NAK-munkacsoport létrehozásával segítik a mentes termékek piacának fejlődését
Bővült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiemelt szakmai tevékenysége, megalakult a „Mentes“ termékek munkacsoportja, amelynek célja az előállítók szakmai támogatása és érdekeik képviselete a termékkörök szabályozási környezetének alakításában és fenntartásában, valamint a glutén-, laktóz-, tej- és cukormentes termékek minőségének biztosításában. Hazánkban is egyre több ember szenved gluténérzékenységtől, tejfehérje-allergiától, tejcukor érzékenységtől (laktózintolerancia) és cukorbetegségtől. A táplálkozás sokat számít.
Az egészséges életmód kialakíthatósága miatt elengedhetetlenül fontos, hogy táplálkozási allergiától szenvedők megfelelő diétát tudjanak tartani, amelyhez segítséget nyújtanak számukra a különböző mentes termékek - írta a NAK közleménye.
Az ilyen „mentes” típusú termékek előállítása magas szintű szakértelmet kíván, hisz a vonatkozó jogszabályok, előírások és szabványok mellett a táplálkozástudomány fejlődését is folyamatosan nyomon kell követni a biztonságos és hatékony termékelőállítás érdekében, az élelmiszer összetevők kiválasztásában.
Hirdetés
Változó igényekre jön a válasz
A mentes termékek piaca folyamatosan növekszik és az élelmiszeriparban résztvevő vállalatoknak fel kell készülniük ennek a növekvő igénynek a kielégítésére. Ugyanakkor a mentes termékek piacán is egyre fokozottabb a verseny a fogyasztókért, akik egyre magasabb minőséget és változatosabb termékskálát várnak el - fogalmaztak.
Ebben kíván segítséget nyújtani a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a „Mentes” termékek munkacsoportjának megalakításával, ahol a gyártók, a kereskedők, a kutatók és a szakértők megoszthatják a termék- és a gyártás-technológiai fejlesztési eredményeiket, az innovációk gyártói adaptációját és segíthetik egymást a felmerülő nehézségek kezelésében.
A munkacsoport elősegítheti a szakmai együttműködést és a tudásmegosztást az iparágban tevékenykedő vállalkozások között. Segítséget nyújthat a mentes termékek előállítására vonatkozó legfrissebb tudományos, kutatási eredmények és technológiai fejlesztések megosztásában. Ezáltal javíthatja a termékek minőségét és diverzitását, valamint növelheti azok elérhetőségét a fogyasztók számára.
A munkacsoport működése emellett hozzájárulhat a fogyasztók szakmai alapokon nyugvó tájékoztatásához és edukációjához a mentes termékek összetételéről, gyártásáról, az orvosilag előírt diétába történő beillesztéséről, valamint lehetőséget teremt az ágazatban dolgozó szakemberek számára, hogy szakmai kapcsolatokat építsenek és közösen dolgozzanak a mentes termékek előállításának legjobb gyakorlatainak kialakításán, az élelmiszeripari előírások kidolgozásában és betartásában a mentes termékek esetében - írták.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Baromfi Mintatelep és Látogatóközpont: az Agrofeed új mérföldköve a fenntartható állattenyésztésben
Az Agrofeed Kft. nagy hangsúlyt fektet olyan mintatelepek létrehozására, amelyeken az elvégzett etetési tesztek tapasztalatai alapján hatékonyabb takarmányt tud a partnerei számára ajánlani.
Útmutató a talajmintavételhez, mésztrágyázáshoz és a meszezéshez
Most, a tavaszi vetések betakarítása és az őszi vetések befejezése után ráérősen foglalkozhatunk két, a növénytermesztés hatékonyságát megalapozó, mégis méltatlanul elhanyagolt kérdéssel, illetve azok gyakorlati megvalósíthatóságával. Az egyik a talajmintavétel, a másik a mésztrágyázás és meszezés kérdésköre.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatAMG Pro-tech mikrogranulált talajkondicionáló készítmény (10kg)
12 940 HUF / zacskó
+ áfaTöbb mint 400 hirdetés 89 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés