Hirdetés
Miért kerüli a magyar a nyulat?
Hirdetés
A 80-as, 90-es években nagyon sokan foglalkoztak itthon nyúltenyésztéssel és abban az időben sokan fogyasztották is a nyúlhúst. Mára viszont nem túl sűrű vendége a családok asztalának, pedig az unióban nyúltenyésztésben vezető helyen vagyunk, exportban meg pláne.
Ahogyan arról már írtunk, a gombafogyasztás nem eléggé elterjedt szokás hazánkban, ezért kampány indul júniusban a csiperke és a laska népszerűsítéséért. Nos, úgy tűnik, kampányokból nem lesz hiány, ugyanis a nyúlfogyasztás is vergődik jelenleg az országban, így ezt is népszerűsíteni kívánják az illetékesek.
Pedig lenne mit enni, ugyanis annyi nyulat termelünk, hogy Európában a legnagyobb nyúlexportőrnek számítunk. A belföldi nyúlfogyasztásunk viszont alig éri el évente a 3 dekagrammot fejenként. Ezzel európai szinten Magyarország a sereghajtó. Csak viszonyításképpen, a többi országban akár a 2 kilogrammot is meghaladja ez az érték. Nem is csoda, hogy sokan fogyasztják külföldön a nyúlhúst, élettani hatásai ugyanis rendkívül pozitívak.
Mivel egyre többeket érdekel itthon is az egészséges életmód, így várhatóan a jövőben szélesebb körben el fog terjedni a nyúlhús, ugyanis más, népszerű húsfélékkel összehasonlítva alacsonyabb a koleszterintartalma és igen zsírszegény. Emellett nagy mennyiségben tartalmaz könnyen emészthető fehérjéket, amely alkalmassá teszi, hogy diétás étrenden élők, kisgyermekek és idősek is fogyaszthassák.
A promóciót elsősorban azzal a céllal szervezik, hogy minél többen megismerjék a nyúlhús fogyasztásának előnyeit, valamint elkészítésének változatos módjait.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják
Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.
Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma
A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatSolis 50 RX kabinos 12fokozat
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
12 000 000 HUF
+ áfaHirdetés
Hirdetés