Peter-Josef Paffen, a Fendt EME igazgatóhelyettese és az AGCO/Fendt igazgatótanácsának elnöke a Würzburg mellett, Wadenbrunnban megtartott AGCO/Fendt sajtótájékoztatón elégedett volt a jelenlegi piaci és üzleti teljesítménnyel. A további sikerek érdekében a Fendt jelentős összegeket költ a kutatásokra és a fejlesztésekre, különös tekintettel a digitalizációra és a „Fendt 2020” –stratégiára. Az eseményről az Axiál oldala számolt be, ezt az anyagot szemléztük. Az európai mezőgépgyártás gazdasági környezete még mindig jó, ami biztató - mondta Peter-Josef Paffen az AGCO/Fendt sajtótájékoztatóján. Megjegyezte azonban, azt is hogy az elmúlt négy hónapban a kissé csökkenő értékek azt mutathatják, hogy az iparág elérte a felső csúcsot.
Meggyőzte Nyugat- és Közép-Európát a vonzó traktorpaletta
Voltak és vannak olyan régiók Európában, amelyek jó és nagyon jó terméshozamokkal rendelkeznek, de szélsőséges aszály van Németország középső-, északi- és keleti részén. A nagyon korai betakarítás és a kapcsolódó alacsony hozamok a gazdálkodók eredményeit erősen befolyásolják. Ezért most minden attól függ, hogy a mezőgazdasági termékek piaci árai és a gazdák jövedelmei hogyan alakulnak az elkövetkező hónapokban - mondta.
Meggyőzte Nyugat- és Közép-Európát a vonzó traktorpaletta
A nyugat- és közép-európai régió továbbra is a Fendt legfontosabb értékesítési régiója. 2017-ben az európai mezőgazdaság több régiójában és termékkörzetében javuló gazdasági körülmények miatt a traktorok és a mezőgazdasági gépek iránti kereslet növekedéséhez vezetett. Ez a fejlődés folytatódott 2018 első felében. Örülünk annak, hogy a Fendt piaci részesedése a fejlődő piacokon tovább növekszik - folytatta Peter-Josef Paffen.
Peter-Josef Paffen, a Fendt EME igazgatóhelyettese és az AGCO/Fendt igazgatótanácsának elnöke
A Fendt jelenleg gyorsabban növekszik, mint a piac. A márkánk 2017-ben 8,6 százalékos piaci részesedéssel új csúcsot ért el, és 2018-ban először elérhetjük akár a 9 százalékos értéket - mondta.
Új helyszínek - több alkalmazott
Amikor egy évvel ezelőtt bejelentették, az AGCO képes volt átvenni a két gyártási helyszínt: Waldstettent és Wolfenbüttelt körülbelül 300 alkalmazottal. 2017. december végén összesen 4.928 embert dolgozott Németországban a hat AGCO gyárban (Marktoberdorf, Asbach-Bäumenheim, Feucht, Hohenmölsen, Waldstetten és Wolfenbüttel). A fejlődésnek köszönhetően az alkalmazottak száma mindegyik helyszínen növekedett. 2018 közepéig 5.239 embert foglalkoztattak, 311-el többet, mint 2017 végén.
A tekintélyes Fendt 1000 Vario nagyon keresett
AGCO/Fendt a digitalizáció útján
Ma a digitalizálás az élet szinte minden területét és az üzleti élet minden területét érinti. Az új digitális világ teljesen megváltoztatja a modern cégeket. Az AGCO és a Fendt is ezen az úton jár. Két évvel ezelőtt az AGCO igazgatótanácsa úgy döntött, hogy felépíti az új AGCO Digital Center-t Marktoberdorfban. Ez a DCX (Digital Customer Experience) csapat alapozza meg a jövőbeli digitális összeköttetést a forgalmazóinkkal és a végfelhasználókkal. Ezen a területen is elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a legjobb megoldásokat nyújtsuk az iparágban. Több hónapos előkészületek után a DCX projekt 2018 márciusában kezdődött - mondta Paffen.
A tervek szerint a következő két évben új digitális folyamatokat vezetnek be, kezdetben az Egyesült Királyság, Írország, Franciaország és Németország kísérleti piacain. Ezután a folyamatokat világ minden piacán bevezetik. Ez új online portálokat, e-kereskedelmet, új CRM marketing és adatelemző eszközöket jelent.
A Xaver egy rendszerplatform a könnyű, nagypontosságú feladatokhoz
Fendt Future Farming
Paffen bemutatta a Fendt Xaver robot, a Fendt e100 Vario és a Precision Planting projektek jelenlegi állapotát. A Xaver robot világszerte nagy érdeklődést váltott ki az Agritechnica kiállításon való 2017-es bemutatása óta. Egy hét sem telik el anélkül, hogy valaki ne kérne részletesebb információkat vagy interjút ebben a témában. A Xaver egy rendszerplatform a könnyű, nagy pontosságú feladatok elvégzéséhez. Ez a robotraj képes lesz kiegészíteni az intelligens, nagyméretű traktorokat. Egyes feladatokat hatékonyabban, rugalmasabban és precízebben tud majd elvégezni; ilyen például a vetés, a mechanikai gyomirtás, a tápanyag-utánpótlás és a növénymegfigyelés. Az elkövetkező évben a vetőegység és a robot következő fejlesztési szakaszát próbáljuk ki a gyakorlatban. A teljes cikket az Axiál weboldalán olvashatja el. Forrás és kép: Fendt

Megosztás

További híreink

Tíz szakember kapta meg a Népművészet Mestere díjat 2024-ben

2024.10.05.

A Népművészet Mestere díj egyes alkotások vagy egész életmű elismeréseként azoknak a népművészeknek adományozható állami kitüntetés, akik hosszabb időszak alatt kifejtett munkásságuk során a népművészet fejlesztésében kimagasló eredményeket értek el.

Partner

Ezt ne hagyja ki! - Nagy meglepetés az Agrárszektor Konferencián

2024.10.04.

Előesttel bővül az idén a siófoki Agrárszektor Konferencia műsora, így már három napon keresztül, december 3-5. között találkozhatnak színvonalas szakmai programokkal a rendezvény résztvevői. A december 3-i előesten az agráriumot érintő meteorológiai előrejelzésekről, az agrárgazdaságra is hatással bíró várható gazdasági és belpolitikai eseményekről lesz szó, illetve mérlegre kerülnek a magyar élelmiszergazdaság Európai Unióban töltött elmúlt húsz évének tapasztalatai és a hazai agrárvállalkozások kitörési lehetőségei is.

Öntözőrendszerek: Melyik a legjobb választás?

2024.10.04.

Az öntözőrendszerek kulcsfontosságú szerepet játszanak a kertészet és általában a mezőgazdaság hatékonyságában, különösen a szárazabb éghajlatokon, így Magyarországon is. Az optimális vízellátás biztosítása a növények számára nemcsak a terméshozamot növeli, hanem a vízpazarlás minimalizálásában is segít.

Utánajártak, hány medve kóborolhat Magyarországon

2024.10.04.

Szinte lehetetlen kideríteni, pontosan hány európai barnamedve kószál éppen Észak-Magyarország erdőiben, de az egyes észleléseket végignézve képet kaphatunk az állatok hozzávetőleges számáról.

Partner

Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén - Mindenkinek használni kellene?!

2024.10.04.

Az elmúlt években a kénhiány állandósult a növénytermesztésben. Sok és egyoldalú a kijuttatott nitrogén, miközben egyre magasabb fehérje- és olajtartalmú növényeket termesztünk. Granulált kén használatával több évre elegendő ként tudunk kijuttatni.

Bőgés után barcogástól hangosak az erdők – egy nap alatt akár 30-40 nősténnyel is elbír a bika

2024.10.04.

Az ősz és a hűvösebb idő beköszöntével megérkezett a gímszarvasok párzási időszaka, azaz a szarvasbőgés. A különös jelenség időjárástól és földrajzi viszonyoktól függően augusztus végétől akár novemberig is tarthat. A rendőrség és a vadásztársaságok fokozott óvatosságra kérik a közlekedőket, mivel a párzás időszakában a vadak mozgása még kevésbé kiszámítható, mint máskor.

Partnerhírek
Partner

Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén - Mindenkinek használni kellene?!

2024.10.04.

Az elmúlt években a kénhiány állandósult a növénytermesztésben. Sok és egyoldalú a kijuttatott nitrogén, miközben egyre magasabb fehérje- és olajtartalmú növényeket termesztünk. Granulált kén használatával több évre elegendő ként tudunk kijuttatni.

Partner

Nem csak értékesít és szolgáltat, hanem drónok üzemeltetésében is segít a PlantaDrone

2024.10.02.

A Kukorica Kör Egyesület dunapataji Szakmai Napján Gyovai Szabolcs, a PlantaDrone Kft. ügyvezetője, a dróntechnológia lehetséges felhasználási módozatairól tartott előadást. Az elhangzottak szerint az értékesítésen túl már az üzemeltetésükben is segíti a dróntulajdonosokat a cég, az általuk létrehozott Drón műveleti központ által.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus CBK szárzúzó
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus CBK szárzúzó

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Graecus BK
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BK

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 3.400 hirdetés 106 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás