Hirdetés
Minőségi füstölt hússal kaszálhatnak nagyot az állattenyésztők
Hirdetés
A közelgő húsvét a füstölt hús gyártóinak az év kiemelt időszaka. Ezekben a hetekben értékesítik ugyanis a legnagyobb mennyiségben terméküket. Idén elsősorban a minőségi, prémium kategóriás füstölt árut gyártók húzhatják a legnagyobb hasznot az ünnepből.
Árérzékeny nép a magyar – hallható már évek óta ez a mondás, idén azonban ez a tétel megdőlni látszik a füstölt termékek piacán. Ahogy egyre inkább közeleg a húsvét, az emberek elkezdik beszerezni a füstölt sonkát, kolbászt, amely az ünnepi asztalokra kerül majd a hosszú hétvége során. Megfigyelhető ugyanakkor, hogy a már említett árérzékenység kezd eltűnni a füstölt húsok piacáról és egyre többen keresik a minőségi, ám drágább termékeket.
![](/public/agronews/an_article_inner/11679/45df4e821095dc7baa8e419a40c770e1_1.jpeg)
Az agrotrend.hu szerint a húsvét előtti néhány hétben igencsak felpezsdül a füstölt termékek piaca. Átlagosan 6000 tonna fogy ezekből a termékekből ebben az időszakban, ami mintegy 8 milliárd forintos bevételt ad a kereskedőknek és a gyártóknak. Kell is a nagy bevétel a füstölt termékeket gyártóknak és forgalmazóknak, éves eladásaik 70 százalékát ebben a néhány hétben bonyolítják le, révén, szezonális termékekről van szó.
Nem csak a prémium, hanem az átlagos minőségű termékek esetében is látható némi áremelkedés. Ennek oka, hogy akár 100 forinttal is drágulhatott az elmúlt hónapokban egy kiló füstölt hús alapanyag-költsége, valamint a kötelező béremelések is a termékek árán látszódnak meg először. Idáig úgy tűnik, hogy az átlagtermékek esetében néhány százalékos, míg a prémium termékek esetében akár 10 százalékos is lehet az áremelkedés idén.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják
2024.07.01.Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.
Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma
2024.07.01.A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatMultiva DiscMaster 400H+ tárcsa, félig függesztett, acéllemez hengerrel
10 675 000 HUF
Multiva DiscMaster 400+ tárcsa, függesztett, csőpálcás hengerrel
7 400 000 HUF
Hirdetés
Hirdetés