Hirdetés
Nagy tévedés, hogy a tej a fő kalciumforrás
Hirdetés
A tejnek igen jó a marketingje. A kalcium szóról egyből egy nagy pohár fehér italra asszociálunk. Pedig vannak olyan közismert élelmiszerek, amiben sokkal több kalcium van, mint egy pohár tejben. Lehet, hogy érdemes lenne ezen növények termesztőinek vagy az érintett érdekvédelmi szervezeteknek változtatni a marketingtevékenységükön. Talán a mostaninál jóval nagyobb keresletet generálnának., hiszen a fő kalciumforrás az ő kertjükben található.
Az emberek többsége azt gondolja, hogy a tej élet, erő, egészség és az elsődleges kalciumforrás. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy sok más egészséges étel több kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej? Egy deci tej 120 mg kalciumot tartalmaz. Nézzük, mely élelmiszerek tudják megverni!
Már a gomba is túltesz a tejen, hiszen 100 gramm körülbelül 200 mg kalciumot tartalmaz a rost és a fehérje mellett. A sötét leveles zöldségek, mint a spenót, a mustárlevél és a karalábé szintén nagyon jó kalciumforrások.
A mandula nemcsak az agyat, a memóriát erősíti, hanem nagyon szuper kalciumforrás is. 10 dkg mandula 252 mg kalciumot tartalmaz, emellett rostban és E-vitaminban is gazdag. A földimogyoró megközelítőleg hasonlóan magas kalciummal büszkélkedhet.
Hasonlóan jó eredményeket tud felmutatni a szárított füge is, ami sok kalciumot – fél csészében körülbelül 320 mg van – és rengeteg antioxidánst is tartalmaz. Ám a nyertes mégis a mák, hiszen 100 gramm 1400 mg kalciumot tartalmaz! A fentiek fényében, érdemes lehet átgondolni az említett növények marketingjét és kampányt építeni a erre a kevésbé ismert tényre. Hátha, nagyobb lesz rájuk a kereslet. Cikkünk az Origo.hu anyaga alapján készült.Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják
Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.
Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma
A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatSolis 50 RX kabinos 12fokozat
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
12 000 000 HUF
+ áfaHirdetés
Hirdetés