Miután jól megszedtük magunkat eperrel, és cseresznyével, útnak indulhatunk a levendula földekre. Szedd magad! levendula 2015-ben, ráadásul programokkal is szórakoztatják az érdeklődőket. Azt mindenki tudja, hogy nyugtatólag hat, és elűzi a molyokat a szekrényből. Emellett azonban fokozza a szenvedélyt, gyulladáscsökkentő hatása is van, és kiváló ízt adhat a szörpöknek, csokoládéknak.

A Szedd magad! levendula lelőhelyeket az alábbiakban soroljuk fel. Ahogy más hasonló tevékenységek előtt, itt is ajánljuk, hogy indulás előtt tájékozódjon a nyitva tartásról, és a leszehető növény-állományról. Három szabályt tartsunk be:

  1. Vágóeszközt vigyünk magunkkal!
  2. Kézzel, és nem megfelelő eszközzel levendulát szedni tilos!
  3. Levendulát tőből semmiképp se szedjünk ki, a virág szárát vágjuk meg a kívánt magasságban.

Szedd magad levendula-földek 2015-ben:

Tihany

a bekötőút melletti levendulaültetvény, gödrösi elágazó

Nyitva: 2015. június 13. – július 5., naponta 10-20 óráig

Itt kell megvennünk az úgynevezett arató táskát (többet is, ha szeretnénk), ez az úgynevezett belépőnk. Ezen kívül viszont nem kell fizetnünk. A Levendula Hetek keretében programok is várják az érdeklődőket. Előzetes regisztráció nem szükséges.

Pannonhalma

Apátság, Levendulahetek

Nyitva: 2015. június 26. - július 12., de a levendulaszüret időpontja: július 11-e!

A Pannonhalmi Főapátság Levendulahetek elnevezésű programja a levendula virágzásának és részben aratásának idejével esik egybe. A rendezvény ideje alatt naponta várják kézműves foglalkozásokkal a kicsiket és nagyokat a Gyógynövénykertben. A levendula lepárló műhely a gyógynövényház nyitvatartási idejében naponta ingyenesen látogatható, s minden nap ingyenes vezetések indulnak a gyógynövénykertben. A Viator Apátsági Étteremben levendulával készült étel- és italkülönlegességek kaphatók.

Hőgyész

Levendulafarm

Nyitva: 2015. június 21-én

Negyedik alkalommal rendezik meg a levendulaszüretet Hőgyészen. Az érdeklődők ismeretterjesztő előadások, gyógymasszázs, bemutatók, étel- és italkóstolók, és egyéb programlehetőségek állnak rendelkezésre. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni már csak június 15-ig lehet! A belépődíj 1 csokor saját szedésű levendulát, levendulás süteményt és szörp kóstolót foglal magában. Felnőtteknek 1200 Ft, gyermekeknek 600 Ft, a családi jegy 2500 Ft, de ha megvan a tavalyi belépője, 50% kedvezményt kap az ideiből.

Zagyvaszántó

Heves megye, Romhány Balu Levendula farm

Nyitva: 2015. június 14. 9 órától

A Levendulafarm érdekessége, hogy a szedést egy 1500 Ft-os támogatói jegy vásárlása biztosítja. Ezzel 2 csokor levendula szedhető, ami után 1 tő levendulát a település (Zagyvaszántó) önkormányzatának ajánlanak fel a szervezők, a község virágosítása érdekében.

Fotók: Romhány Balu Levendulafarm (Facebook)

Ha tudomása van egyéb levendula Szedd magad! akciókról, ne habozzon megosztani velünk!

Megosztás

További híreink

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás