetője mutatta be nekünk.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 100 hirdetés 42 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás