Az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának támogatásait tartalmazó magyar honlapon közzétették a módosított menetrendet, mely alapján a gazdálkodók jobban és pontosabban tervezhetik meg az elkövetkezendő időszakot. A pályázatok és a támogatások ütemezése sokat segít a sikeres tervezés megvalósításában.

Több pályázat már megjelent, számos másik támogatási lehetőség igénylésének kezdete pedig még ezután várható - írta az EMVA.

Tervezhetnek a gazdák: az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának támogatásait tartalmazó magyar honlapon közzétették a módosított menetrendet
Tervezhetnek a gazdák: az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának támogatásait tartalmazó magyar honlapon közzétették a módosított menetrendet

A KAP Nemzeti Irányító Hatóság a Bizottság (EU) 2022/129 végrehajtási rendelete alapján közzéteszi a tervezett pályázati felhívások benyújtására vonatkozó határidők ütemtervét. Az ütemterv PDF formátumban itt érhető el.

A már megjelent pályázatok között érdemes megnézni a következőket:

Az elkövetkezendő időszakban megjelenő pályázatok, valamint azok beadásának tervezett kezdő és záró időpontja a következő:

  • Díszkertészeti ágazat kisvállalkozásainak támogatása 2024. IV. negyedév – 2025. II. negyedév
  • Állattartó telepek fejlesztésének támogatása 2024. IV. negyedév – 2025. II. negyedév
  • Állattartó telepek megújításának támogatása 2024. IV. negyedév – 2025. II. negyedév
  • Öntözésfejlesztési és vízfelhasználás hatékonyságát javító mezőgazdasági üzemen belüli komplex beruházások támogatása 2024. IV. negyedév – 2027. III. negyedév
  • Öntözésfejlesztési és vízfelhasználás hatékonyságát javító mezőgazdasági üzemen belüli beruházások támogatása 2024. IV. negyedév – 2027. III. negyedév
  • Vízfelhasználás hatékonyságát  javító mezőgazdasági öntözési közösségek támogatása 2024. IV. negyedév – 2027. III. negyedév
  • Erdészeti gép- és eszközbeszerzés támogatása 2025. I. negyedév – 2027. IV. negyedév
  • Gazdaságátadás és gazdaságátvétel támogatása 2025. I. negyedév – 2025. IV. negyedév
  • Fiatal mezőgazdasági termelők elindulásának és beruházásainak támogatása 2024. IV. negyedév – 2025. I. negyedév
  • Mezőgazdasági termelők tevékenységének diverzifikációjának támogatása 2025. I. negyedév – 2025. IV. negyedév
  • Mezőgazdasági üzemek digitális átállásának támogatása 2025. I. negyedév – 2025. III. negyedév
  • Kertészeti üzemek technológiai fejlesztésének támogatása 2025. I. negyedév – 2025. III. negyedév
  • Terménytisztítók, tárolók, szárítók, vetőmagüzemek fejlesztésének támogatása 2025. II. negyedév – 2025. III. negyedév

További híreink

Hatalmas – tízszeres! – költségcsökkentést ígér az új, chlorella alapú baromfitakarmány-adalékanyag

2024.09.08.

Az oroszországi Penza Állami Egyetem tudóscsoportja által kifejlesztett új Chlorella S-2019 törzs ígéretes lehetőséget jelent a takarmány-antibiotikumok helyettesítésére és a termelési költségek csökkentésére. A termékről azt mondják, hogy „tízszer olcsóbb” a szintetikus antibiotikumokhoz és azok általános alternatíváihoz képest.

Ne rontsa el a gyümölcsfák nyári végi gondozását

2024.09.08.

A nyár végén és kora ősszel számos fontos teendő vár a kertészekre. Korábban a gyümölcsfák lombjának megóvása a kórokozók elleni védekezést jelentette, hogy a levelek az őszi lombhullásig megfelelően működhessenek. Az idei aszály miatt azonban már az öntözés is létfontosságú a lomb megtartásához.

Földgázból takarmányfehérje – elindult az üzem Oroszországban

2024.09.08.

Az orosz Biopractica cég gázból fehérjét termelő üzemet indított a Kirov régióban, Moszkvától 650 km-re keletre. Bár az orosz takarmányiparnak ez az ágazata az elmúlt években elmaradt a fejlődéstől, a kilátások biztatóak, mivel a jövőbeni termelési volumen egy részét már lekötötték kínai cégek.

Az egészségtudatos fogyasztók adnak lendületet az aszalt gyümölcsök piacának

2024.09.08.

A ResearchAndMarkets.com jelentése szerint a szárított gyümölcsök piaca a 2023-as 10,98 milliárd dollárról 2024-re 11,60 milliárd dollárra nő. A piac az előrejelzések szerint 2030-ra eléri a 16,20 milliárd dollárt, az összetett éves növekedési ütem pedig az 5,70%-ot.

A szeptemberi kertészkedés kihívásai az elhúzódó nyár hatásai közepette

2024.09.08.

Szeptember beköszöntével a kertészek hagyományosan hűvösebb hőmérsékletet és az ősz megnyugtató ritmusát várják. Az elmúlt években azonban észrevehető változás történt. Úgy tűnik, hogy a nyarak meghosszabbítják tartózkodásukat, a meleg napokat és a korlátozott csapadékot jócskán áthozzák az átmeneti időszakba.

Kiskerti vetés szeptemberben: több zöldségnek is jó most az alkalom

2024.09.07.

A szeptemberi ültetés azért jó ötlet, mert így tavasszal hamarabb lesz termésünk és időt takaríthatunk meg a tavaszi ültetések idején.

Partnerhírek
Partner

Megbízhatóság és hatékonyság a Pantera 40EC-vel ősszel is

2024.09.06.

A kombájnok rostaaljából kikelt, zöld sávokban megjelenő gabona árvakelés a gyenge kelő repcét teljesen kiszoríthatja, elpusztíthatja. A Pantera 40 EC hatékony megoldás lehet.

Partner

Hány aszályos év kell még, hogy a gondolkodás megváltozzon?

2024.09.05.

Dunapatajon tartotta idei szakmai napját a Kukorica Kör Egyesület, ahol a jelenlévő gazdálkodók az agrárium elismert képviselőinek előadásait hallgathatták meg impozáns környezetben augusztus végén.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren

Magro.hu Piactér

Több mint 2.800 hirdetés 38 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás