A CropScan 3300H kombájnra szerelt gabonaelemző készülék közvetlenül a kombájnból valós idejű fehérje-, nedvesség-, olaj-, keményítő- és rostadatokat szolgáltat búza, árpa, repce, kukorica, szójabab és más gabonafélék és olajos magvak esetében. A CropScan 3300H kombájnra szerelhető gabonaelemző mostantól a John Deer X9 kombájnhoz is illeszkedik. A CropScanAg az X9-es kombájnhoz tervezett egy új szerelőkészletet.

Az új készlet tartalmaz egy speciális rögzítő konzolt a varrat áthidalására, amely mostantól az X9 tiszta gabonaemelőjének része. Egy extra hosszú optikai kábelt terveztek a – gabonaelszívó külső oldalára felszerelt – CropScan 3300H mintafej és a CropScan 3300H NIR spektrométer összekapcsolására. Utóbbi a kombájn fülkéjében van felszerelve.

A kombájnból származó fehérje- és termésadatok kombinálásával új szántóföldi adatrétegek állnak rendelkezésre, amelyek segítik a gazdálkodókat a termés minőségének és mennyiségének kezelésében (Fotó: Pixabay)

Minden egyes tartálynál vagy tartályrakománynál akár 240 mintát is beolvasnak, ahogy a gabonát vagy olajos magvakat betakarítják. A kombájnból származó fehérje- és termésadatok kombinálásával új szántóföldi adatrétegek állnak rendelkezésre, amelyek segítik a gazdálkodókat a termés minőségének és mennyiségének kezelésében. Ugyancsak segítséget nyújt a következő betakarításnál szükséges változó arányú nitrogéntrágyázási alkalmazások kidolgozásához.

API-kapcsolat

A John Deere X9-es sorozatú kombájn jóval nagyobb, mint a korábbi modellek, és számos változtatással rendelkezik a tiszta gabonaelevátorral kapcsolatban. A CropScanAg (a Brodennel és Chris Hollanddal együttműködve) az X9-eshez illeszkedő új telepítőkészletet tervezett.

A CropScanAg API-kapcsolatot hozott létre a John Deere Operations Centre és a CropScanAg Cloud között. Az API lehetővé teszi a határfájlok automatikus feltöltését a fülkében elhelyezett CropScan 3300H érintőképernyős PC-re. A következő hónapokban a John Deere műveleti központból származó hozamot közvetlenül a CropScanAg Cloudba is fel lehet majd tölteni.

Ennek eredményeképpen a gazdálkodók egyetlen helyen rögzíthetik majd a betakarítás során gyűjtött összes szántóföldi adatot. A CropScan 3300H felhasználói ingyenes portálhozzáféréssel rendelkeznek, így letölthetik az adatfájljaikat.

A CropScanAg N-GAUGE Harvest Manager App és a Nutrient Manager Apps segítségével a gazdálkodók közvetlenül okostelefonjukról vagy táblagépükről tekinthetik meg és kezelhetik betakarítási adataikat. Az N-GAUGE Harvest Manager egy virtuális tárolórendszert biztosít a felhőben, ahol a minőségi, azaz a fehérje-, nedvesség- és olajadatok minden egyes tartály- vagy tárolórakományra vonatkozóan rögzítésre kerülnek. Később is nyomon követhetők, ahogy a gabonaszemek a kombájntól a szántóföldi tárolón át a silóba és a vásárlóhoz kerülnek.

A szántóföldi térképek megtekintése intelligens eszközökön

A gazdálkodók és agronómusaik közvetlenül az okoskészülékükön is megtekinthetik a fehérje, a nedvesség, az olaj, a hozam és tengerszint feletti magasság összes szántóföldi térképét. Az N-GAUGE Nutrient Manager egy olyan fejlett modul, amely saját fejlesztésű algoritmusokat használ az egyes szántóföldek teljesítményadatainak kiszámításához és okoseszközön történő megjelenítéséhez. Ezek a teljesítménytérképek tartalmazzák a fehérje/hozam korrelációt, a nitrogén-, kálium-, foszfor- és kéneltávolítást, a nitrogénfelhasználás hatékonyságát és a vízfelhasználás hatékonyságát.

A tápanyag-kezelő alkalmazásból közvetlenül létrehozhatók a változó adagolású trágyázási előírások, majd a John Deere műveleti központba küldhetők, ahonnan letölthetők a permetezőgépekre, szórókra vagy vetőgépekre.

Jobb nitrogéngazdálkodás

A CropScanAg szerint a kombinált analizátor és a CropScanAg N-GAUGE alkalmazások zártkörű megoldást nyújtanak a John Deere-felhasználóknak a gabonafélék gazdaságon belüli és kívüli kezelésére, valamint a jobb nitrogéngazdálkodás révén a hozam javítására. A műtrágya és a kombájnok növekvő költségei mellett a CropScan 3300H évi 20-30%-os megtérülést kínál.

(Forrás: futurefarming)

További híreink

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Zajlik a szezon, itt az első nyári hónap gépes összefoglalója

2024.07.03.

A gépek témájához kapcsolódóan hoztunk híreket júniusból, hogy egy helyen összegyűjtve is böngészhetőek legyenek a tartalmak.

Már csak néhány napig lehet szavazni a 2024-es Év Szaktanácsadója címre

2024.07.02.

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is keresi az Év Szaktanácsadóját. A cím odaítélésének első lépése a jelöléssel kezdődött.

Bővül a cseh és magyar szövetség: együttműködési megállapodást kötött az Agrofert és a Széchenyi István Egyetem

2024.07.02.

A Széchenyi István Egyetem stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást kötött az Agrofert, a.s. vállalattal Csehország fővárosában, Prágában, a cégcsoport székhelyén.

Megnövelték a Gazdahitel költségvetését Romániában

2024.07.02.

Bővül a romániai Gazdahitel kerete: az eredetileg megszabott 815,5 millió lejről (65 milliárd 200 millió forint)  646 millió lejjel 1461,5 millió lejre, mintegy 116 milliárd 920 millió forintnyira nő a program költségvetése.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás