Szokásához híven Bábolnán is kitett magáért a Fliegl, szép kínálattal érkeztek a Bábolnai Gazdanapokra. A Magro.hu stábját a Fliegl Abda Gépgyártó Kft. cégvezetője, Ackermann Tamás vezette körbe a termékek között. A szakember beszélt a kiállított munkaeszközökről és köztük a szezonális termékekről is. Magyarország szerencsés helyzetben van, mert a Fliegl bálaszállító, a billenőskocsi és a tartálykocsi mind Abdán készül – hallhattuk tőle. Nagy örömünkre ezek a pótkocsik és szállítási eszközök nagyon kelendőek a gazdák körében. Annyi a hazai megrendelés, hogy aki nem kéri idejében a gyártást, azt sajnos a megnövekedett igények miatt idén már nem tudjuk kiszolgálni. Ackermann Tamás szerint ezért az érdeklődő gazdáknak érdemes már most, októberben kiválasztani a vásárolni kívánt gépeket, adaptereket és vontatmányokat, hogy ne decemberben, a földalapú támogatások megérkezésekor kelljen kapkodni a gépvásárlással. A kereskedőknek pedig fontos, hogy a várható téli roham előtt feltöltsék a készleteket. Elsőként a kis, egytengelyes kocsit mutatta be, ami a kommunális szektor eszköze. Főleg az önkormányzatok és a kisebb telepi munkákra pótkocsit használó gazdálkodók keresik. A DK 180-as 18 tonna össztömegű pótkocsi a magyar piac egyik legkeresettebb eszköze, ebből adják el a legtöbbet Magyarországon.
Fliegl stand a Bábolnai Gazdanapokon
A két évvel ezelőtti Bábolnai Gazdanapokon díjat nyerő ágvágó pedig - a cégvezető szerint - akkor segít igazán a gazdáknak, amikor a földhivatali bejegyzés szerinti és a támogatás dokumentumaiban szereplő földterület mérete nem egyezik. Emiatt pedig nem felel meg a terület alapú támogatás elszámolásához a műholdas felvételeken látszó kép a területre belógó ágak miatt. Ezzel a géppel hatékonyan lehet azokat eltávolítani.
Fliegl WoodKing Classic ágfűrész – 3 lappal. Az ágvágó adapter teleszkópos rakodóval vagy homlokrakodó egységgel szerelt traktorral üzemeltethető.
Itt nézheti meg működés közben:
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=lRKaQ-MTDhQ[/embedyt]
Kerek bála lerakó és szállítóeszköz
A bálaszállítók is egy nagy piaci szegmenst fednek le. A horganyzott rendszeren speciális platóprofil, továbbá a rakományrögzítésre az oldalprofilba süllyesztett pontok vannak, illetve süllyesztett rakományrögzítő pontokat, kengyeleket szereltek fel rájuk, hogy minél inkább megfeleljenek a gazdák bálaszállításhoz kapcsolódó igényeinek. [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=eQufprqfyGw[/embedyt]
A vontatmányokat a gazdák igényeihez igazítják
A 9,2 méter hosszú, 1,2 méteres kihúzható résszel rendelkező kocsikat különböző kivitelben készítik, a felhasználáshoz igazítva. A közúti használatra keskenyebb gumikkal, a többet a földeken lévő kocsikat szélesebb gumikkal szállítják.
Egy 9,2 méteres bálaszállító kocsin az ADS trágyaszóró
Megnéztük még az ADS típusú letoló kis trágyaszórót, ami a láncos szórók helyettesítésére szolgálhat. Ez a vontatmány ott megfelelő, ahol a láncos rendszer kopás utáni sűrű meghibásodása okoz gondot. Ez a hiba az ADS-nél nem léphet fel, mert láncrendszer nincs benne, a hidraulika tolja le a rakományt a szóróhengernek.
Ackermann Tamás szerint ez jellemzően a kisebb gazdák eszköze. Akár az MTZ kategóriával is vontatható trágyahordó.
Nincs gyenge, csak könnyű traktor
A TDK 160 típusú pótkocsinál a támaszsúlyos eszközöket helyezik előtérbe, Bábolnán a 16 tonna össztömegű, tandemtengelyes kocsi a rossz talajviszonyok között, főleg az őszi betakarításnál, csapadékos körülmények között kiváló választás. Hiszen míg a forgózsámolyos kocsik mozgásával ilyen esetekben nagy gondok is előfordulhatnak, a gépkapcsolat elakad, beássa magát a sárba. De a támaszsúly használatával kiderül, hogy nincs gyenge, csak könnyű traktor.
Bábolnára is több pótkocsi-típust vitt ki a Fliegl
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=NBGh1vjvkks[/embedyt] A tandemrendszerrel a traktor súlyát a rakománnyal növeljük, ezzel nagyobb hasznos terhet lehet rosszabb körülmények között mozgatni. A teljesítmény pedig a forgózsámolyoshoz hasonlít - mondta Ackermann Tamás.
Nagy segítséget jelentenek a szállításban a Fliegl pótkocsijai
Az állattenyésztés húzógépe, a permetezés kiszolgálója
A Fliegl tartálykocsikat főleg két célra készítik: az egyik a hígtrágya szállítása, a másik a permetezőgépek vízzel való kiszolgálása. A Bábolnán kiállított kocsi kis gazdaságokban trágyahordásra, nagyoknál pedig a permetező kiszolgálására alkalmas.
A Fliegl tartálykocsija - fotó: www.fliegl-agrartechnik.de
A kereslet az elmúlt években inkább a permetezéshez való felhasználásra irányult, de a gazdáknak fontos hír, hogy nem csak a nagy, 25 vagy 30 ezer literesek léteznek, hanem a kisebbek is, amivel a permetezőgépeket támogathatják - mondta Ackermann Tamás.

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás