Hirdetés
Mindezekre kiváló a citrom
Hirdetés
Még mindig tél van, így a gyümölcskínálatban a boltok polcain még a citrusfélék dominálnak. Narancs, mandarin, grapefruit és citrom, ebből áll paletta. A citromot általában tea ízesítésére és néhány étel ízesítésére használjuk, pedig egy sor más célra is használhatjuk még fel ezt a fanyar ízű citrusfélét.
Saláták kiváló ízesítője
Ha saláta, akkor ecet – mondja az egyszeri háziasszony, pedig ez nem így van. A citrom leve tökéletesen képes helyettesíteni az ecetet, így kitűnő ízesítője lehet salátáknak. Ezen kívül még akár a főzelékeket is savanyíthatjuk vele.
Hús és hal is jóban van a citrommal
Az már-már köztudott, hogy a halak ízét a citrom mesterien képes előhozni. Azonban azt, hogy citrommártást a húsok mellé is bátran kínálhatunk, sokan nem tudják. Pedig a citrom a húsok ízét is képes kiemelni. Főleg, ha csípős a hús, a pikáns ízeket ugyanis méginkább képes intenzívvé tenni.
Süteményekből se spóroljuk ki!
A süteményekbe nem kifejezetten a citrom levét, inkább az intenzív ízű és aromájú héját használhatjuk fel. A citrom héjának felhasználásakor ügyeljünk arra, hogy bio citromot használjunk, nehogy valamilyen vegyszer kerüljön a süteménybe a citrom héjával. Amennyiben erre nincsen módunk, a bolti citromot áztassuk pár percig forró vízbe, majd törölgessük át alaposan.
![](/public/agronews/an_article_inner/13132/b3355d8d864587b0d2998a9ec53c7ec0_1.jpeg)
Ha csak pár csepp citromlére van szükségünk, egy hurkapálcával fúrjunk lyukat a citromba, a lyukon keresztül csepegtessünk citromlevet a süteménybe, majd a hurkapálcát szúrjuk vissza a citromba. Így a citrom nem romlik meg gyorsan, nem szárad ki.
A reszelt citromhéjat tartósíthatjuk is, így mindig kéznél lesz, ha éppen sütni támad kedvünk. A lereszelt citromhéjat rétegezzük egy kisebb, zárható befőttesüvegbe kristálycukorral, amíg az üveg meg nem telik. Minden sort jól tömörítsünk össze, nyomkodjunk le. Zárjuk le, és hagyjuk állni legalább 7–10 napig. Utána már ízesíthetünk vele.
Ön tudta?? |
Egy átlagos méretű citromból 2,5 evőkanál citromlé nyerhető ki, valamint egy evőkanál héjat használhatunk fel belőle. |
Forrás: vasarnap.ujszo.com
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják
2024.07.01.Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.
Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma
2024.07.01.A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatSolis 50 RX kabinos 12fokozat
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
12 000 000 HUF
+ áfaHirdetés
Hirdetés