A Kond-Coop idén augusztus 9-én újra megrendezi a Kirovec Nap – Kond-Coop - szántóföldi gépbemutatóját, ahol idén a hatékonyság, a gazdaságos termelés lesz a téma. Most a cég értékesítési vezetője, Trabach Botond, mutatja be portfóliójukat ebből a szempontból a Magro.hu olvasóinak.

Mit érdemes tudni az idei rendezvényükről?

Idén augusztus 9-én, pénteken, rendezzük meg a már hagyományosnak tekinthető Kirovec Nap – Kond-Coop - szántóföldi gépbemutatónkat. Ott újra megtekinthető lesz majd az összes általunk forgalmazott erőgép, munkagép, permetező és eszköz egy álló gép bemutató keretében, de emellett egy másfélórás szakmai konzultációra is sor kerül majd a kiemelt partnereinkkel, aminek a témája a gazdaságos termelés és a trendek lesznek. A résztvevők elmondhatják, hogy miért választották az általunk forgalmazott gépeket, és hogy ezekkel milyen hatékonyságot tudnak elérni.

Melyik gépeket, eszközöket emelné ki a kínálatukból, ha a hatékonyságról van szó?

A Technopol élen jár ezen a téren. A BRN küllős kapájuk szinte minden kultúrában használható, a növények korai fázisában.

Trabach Botond_Kond-Coop
Trabach Botond, a Kond-Coop Kft. értékesítési vezetője

 

A tapasztalataink szerint két gyomirtást is ki lehet vele váltani, a korai gyomok ellen, illetve a lecserepesedett eső utáni talajra is elengedhetetlen eszköz. Jelen gazdasági helyzetben már nemcsak a biogazdálkodóknak érdemes a gyomirtó szer mentes talajápolásban gondolkodni, hiszen az agráriumban tapasztalható nehézségek miatt se a környezetnek, se a gazdák pénztárcájának nem mindegy, hogy mennyi inputanyagot juttatunk ki. A küllős kapa viszont egy nagyon gazdaságos eszköz.

A Technopol YUKON folyékony műtrágya injektáló berendezés is kiemelt prioritást élvez ezen a téren. Ezt a gépet a tavalyi évben mutattuk be, és tapasztalataink szerint 8-10 százalékos termésnövekedést érhető el vele az olyan táblához képest, ahol nem injektálóval juttatjuk ki a folyékony anyagot, mivel a használatával könnyedén elérjük, hogy a műtrágya mindig közvetlenül a gyökérzet alá kerüljön.

Ez a mai világban lényeges szempont, mindemellett, a kijuttatott anyagmennyiség is sokkal jobban hasznosul, mivel közvetlenül a gyökérzónába kerül, ahonnan azonnal fel tud szívódni. A gép 6, 9 és 12 méteres kivitelben érhető el nálunk. Szükség esetén beállítható 250 mm (búza) és 700 mm (sorközök trágyázása) közötti távolságokra is.

Technopol Yukon
Technopol YUKON folyékony műtrágya injektáló

A Technopol márka kínálatából kiemelném még a PT-6 száraprító hengert, ami a legkedvezőbb ár-érték arányú ilyen termék a magyar piacon. 6, illetve 10 méteres kivitelben érhető el. Napraforgószár aprítására alkalmas leginkább, de csemegekukorica-állomány után is nagyon hasznos.

A Technopol mellett mely gyártók helyezik még a hangsúlyt a hatékony termelésre?

Szót érdemel még a két általunk forgalmazott, a magyar piacra leginkább megfelelőnek ítélt GRIM permetezőtípus. Az egyik, a Maxi 10-es, egy fix 1,8 méteres hasmagasságú, 4500 literes tartállyal rendelkező gép. A kedvező ára mellett az alacsony szervizigénye miatt is népszerű, ráadásul egy sor olyan digitális eszközzel felszerelhető, ami támogatja a hatékony és gazdaságos termelést. Automata kormányzással szerelt, légzsákos kerettel rendelkezik, fúvókánkénti szakaszolásra képes, így még jobb kijuttatási kép érhető el általa.

A másik a GT 3500, ami egy 3500 literes tartállyal rendelkező permetezőgép. Speciálisan kukoricába tervezték, ezért a tartálya két oldalt, a kerekek között helyezkedik el, a középen található motort és fülkét, illetve keretet pedig egészen 3 méteres magasságig tudjuk emelni. A kerekek a tartállyal, illetve a motor a sorok között haladnak, így a kukorica nem sérül. Mivel idén néhány helyen az országban a tavaszi, illetve a kora nyári esőzések miatt a kukorica szára hatalmasra, az 1,8 méteres hasmagasságon bőven túlra nőtt, ezzel a géppel gond nélkül le tudjuk permetezni. A Maxihoz hasonlóan automata kormányzással és légzsákos kerettel felszerelt, de ezek mellett fúvókánkénti szakaszolásra is képes.

Hermanos Garcia_trágyaszóró
Hermanos García szerves trágya szóró

Van-e megoldásuk a tápanyag-kijuttatásra?

A spanyol Hermanos García tartálykocsikat, illetve szerves trágyaszórókat kínál a gazdáknak. A termékei az egytől egészen a háromtengelyes változatig, mindenféle méretben elérhetők, ami azt jelenti, hogy bármekkora gazdaság be tudja illeszteni azokat az eszközparkjába

A trágyaszóró teljesen megfelel a modern kor kihívásainak mivel ISOBUS-kompatibilis, feltöltési segédfunkcióként mérlegrendszer áll a kezelő rendelkezésére, illetve, különlegessége, hogy – a fenntartható gazdálkodás jegyében - komposztszóró adapterrel is elérhető. Utóbbi lehetőség a 14 köbméteresnél nagyobb trágyaszórók esetén vehetőigénybe.

A tartálykocsik pedig – azon túl, hogy szintén ISOBUS-kompatibilisek - hígtrágya kijuttató adapterrel egészíthetők ki.

(x)

További híreink

Üvegház, fólia, folyami rák és fűszerút is van az ebesi gazdaságban

2024.09.09.

A Szender Kert egy családi őstermelő vállalkozás, amit a korábban debreceni szakácsként dolgozó Szendrei Bence és felesége, Eszter valósított meg

Ne lepődjön meg, a héten már 8 fok is lehet éjszaka - mutatjuk mikor

2024.09.09.

Kedden a Dunántúlon napos idő várható gomolyfelhőkkel, a Dunától több lesz a felhő, sőt a keleti, északkeleti megyékben sokáig borult marad az ég, és ott csak lassan szűnik a csapadék. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, időnként erős széllökések kísérik, majd estére mérséklődik a légmozgás. Délutánra a legtöbb helyen 21 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de északkeleten 20 fok közelében, vagy kevéssel az alatt marad a csúcsérték.

Partner

Folyékony szerves és granulált, kénes foszfor alaptrágyázási technológia

2024.09.09.

A hosszú és egyre szárazabb nyár után dönteni kell. Maradunk-e az egyre gyakrabban nem működő szilárd NPK mellett, vagy továbblépünk. Mutatunk egy-egy olyan technológiát, ami a szilárd és már folyékony tápanyagok használatán alapul, és minden berendezés megtalálható hozzá, még a legkisebb gazdaságban is.

Új fejlesztési hullám a kertészeti ágazatban szeptember 10-től

2024.09.09.

Szeptember 10-től lehet pályázni gyümölcs-, valamint gyógy- és fűszernövény ültetvények telepítésére irányuló támogatásokra, míg szeptember 24-től a kertészeti üvegházak, hűtőházak, valamint zöldség- és burgonyatárolók fejlesztésére, illetve a kapcsolódó post-harvest beruházásokra benyújthatók a támogatási kérelmek.

Indokolatlan volt az optimizmus: az elmúlt 15 év harmadik legalacsonyabb kukoricatermése várható itthon

2024.09.09.

Szeptember elejére mind a műholdas, mind a termelők által szolgáltatott adatok alapján elkészült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara termésbecslése a hazai kukorica és napraforgó helyzetéről. Az előrejelzések szerint a 2024-es évben az elmúlt 15 év harmadik legalacsonyabb kukoricatermése várható, amely körülbelül 5,1 millió tonna lesz. Ez a mennyiség ugyanakkor elegendő a hazai felhasználási igények kielégítésére.

Több feltétel teljesítése és esetenként engedély is kell az erdei termés hazaviteléhez

2024.09.09.

Rengeteg termés és mag ősszel gyűjthető, azonban ez a tevékenység törvényileg szigorúan szabályozva van.

Partnerhírek
Partner

Folyékony szerves és granulált, kénes foszfor alaptrágyázási technológia

2024.09.09.

A hosszú és egyre szárazabb nyár után dönteni kell. Maradunk-e az egyre gyakrabban nem működő szilárd NPK mellett, vagy továbblépünk. Mutatunk egy-egy olyan technológiát, ami a szilárd és már folyékony tápanyagok használatán alapul, és minden berendezés megtalálható hozzá, még a legkisebb gazdaságban is.

Partner

Megbízhatóság és hatékonyság a Pantera 40EC-vel ősszel is

2024.09.06.

A kombájnok rostaaljából kikelt, zöld sávokban megjelenő gabona árvakelés a gyenge kelő repcét teljesen kiszoríthatja, elpusztíthatja. A Pantera 40 EC hatékony megoldás lehet.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Goes Iron max limited
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goes Iron max limited

Hitelesített telefonszám

2 250 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 2.800 hirdetés 37 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás